Το πιο δύσκολο από όλα…

Το πιο δύσκολο από όλα…

Οι εντυπώσεις δεν δίνουν βαθμούς και ο Ολυμπιακός καλείται στη Λαμία να πάρει αυτό που χρειάζεται και να δει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο +4.

Η άποψη πως η μεγάλη ομάδα μπαίνει και παίρνει τα παιχνίδια με τη φανέλα και τη δυναμική της, δεν υφίσταται πια στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Εάν δεν παίξεις, δεν κερδίζεις. Ακόμη κι αν παίξεις, είναι τόσοι παράγοντες που κρίνουν ένα παιχνίδι, που και πάλι δεν είσαι βέβαιος ότι θα το πάρεις. Ειδικά εκτός έδρας. Σε παιχνίδια που ο αντίπαλος είναι αποφασισμένος να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Με κάθε τρόπο.

Ο Ολυμπιακός έχει πληγωθεί φέτος μακριά από το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και οι τέσσερις απώλειές του στο πρωτάθλημα (σ.σ. 4 ισοπαλίες), έχουν γίνει μακριά από το γήπεδό του. ΟΑΚΑ, Ξάνθη, Νέα Σμύρνη και Βόλος ήταν γήπεδα στα οποία η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άφησε βαθμούς. Το μόνο ματς που δεν δικαιούνταν τίποτε παραπάνω, ήταν αυτό με τον Παναθηναϊκό. Τα υπόλοιπά, έπρεπε να τα κερδίσει, άξιζε, αλλά φρόντισε ο τρίτος πόλος του αγώνα, να τους αλλάξει την ιστορία. Και αυτό είναι κάτι με το οποίο ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να ζει. Κάνοντας, βεβαίως, τις κινήσεις που προβλέπεται και κοινοποιώντας όσα γίνονται στους αρμοδίους.

Οι βαθμοί, ωστόσο, δεν γυρίζουν πίσω. Και παρότι έγινε σοβαρή προσπάθεια να αλλοιωθεί η εικόνα της βαθμολογίας -και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνέβη- ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο να μην νικάει. Καθώς είναι δεδομένο ότι τώρα που καβάλησε και πάλι, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα. Καθώς εκείνοι που βλέπουν ότι χάνουν τα «σίγουρα» ακόμη και με ασχημόνιες, θα αντιδράσουν.

Η αναμέτρηση με τη Λαμία, είναι ένα πολύ, πολύ δύσκολο ματς. Η πιο δύσκολη φετινή έξοδος. Η πιο «επικίνδυνη». Σε ένα γήπεδο όπου δεν έχει νικήσει κανείς φέτος. Σε έναν αγωνιστικό χώρο «παγίδα». Κόντρα σε μία ομάδα που θα γεμίσει το μισό της με παίκτες και θα στήσει λεωφορείο. Και με όποια «περιέργεια» μπορεί να προκύψει από τους «γνωστούς αγνώστους» του ποδοσφαίρου μας στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι έχει επηρεαστεί από τους τραυματισμούς και τη διακοπή. Αλλά έστω κι έτσι κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Το ίδιο πρέπει να κάνει και στη Λαμία. Από τέτοια παιχνίδια μόνο να χάσεις μπορείς. Είτε βαθμούς, είτε και βαθμούς και εντυπώσεις. Οι εντυπώσεις δεν δίνουν βαθμούς, άρα ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει έναν τρόπο να πάρει το τρίποντο. Να παραμείνει στην κορυφή. Μόνος του. Και να παρακολουθήσει χαλαρά και άνετα το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Στο +4.

ΥΓ. Οταν  ο Ολυμπιακός σκοράρει νωρίς στην Επαρχία, τελειώνει τα παιχνίδια με συνοπτικές διαδικασίες. Και αυτό είναι οδηγός και για το παιχνίδι στη Λαμία.

ΥΓ2. Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι, επειδή το μοτίβο που έχει δημιουργηθεί με τις κλήσεις είναι πολύ ξεκάθαρο και επειδή το γήπεδο δεν είναι από εκείνα που… εντυπωσιάζουν με την ασφάλειά τους, είναι σημαντικό, οι πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στη Λαμία, να είναι προσεκτικοί. Και κυρίως να μην δώσουν καμία αφορμή σε όσους περιμένουν στη γωνία, για νέες τιμωρίες.

ΥΓ3. Ο διαιτητής που έδωσε το πέναλτι στο παιχνίδι Νέων ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, είναι διαμαντάκι που δεν πρέπει να ξεφύγει από την ΚΕΔ. Διαιτητής για πολύ μεγάλη καριέρα. Σύντομα και διεθνής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ