Αποκάλυψη: Ο πρόεδρος της Εφέσεων της ΕΠΟ παραδέχεται ότι ο γιος του δουλεύει στο OPEN του Σαββίδη

Αποκάλυψη: Ο πρόεδρος της Εφέσεων της ΕΠΟ παραδέχεται ότι ο γιος του δουλεύει στο OPEN του Σαββίδη

To10.gr αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος της Εφέσεων, έστειλε ιδιόχειρη επιστολή στην ΕΠΟ ζητώντας ενημέρωση για τον ιδιοκτήτη του OPEN: «Αν η εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του καναλιού OPEN ανήκει στον ΠΑΟΚ, παραιτούμαι...»!

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να βγάλει στην επιφάνεια όλες τις υποθέσεις που θεωρεί ότι κρύβουν σχέσεις εξάρτησης ή που αποτελούν περιπτώσεις ασυμβίβαστου. Υποθέσεις που σκοπίμως παρέμεναν στο σκοτάδι από τους αρμοδίους. Υποθέσεις που εφεξής, θα αποκαλύπτονται, θα δημοσιοποιούνται και οι αρμόδιοι θα πρέπει να πράττουν τα δέοντα. Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους δικαστικούς, που έχουν αναλάβει θέσεις ευθύνης στα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα.

Στις 3 Ιανουαρίου 2020, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε εκδώσει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων έκανε την εξής αποκάλυψη: «Δεν μπορεί ο γιος του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που καλείται να δικάσει όλες τις ομάδες, να εργάζεται για το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη».

Εγινε μεγάλη προσπάθεια το συγκεκριμένο θέμα να… σβήσει. Να ξεχαστεί. Και να περάσει σαν να μην καταγγέλθηκε ποτέ. Ωστόσο, όσο κι αν κάποιος εθελοτυφλούσε και έκανε τα στραβά μάτια, δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο για τον άνθρωπο στον οποίο αναφέρεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Διότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Γεράσιμος Διονυσάτος, δεν είναι ένας απλός υπάλληλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Είναι τακτικός δικαστής. Ανώτατος. Εφέτης.

Ο ίδιος, λοιπόν, μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, με δική του επιστολή, με ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2020, που απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ», ζήτησε από την Ομοσπονδία να τον ενημερώσει εάν ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN ανήκει στον… ΠΑΟΚ!

Συγκεκριμένα, ο κ. Διονυσάτος, στη χειρόγραφη επιστολή του, η οποία αναφέρεται ως «εμπιστευτική», σημειώνει: «Ενόψει δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αφορούν καθαυτή εργασιακή σχέση του υιού μου Δημητρίου Διονυσάτου με το κανάλι ΟΠΕΝ TV, παρακαλώ να με πληροφορήσετε, κατόπιν δικών σας ενεργειών, εάν η εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του καναλιού ΟΠΕΝ TV υπάγεται στην ομάδα ΠΑΟΚ ΠΑΕ».

Ο πρόεδρος της Εφέσεων της ΕΠΟ κάνει αναφορά και στο άρθρο 44 παρ. 5 του καταστατικού της ΕΠΟ, που ουσιαστικά «φωτογραφίζει» το κώλυμα που προκύπτει από τον Αύγουστο του 2018, σημειώνοντας πως «…σε καταφατική περίπτωση θα συντρέχει κώλυμα συμμετοχής μου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Είναι αυτονόητη η παραίτησή μου σε περίπτωση καταφατικής απάντησης».

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ παραδέχεται ανοιχτά με την επιστολή του ότι ο γιος του εργάζεται πράγματι στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη. Ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της εταιρείας DIMERA. Και άρα, παραδέχεται ξεκάθαρα ότι προκύπτει σοβαρό θέμα ασυμβίβαστου. Ηθικού (και όχι μόνο) ασυμβίβαστου.

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ ο κ. Διονυσάτος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟ

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι το ερώτημα που θέτει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, είναι σχεδόν… προκλητικό. Καθώς είναι τουλάχιστον περιττό σε οποιονδήποτε να ρωτάει εάν το OPEN έχει σχέσει με τον ΠΑΟΚ. Ή εάν ο Ιβάν Σαββίδης, έχει κάποια σχέση με τις δύο συγκεκριμένες εταιρείες. Με λίγα λόγια, τι ακριβώς περιμένει να του απαντήσει η ΕΠΟ «κατόπιν δικών σας ενεργειών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του; Εάν το OPEN είναι του ΠΑΟΚ; Του απαντάμε εμείς. Το OPEN, δεν είναι του ΠΑΟΚ. Είναι του Σαββίδη. Που είναι ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Οχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην περιμένει να ενημερωθεί από την Ομοσπονδία, που δεν είναι και διάσημη για την ταχύτητά της. Ειδικά σε τέτοια ζητήματα…

Κανείς δεν είπε ότι ο δικαστής της Εφέσεων επηρεάζεται από την εργασιακή εξάρτηση του γιου του με εταιρεία του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Αλλά αυτό που ξεκάθαρα λέει το καταστατικό της ΕΠΟ και το Αρθρο 44 παρ. 5 είναι πως τα μέλη της Επιτροπής «…δεν θα θεωρούνται ανεξάρτητοι εάν, οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών πριν τη θητεία τους ή κατ’ αυτήν, αυτοί ή οποιοσδήποτε συγγενής τους (σύζυγος, τέκνα, θετά τέκνα, γονείς αδελφοί(ές), συμβίος(α), γονείς του/της συζύγου/συμβίου(ας) και αδελφοί(ές) και τέκνα του συμβίου(ας))….. κατείχαν οποιαδήποτε επί πληρωμή θέση ή ουσιαστική σύμβαση (άμεσα ή έμμεσα) με την ΕΠΟ και/ή οποιοδήποτε Μέλος/Συνομοσπονδία, Ενωση (Λίγκα) ή Ομάδα (συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε από τις εταιρείες ή φορείς που υπάγονται σε αυτές)».

Μάλιστα, είναι απορίας άξιον, για ποιον λόγο ο κ. Διονυσάτος επέλεξε αυτή τη χρονική συγκυρία να στείλει τη συγκεκριμένη επιστολή. Δημοσιεύματα για την εργασιακή σχέση του γιου του με το κανάλι OPEN, έχουν υπάρξει πάμπολλα τα τελευταία δύο χρόνια. Γιατί αισθάνθηκε τώρα την ανάγκη να το πράξει; Και μάλιστα με ένα ερώτημα που είναι αυταπόδεικτο. Με ένα απλό googleάρισμα, θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι η Εταιρεία DIMERA, στην οποία ανήκει το OPEN TV, είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Σαββίδη. Ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ολα αυτά τα στοιχεία είναι δημόσια και πολύ εύκολο να τα βρει ο οποιοσδήποτε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ