ΠΑΟΚ: Ο «μαέστρος» Γιόσιπ Μίσιτς

ΠΑΟΚ: Ο «μαέστρος» Γιόσιπ Μίσιτς

Ο Κροάτης μέσος, Γιόσιπ Μίσιτς, στον πρώτο του χρόνο στην Τούμπα κατάφερε να «κλέψει» καρδιές με τις εμφανίσεις του και αυτό που εύχονται στον ΠΑΟΚ είναι ο 26χρονος «μαέστρος» να συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη για πολλά ακόμα χρόνια.

Μπορεί να ήρθε στην Τούμπα τον Γενάρη του 2019, όμως στο κοινό του ΠΑΟΚ συστήθηκε φέτος, όταν μετά τις αποχωρήσεις των Κάνιας, Σάκχοφ και Ολιβέιρα, ο Γιόσιπ Μίσιτς βρήκε τον χώρο να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του και αυτή τη στιγμή να θεωρείται το καλύτερο δημιουργικό χαφ στην Ελλάδα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά λόγω των διασυνδέσεων που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με την πορτογαλική αγορά κατάφερε ένα πολύ ποιοτικό χαφ που άνετα θα μπορούσε να κάνει καριέρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για τον ίδιο και την οικογένεια του η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη πατρίδα του καθώς θεωρεί πως μέσω του ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει μια λαμπρή καριέρα και να φύγει και στο εξωτερικό.

Τα στατιστικά του είναι πραγματικά για όσκαρ. Βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ. Έχει πέντε στο πρωτάθλημα και άλλες τρεις στο Ηράκλειο έφτασε αισίως τις 8 και βρισκόμαστε στα μέσα του πρωταθλήματος. Έχει τα περισσότερα γεμίσματα (46/110), αλλά και με πέντε γκολ στο ενεργητικό του και είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του φετινού ΠΑΟΚ.

Ο Μίσιτς μπορεί να παίξει με ευκολία στις θέσεις του κέντρου. Αμυντικό χαφ, αλλά και ως 8αρι. Στο «Γεντί Κουλέ» μας αποκάλυψε πως μπορεί να γίνει και «10αρι». Ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές καθώς με τρεις δικές του ασίστ οι Ασπρόμαυροι, «κλείδωσαν» την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Ακόμα και στο δύσκολο βράδυ του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου ο 26χρονος μέσος ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πάλεψε μέχρι το τέλος.

Ο Κροάτης μέσος αγωνίζεται με τη μορφή του δανεισμού στον ΠΑΟΚ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας με το συμβόλαιο του να λήγει το καλοκαίρι. Ο Δικέφαλος έχει συμφωνήσει με του Πορτογάλους για να αποκτήσει τα δικαιώματα του μ’ ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν τον ατζέντη του για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την διάρκεια που θα έχει το συμβόλαιο του, αλλά και τις οικονομικές του απολαβές.

Να θυμίσουμε πως όταν ήρθε στο Δικέφαλο τον περασμένο χειμώνα η αγοραστική αξία του Μίσιτς έφτανε, σύμφωνα με το transfermarket το 1,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα με τις εμφανίσεις του, κατάφερε να ανέβει ένα εκατομμύριο πάνω και να φτάσει τα 2,5 εκατ. Στον ΠΑΟΚ, έχουν αποφασίσει γύρω από τον Μίσιτς να δημιουργήσουν μια δυνατή μεσαία γραμμή.

Τόσο στην χειμερινή μεταγραφική σεζόν, όσο και στην καλοκαιρινή θα κινηθούν για την απόκτηση παικτών με τα χαρακτηριστικά του Κροάτη χαφ. Πρώτη επιλογή θα είναι και πάλι η πορτογαλική αγορά καθώς στην Τούμπα την γνωρίζουν πλέον πολύ καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ