ΑΕΚ: «Καίγεται» για στόπερ προοπτικής

ΑΕΚ: «Καίγεται» για στόπερ προοπτικής

Η ΑΕΚ θέλει να αποκτήσει έναν αμυντικό που θα αποτελέσει την «κολόνα» των μετόπισθεν στην επόμενη μέρα της.

Η ΑΕΚ φέτος έχει παρουσιάσει σοβαρά ανασταλτικά ζητήματα. Κάτι που έχει γίνει αντιληπτό και από τους ανθρώπους που «τρέχουν» το ποδοσφαιρικό τμήμα, γι’ αυτό και έχουν θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα καθιστούν αναγκαία την απόκτηση ενός στόπερ με προοπτική.

Ενός παίκτη που θα αποτελέσει την «κολόνα» της άμυνας της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα της. Η υπάρχουσα αμυντική γραμμή του Δικεφάλου δείχνει να έχει πέρα από ελλείψεις και συγκεκριμένο ορίζοντα. Μιας και το καλοκαίρι είναι πιθανό να αλλάξει εντελώς μορφή.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι ο πιο ποιοτικός και συνάμα πιο έμπειρος στόπερ από τους υπάρχοντες. Ο Ουκρανός αμυντικός έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε κουβέντα για την ανανέωσή του μεταξύ των δύο πλευρών και είναι άγνωστο αν θα συμβεί αυτό. Στην Ένωση έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό του Ουκρανού αμυντικού. Ωστόσο το γεγονός πως είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς την ίδια στιγμή που βαδίζει προς τα 34, δημιουργεί προβληματισμό.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει απαραίτητα πως οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Τσιγκρίνσκι θα χωρίσουν το καλοκαίρι. Είναι πιθανό οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν στην επέκταση της συνεργασίας τους και να συνεχίσουν μαζί και τα επόμενα χρόνια. Όμως ακόμα κι αν συμβεί αυτό, ο Τσιγκρίνσκι θα λογίζεται ως ένας παίκτης… βάθους και όχι ως μια βασική και αναντικατάστατη μονάδα, όπως συνέβαινε μέχρι και τώρα.

Oγκνιέν Βράνιες

Ο Ογκνιέν Βράνιες επέστρεψε στην ΑΕΚ για να βρει ξανά τον καλό του εαυτό, όμως η μέχρι τώρα παρουσία του έχει αποδειχθεί προβληματική. Ο Βόσνιος στόπερ μπήκε στον «πάγο» με τα συνεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσε, ενώ με την επιστροφή του στη δράση, αποβλήθηκε βλακωδώς στο ματς με τον ΟΦΗ.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να πείσει τους ανθρώπους της Ένωσης να κινηθούν για την παραμονή του στην ομάδα και μετά το τέλος του δανεισμού του είναι ελάχιστες.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον δυναμικό στόπερ να αποχωρεί από την ΑΕΚ το καλοκαίρι και να επιστρέφει στην Άντερλεχτ. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Μιας και δεν είναι βέβαιο πως οι Βέλγοι θα επιθυμούν την παραμονή του στην ομάδα. Πάντως, το ενδεχόμενο να γίνει κίνηση από την Ένωση να τον κρατήσει στις τάξεις της, μοιάζει «χλωμό».

Μάριος Οικονόμου

Ο Μάριος Οικονόμου ήρθε πέρυσι στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού από την Μπολόνια. Οι εμφανίσεις του με τα κιτρινόμαυρα έπεισαν τους ανθρώπους της ομάδας να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της συμφωνίας για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφή.

Ωστόσο αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός φέτος, ο Έλληνας στόπερ είχε πισωγυρίσματα στην απόδοσή του. Ο Οικονόμου δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει μια σταθερή θέση στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και μοιάζει δύσκολο να μπορέσει η ομάδα να στηριχθεί πάνω του για την επόμενη μέρα της, ως μια λύση πρώτης γραμμής.

Ο Οικονόμου μπορεί κάλλιστα να δώσει βάθος στα μετόπισθεν και να καλύψει «τρύπες», όμως είναι σαφές πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη από μια ποιοτικότερη επιλογή στην αμυντική της γραμμή, σε επίπεδο ενδεκάδας. Ο διεθνής αμυντικός υπολογίζεται για το «αύριο» της ομάδας, ωστόσο με έναν συγκεκριμένο ρόλο, στον οποίο υπάρχει «ταβάνι».

Στράτος Σβάρνας

Η φετινή χρονιά βρήκε τον Στράτο Σβάρνα να λογίζεται ως η τέταρτη λύση για τα μετόπισθεν της ΑΕΚ. Ο 22χρονος στόπερ πήρε τις ευκαιρίες του, καταγράφοντας μέχρι στιγμής επτά συμμετοχές. Τέσσερις για το πρωτάθλημα και τρεις στην Ευρώπη. Ο Σβάρνας επέστρεψε στην Ένωση πέρυσι μετά το «αγροτικό» του στην Ξάνθη όμως ακόμα δεν έχει κατορθώσει να βρει τα πατήματά του.

Ο νεαρός αμυντικός δείχνει ακόμα «άγουρος» ποδοσφαιρικά. Στην ΑΕΚ πιστεύουν στις δυνατότητές του και εκτιμούν πως έχει περιθώρια εξέλιξης. Όμως από την άλλη δεν μπορούν να στηριχτούν πάνω του άμεσα, για να «χτίσουν» εκεί την αμυντική τους γραμμή. Ο Σβάρνας θα πάρει συμμετοχές και ευκαιρίες, προκειμένου να εξελιχθεί και να βελτιωθεί.

Είναι ξεκάθαρο όμως πως αυτό πρέπει να γίνει σταδιακά και εφόσον ο παίκτης ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον. Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Σβάρνα να λογίζεται και για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ ως η τέταρτη λύση στα μετόπισθεν, ανάλογα και με τις αλλαγές που θα προκύψουν στη διαμόρφωση της άμυνας της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ