ΑΕΚ: Στο σφυρί τα… ασημικά

ΑΕΚ: Στο σφυρί τα… ασημικά

Μάνταλος- Μπάρκας, Πορτογάλοι αλλά και βαριά συμβόλαια (Βέρντε) στην «λίστα» του Ίβιτς για επανεκκίνηση.

Σε λίγες μέρες το 2019 μας αποχαιρετά και αφήνει πίσω του μια δεκαετία που για την ΑΕΚ περιλάμβανε κυριολεκτικά τα πάντα. Από την απόλυτη καταστροφή με τον υποβιβασμό, στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Ένας τίτλος που συνδυάστηκε και με μια ακόμη επιστροφή, αυτή στους ομίλους του Champions League που απέφερε περίπου 19 εκατ. ευρώ έσοδα στα ταμεία της ομάδας.

Από κει και μετά όμως και κυρίως το έτος που μας αφήνει, ήταν μια μικρή καταστροφή αγωνιστικά για την Ένωση που όχι μόνο δεν έκανε βήματα μπροστά αλλά έκανε πολλά πίσω. Από τη μη ενίσχυση ως τις τραγικές επιλογές σε παίκτες και προπονητές. Γνωστά αυτά εξάλλου και αυτά καλείται από δω και μπρος κυρίως να διορθώσει ο Ίλια Ίβιτς με τελικό ορίζοντα το καλοκαίρι.

Μάνταλος και Μπάρκας στην βιτρίνα 

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να φέρει εις πέρας ο Ίβιτς είναι οι πωλήσεις. Για τον Μπάρκα είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει υποψήφιους μνηστήρες με τελευταία την Λοκομοτίβ Μόσχας η οποία φαίνεται πως ενδιαφέρεται έντονα για τον Έλληνα τερματοφύλακα με την ΑΕΚ να μην λέει «όχι» σε μια πρόταση κοντά στα έξι με επτά εκατομμύρια.

Εκτός από τον Μπάρκα, στο «κάδρο» των πωλήσεων βρίσκεται και ο Πέτρος Μάνταλος για τον οποίο θα ήταν σαν… Χριστουγεννιάτικο δώρο για την ΑΕΚ μια πρόταση από την Αλ Ουάχντα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός παραδέχτηκε πως θέλει τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων» και σίγουρα η ΑΕΚ δεν θα ήταν αρνητική να τον παραχωρήσει με μια καλή πρόταση. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν η Γουέστ Μπρομ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στην ΑΕΚ για την απόκτησή του αλλά είχε πάρει αρνητική απάντηση. Τώρα τα δεδομένα μοιάζουν πολύ διαφορετικά.

Οι Πορτογάλοι και ο Βέρντε

Εκτός από τους δύο Έλληνες διεθνείς, από τους οποίους η ΑΕΚ ευελπιστεί ότι θα έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη, υπάρχουν και οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θέλει διακαώς να απεμπλακεί μαζί τους, είτε γιατί δεν υπολογίζονται είτε γιατί έχουν μεγάλο συμβόλαιο. Οι δύο Πορτογάλοι που ήρθαν έφερε ο Καρντόσο, Ζεράλδες και Σιμάο είναι τελειωμένοι εδώ και καιρό με τον πρώτο να είναι θέμα χρόνου να διακοπεί ο δανεισμός του και να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας ενώ για τον δεύτερο τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Ο Σιμάο έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι και θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Ντανιέλε Βέρντε του οποίου το συμβόλαιο φτάνει στις 500 χιλιάδες ευρώ και εδώ και καιρό η ΑΕΚ τον έχει προτείνει σε πολλές ομάδες της Ιταλίας. Μεγάλο μέρος των ταξιδιών του Ίλια Ίβιτς στη γειτονική χώρα αφορούσαν στον βραχύσωμο Ναπολιτάνο ο οποίος αν και ήρθε με μεγάλες προσδοκίες, δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Βράνιες, Λιβάγια, Ολιβέιρα, έχουν επίσης μεγάλα συμβόλαια, οπότε από την στιγμή που η προσφορά του Βέρντε δεν είναι ικανοποιητική, είναι ο αδύναμος κρίκος.

Η επανεκκίνηση και το καλοκαίρι

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει βέβαια και το θέμα της ενίσχυσης για την ΑΕΚ τον Ιανουάριο, με προτεραιότητες σε στόπερ και χαφ. Ο Ίλια Ίβιτς επιθυμεί μέχρι το καλοκαίρι να έχει κάνει το ξακαθάρισμα στο ρόστερ και να ξεκινήσει -είτε με τον Μάσιμο Καρέρα είτε με κάποιον άλλο, αφού το καλοκαίρι θα τα ξαναπούν οι δύο πλευρές για το αν θα συνεχίσουν μαζί- τη δημιουργία της ομάδας που θα μπει και στην «Αγιά Σοφιά».

Κάτι που δεδομένα θα συμβεί με περιορισμένο μπάτζετ και λόγω του γηπέδου αλλά κανείς δεν ξέρει και τι μέλλει γενέσθαι με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, αφού αυτό με τη NOVA λήγει το καλοκαίρι και δεν υπάρχει ακόμη κάποια εξέλιξη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ