Μασούρας: To πρωτοχρονιάτικο λαχείο του Θρύλου

Μασούρας: To πρωτοχρονιάτικο λαχείο του Θρύλου

Ο Γιώργος Μασούρας ήρθε αθόρυβα στον Ολυμπιακό. Ένα χρόνο μετά τα έχει πετύχει όλα! Και αποτελεί μια από τις βασικότερες μη διαφημισμένες επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Γεννημένος την Πρωτοχρονιά του 1994. Στην Κεχρινια της Αμφιλοχίας. Με το ποδόσφαιρο να βρίσκεται μακριά από τις βασικές του επιλογές. Στα 18 του χρόνια στο Παιδαγωγικό Αθηνών. Μόλις 7 χρόνια πριν ο Γιώργος Μασούρας, περί ου ο λόγος, δεν είχε καν στα πλάνα του το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Εφτά χρόνια μετά; Πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς, βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας.

Τι μεσολάβησε; Ο συμφοιτητής του που τον «έψησε» να δοκιμαστεί στον Ηλυσιακό. «Λαχείο» τεράστιο για την ομάδα Ιλισίων που είδαν τον Μασούρα την σεζόν 2013-14 να βγάζει μάτια! Μια χρονιά που τον έφερε στον Πανιώνιο. Το καλοκαίρι του 2014 υπογράφει τριετές συμβόλαιο και το ποδόσφαιρο μπαίνει στην πρώτη γραμμή στη ζωή του Γιώργου Μασούρα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Ο Μαρτίνς και ο Μοντεστό τον ξεχώρισαν από το περσινό πρωτάθλημα. Και πριν καν φτάσουμε στον Ιανουάριο τον έκλεισαν στον Ολυμπιακό. Τον Ιανουάριο όταν ο Γιώργος Μασούρας έμπαινε στο ρόστερ των Πειραιωτών λίγοι είναι αλήθεια περίμεναν αυτή την εξέλιξη. Σίγουρα μέσα σε αυτούς δεν ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος λατρεύει το στυλ παιχνιδιού του Γιώργου Μασούρα.

Ο 25χρονος άσος αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που στα «φτερά» της επίθεσης συνδυάζει… τα πάντα! «Μπούκα», πατάει περιοχή, φτιάχνει γκολ, βάζει γκολ, είναι «τσαμπούκι», είναι δυναμικός, τρέχει ασταμάτητα, μαρκάρει σαν μπακ. Θέλετε και άλλα;

Ο Γιώργος Μασούρας είναι το πρωτοχρονιάτικο λαχείο του Ολυμπιακού. Την σεζόν που «τρέχει» αποτελεί βασικότατο μέλος του Ολυμπιακού. Από το πρώτο επίσημο ματς έως και το τελευταίο έως τώρα με την Λάρισα.

25 συμμετοχές, 6 γκολ, 4 ασίστ και 1.665 λεπτά συμμετοχών για τον 25χρονο άσο που μαζί με τους Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και Αβραάμ κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία στο ερυθρόλευκο ρόστερ περιμένοντας και τον ερχομό του Λάζαρου και του Φορτούνη.

Το εντυπωσιακό για τον Γιώργο Μασούρα είναι πως δεν… κολλάει πουθενά. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ξεκινά, ως συνήθως, βασικός. Στο 41΄ο Μαρτίνς τον αποσύρει «θυσιάζοντας» τον για να αλλάξει σε 4-4-2 βάζοντας τον Σουντανί και να κυνηγήσει το ματς που από το πουθενά του είχε στραβώσει.

Κάποιος άλλος θα μπορούσε κάλλιστα να έχει καταρρακωθεί. Όχι όμως ο… Μασουράο! Στο Αγρίνιο την αμέσως επόμενη αγωνιστική o Μαρτίνς τον είχε στο βασικό σχήμα ξανά με τον Έλληνα άσο να προσφέρει ασίστ (στο 2-0) και να είναι από τους καλύτερους της νίκης. Βασικός και με τον Ερυθρό Αστέρα, βασικός και με τον Αστέρα της Τρίπολης όπου σκόραρε δύο φορές. Με την Λάρισα πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στο εύκολο 4-1.

Στον Βόλο στο ματς που κλείνει το 2019 ο Μαρτίνς θα του εμπιστευτεί και πάλι θέση στην αρχική 11αδα ξέροντας πως μπορεί να ποντάρει πάνω στον Μασούρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ