Ολυμπιακός: Η 11άδα της… επετηρίδας, το βίντεο του Παναθηναϊκού και η πραγματική εικόνα

Ολυμπιακός: Η 11άδα της… επετηρίδας, το βίντεο του Παναθηναϊκού και η πραγματική εικόνα

Τα ντέρμπι δεν πρέπει να τα παίζεις, αλλά να τα κερδίζεις. Ο Ολυμπιακός πρέπει να επαναφέρει την πραγματική εικόνα στον (αλλοιωμένο) βαθμολογικό πίνακα. Η 11άδα, οι «κοντοί», ο Λοβέρα και τα βίντεο.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Η μητέρα των μαχών στον ελληνικό αθλητισμό. Το μεγαλύτερο παιχνίδι της χώρας. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, έως το… τάβλι. Ένα παιχνίδι στο οποίο «απαγορεύεται» να χάσεις. Αλλά πολύ περισσότερο, απαγορεύεται να μην είσαι 100% προσηλωμένος, αποφασιστικός, αποφασισμένος για μάχη, παθιασμένος, «αγριεμένος».

Ο Ολυμπιακός είδε τον ΠΑΟΚ να καταποντίζεται στο Κλεάνθης Βικελίδης, σε ένα παιχνίδι εξόχως διδακτικό για το τι πραγματικά συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδε τον Αρη να ισοπεδώνει τον έως σήμερα πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα και να εκθέτει με κρότο όλο αυτό το κακοφτιαγμένο παιχνίδι που παίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Και πρέπει να αντιδράσει. Οφείλει να απαντήσει. Και η μόνη απάντηση που μπορεί και πρέπει να δώσει το αγωνιστικό τμήμα είναι η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει επιλέξει να μην αποκαλύψει τα σχέδιά του για την αναμέτρηση με τους Πράσινους. Ολοι προβλέπουν την 11άδα, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος εάν αυτό που προβλέπουν είναι σωστό ή όχι. Μόνο οι στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν τι σκέφτεται ο προπονητής. Οι υπόλοιποι απλά σκέφτονται «λογικά» και με βάση την αγωνιστική… επετηρίδα.

Με βάση αυτήν την άτυπη επετηρίδα, λοιπόν, προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με την πιο «κλασική» 11άδα του, με βάση τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Με μόνη υποσημείωση στη συγκεκριμένη 11άδα την πιθανότητα της… έκπληξης με τον Λοβέρα. Εκπληξη που συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες. Αν και ο Αργεντινός είναι στην κουβέντα των εν δυνάμει βασικών τις τελευταίες εβδομάδες και αναλόγως την εξέλιξη του αγώνα, μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο Μαρτίνς, πάντως, δεν άλλαξε συνήθειες ενόψει του ντέρμπι. Στην τελευταία προπόνηση ανέλυσε σε βίντεο τον τρόπο που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός. Ζήτησε προσοχή στο transition των Πράσινων, που θεωρεί ότι είναι το δυνατό στοιχείο του παιχνιδιού τους, αλλά και στην προώθηση των μπακ, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι. Επίσης, έδειξε τις αμυντικές τους αδυναμίες. Ενώ σήμερα, περίπου 2,5 ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι, έχει προγραμματίσει να δείξει νέο βίντεο, αυτή τη φορά αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση.

Με στόχο, επαναλαμβάνουμε, μόνο τη νίκη. Που θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Και θα αποκαταστήσει, έστω ως έναν βαθμό, την πραγματική εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα. Την εικόνα που φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός είναι εμφανώς η καλύτερη ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ