Το 2019 φεύγει, μαζί με την «εξυγίανση»

Το 2019 φεύγει, μαζί με την «εξυγίανση»

Συγκινεί το «δράμα» των… εξυγιαντών, το «κλάμα» και η υπεράσπιση για τους… χιλιοτραγουδισμένους διαιτητές, η επίθεση στον Χούμπελ και σε ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ. Οι ξένοι οφείλουν μέσα στο 2020 να τελειώσουν την δουλειά που ξεκίνησαν, έστω και με καθυστέρηση.

Είναι αλήθεια πως τους ήρθε απότομα. Εκεί που νόμιζαν πως τα ελέγχουν όλα. Εκεί που πίστευαν πως θα συνεχίσουν να αλωνίζουν στην πλάτη του ελληνικού ποδοσφαίρου για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες τους, τα αιώνα κόμπλεξ τους, όλα όσα ονειρεύονταν δεκαετίες και επειδή αδυνατούσαν να τα αποκτήσουν, έφτιαξαν το «σύστημα» που τα κάνει αόρατα…

Και το χειρότερο; Χρονιάρες μέρες ήρθε η «κεραμίδα». Όπου «κεραμίδα» βάλτε την δήλωση Χούμπελ, την θέση δηλαδή ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ για την… εξυγίανση στην Ελλάδα. Γιατί όσο οι… εξυγιαντές προσπαθούν να το χρεώσουν απλά και μόνο σε έναν άνθρωπο, τον Χούμπελ, για να υποστηρίξουν πως αυτός κάνει λάθος, η αλήθεια είναι πως ότι λέει ο Χούμπελ εκφράζει απόλυτα την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Τους πήρε τρία χρόνια για να καταλάβουν ή αν προτιμάτε για να σταματήσουν να μην… καταλαβαίνουν, αλλά χαλάλι τους.

Το θέμα βεβαίως είναι να ολοκληρωθεί η δουλειά που έχουν αναλάβει έστω και στο φινάλε της παρουσίας τους στην Ελλάδα. Ώστε να φύγουν από το ποδόσφαιρο όλοι όσοι το έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Όλοι όσοι το κατάντησαν σε αυτά τα επίπεδα. Σε όλους τους τομείς, από το πρωτάθλημα και την Εθνική έως τα οικονομικά της ΕΠΟ του Γραμμένου που δεν έχει μαντήλι να κλάψει και παρακαλάει για δανεικά για να μπορεί να πληρώνει τους «δικούς του» ανθρώπους.

Το 2019 φεύγει και στα τελευταία 24ωρα του οι… εξυγιαντές δεν είναι απλά με την πλάτη στον τοίχο, είναι «μέσα» στον τοίχο!

Βλέπετε νόμιζαν πως είναι «άπιαστοι». Πως μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους αγγίζει κανείς. Στον Βόλο κέρδισαν δύο βαθμούς. Δεν λέω, πολύτιμοι για να πάρει η ομάδα της… εξυγίανσης το πρωτάθλημα.

Από την άλλη εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Και το χειρότερο για αυτούς είναι απέναντι τους αυτή την φορά δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Το χειρότερο είναι πως απέναντι τους είναι αυτοί που αποφασίζουν.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ΚΕΔ του Περέιρα τον οποίο και «έβγαλαν στην σέντρα». Και είναι απορίας άξιο πως ακόμη ο Περέιρα παραμένει στη θέση του. Ίσως σύντομα να παραιτηθεί έστω και αν «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» που έλεγε και η ταινία.

Αυτοί που πλέον δεν αναγνωρίζουν κανέναν Γραμμένο. Ο τυπικά πρόεδρος της ΕΠΟ που δεν αναγνωρίζεται πια όχι μόνο από την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ αλλά ούτε από τους «δικούς του» ανθρώπους. Και απλά μετράει τους τελευταίους του μήνες μέχρι τις καλοκαιρινές εκλογές για να επιστρέψει σπίτι του.

Το 2019 φεύγει και μαζί του φεύγει και η «εξυγίανση». Μην θεωρείτε βεβαίως πως το «σύστημα» θα πέσει αμαχητί. Όχι βέβαια, θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα. Τον δίνει ήδη. Από την μέρα που ο Χούμπελ τους… πετσόκοψε και αφού πέρασαν το αρχικό σοκ, αντέδρασαν. Βεβαίως ο πανικός του τέλους τους δεν τους αφήνει να σκεφτούν και πολύ καθαρά.

Η αντίδραση αγγίζει τα όρια του κωμικού, αλλά ότι μπορεί ο καθένας κάνει. Οι υπάλληλοι της RFA και οι κάθε μορφής υπάλληλοι προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται. Συγκινεί το «δράμα» τους, το κλάμα και η υπεράσπιση των… χιλιοτραγουδισμένων διαιτητών.

Αυτοί που πριν λίγο καιρό ξεφτίλιζαν ανοικτά και δημόσια τους διαιτητές, αυτοί που τους στοχοποιούσαν πριν καν σφυρίξουν, αυτοί που έκαναν καριέρα με αυτές τις τακτικές τώρα «κλαίνε» για τους κακόμοιρους τους διαιτητές που τους «άδειασε» ο Χούμπελ. Δεν είναι το θέμα τους οι επιθέσεις που δέχονται, κατακριτέες αναμφίβολα, το θέμα τους είναι γιατί ο Χούμπελ μίλησε τώρα μετά τη «σφαγή» στον Βόλο κατά του Ολυμπιακού. Αλλά είπαμε, την δουλειά τους κάνουν. Δικαίωμα τους.

Το θέμα είναι να κάνουν την δουλειά τους αυτοί που πρέπει. Και να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησε με την δήλωση του Χούμπελ. Οι ξένοι αξιωματούχοι είναι ξεκάθαρο πως έχουν ως συνομιλητή στην Ελλάδα για το μέλλον του ποδοσφαίρου μόνο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, και κανέναν άλλο. Και αυτή είναι και η τεράστια ευκαιρία του Αυγενάκη να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο.

Ας τελειώνουμε λοιπόν μέσα στο 2020 με την κωμωδία-τραγωδία της… εξυγίανσης και ας πάρει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός (ή και τα δύο μαζί) το πρωτάθλημα. Οι «αναθέσεις» όμως πρέπει να τελειώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ