Να μην ξεχάσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ανδρέα Μπουχαλάκη…

Να μην ξεχάσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ανδρέα Μπουχαλάκη…

Αυτός αποτελεί τον… τροφοδότη λογαριασμός για την ομάδα του Μαρτίνς. Από τα δικά του πόδια θα περάσει η μπάλα για να πάει μπροστά. Αυτός θα κάνει τις κρίσιμες αλλαγές παιχνιδιού από την μία πλευρά στην άλλη.

Συμβαίνει πολλές φορές σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Παρασύρεσαι από τα γκολ και τις ασίστ και δεν κοιτάς παρακάτω. Δεν βλέπεις και δεν αξιολογείς σωστά αυτούς που κυκλοφόρησαν την μπάλα, έδωσαν τον ρυθμό και πέρασαν τις σωστές πάσες.

Στο παραγωγικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Λαμία είναι εύλογο τα φώτα να πέσουν πάνω στον σκόρερ Αλα Αραμπί που έβαλε τρία και στον αγέραστο και ακατάβλητο Βαλμπουενά που σκόραρε και έδωσε την κρίσιμη ασίστ στον Ελ Αραμπί για να ανοίξει το σκορ.

Σάιτ, ραδιόφωνα και εφημερίδες δοξολογούν Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Δικαιολογημένα. Μόνο που στο παιχνίδι της Λαμίας ο Μαρτίνς και η ομάδα του στηρίχτηκαν στον Αντρέα Μπουχαλάκη για να συμβούν όλα αυτά. Ο Έλληνας διεθνής χαφ ήταν εκείνος που ανέλαβε τις ευθύνες να οργανώσει το παιχνίδι των ερυθρολεύκων, να βγάλει σωστά την μπάλα μπροστά και να «διοικήσει» τους συμπαίκτες του. Ακόμα και δείχνοντάς τους με χειρονομίες που πρέπει να βρεθούν για να πάρουν τις πάσες τους.

Το ξέρω, δεν πείθει το στιλ του Αντρέα ότι μπορεί να κάνει τόσο σύνθετες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Τις κάνει όμως και αποτελεί εγγύηση για τον Μαρτίνς ότι μπορεί να κουμαντάρει την ομάδα και να τις δώσει ρυθμό. Ακόμα και να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά όπως επιχείρηση να κάνει στην φάση πριν από το πρώτο γκολ όπου μπήκε στην περιοχή παίζοντας το «ένα-δυο» με τον Βαλμπουενά για να σκοράρει.

Ο Μπουχαλάκης είναι… τροφοδότης λογαριασμός για την ομάδα του Μαρτίνς. Από τα δικά του πόδια θα περάσει η μπάλα για να πάει μπροστά. Αυτός θα κάνει τις κρίσιμες αλλαγές παιχνιδιού από την μία πλευρά στην άλλη. Αυτός θα περάσει στην διαγώνια συρτή πάσα στον Τσιμίκα που θα τον φέρει σε θέση να μπουκάρει στην αντίπαλη περιοχή και να βγάλει κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Ναι, όταν ήρθε από τον Εργοτέλη ήταν ο κεντρικός χαφ, το ‘δεκάρι». Στον ολυμπιακό δεν είναι αυτό. Του πήρε κάποιο χρόνο να κατανοήσει τα νέα αγωνιστικά δεδομένα αλλά προσαρμόστηκε. Τώρα παίζει πιο πίσω ως αμυντικός χαφ. Τρέχει πολύ, μαρκάρει πολύ αλλά ο πρότερος αγωνιστικός βίος του δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, να έχει αίσθηση του χώρου και να «ανοίγει» πολύ σωστά τις επιθέσεις.

Αυτή τη δουλειά έκανε θαυμάσια στην Λαμία και έδωσε στον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στο γήπεδο και να φτάσει στο εντυπωσιακό 4-0. Μπορεί και ό ίδιος να μην θέλει τα φώτα να πέφτουν πάνω του. Ο κόσμος θα μιλάει για τον Ελ Αραμπί και τον Βαλμπουενά. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι το εύφορο έδαφος πάνω στο οποίο θαυμάστηκαν αυτοί οι δύο «καλλιεργήθηκε» από τον Αντρέα Μπουχαλάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ