Ο Ελ Αραμπί θέλει να ξεπεράσει Μιραλάς και Τζιμπούρ

Ο Ελ Αραμπί θέλει να ξεπεράσει Μιραλάς και Τζιμπούρ

Η προηγούμενη φορά που παίκτης του Ολυμπιακού ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2015-2016, όταν ο Κώστας Φορτούνης είχε πετύχει 18 γκολ.

Ο Ολυμπιακός έκανε διάνα το περασμένο καλοκαίρι με την απόκτηση του Ελ Αραμπί, εντάσσοντας στο δυναμικό του έναν επιθετικό που έχει εξαιρετική ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Οι αριθμοί στην καριέρα του Μαροκινού τα λένε όλα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και είναι πολύ σημαντικό πως οι ερυθρόλευκοι δεν… άκουσαν τους «φωστήρες» που έλεγαν τα μύρια όσα την περίοδο που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Ελ Αραμπί έδωσε μιαν ακόμα παράσταση με το χατ τρικ που πέτυχε κόντρα στην Λαμία, φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και συνεχίζει ακάθεκτος.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει την εντυπωσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο διεθνής σέντερ φορ και όσο ο Ελ Αραμπί βρίσκει δίχτυα τόσο θα «τρέμουν» οι… εξυγιαντές.

Θα πρέπει μάλιστα εδώ να σημειωθεί ότι ο Αφρικανός επιθετικός θα είχε περισσότερα γκολ αν είχε εκτελέσει και τα πέναλτι του Βαλμπουενά αλλά αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι πως βρίσκεται σε πολύ καλό «φεγγάρι».

Προφανώς και ο μεγάλος στόχος του διεθνούς φορ είναι να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Υπάρχει όμως στο μυαλό του και ο στόχος της πρώτης θέσης στον πίνακα των σκόρερ και με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Ελ Αραμπί είναι το μεγάλο φαβορί για την συγκεκριμένη πρωτιά.

Χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης μνείας ότι ο σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού είναι σε θέση να «σπάσει» την 20άρα, μπορεί δηλαδή να πετύχει περισσότερα από είκοσι γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα πλέι οφ.

Είμαστε στην 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος, δηλαδή απομένουν ακόμα οκτώ αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια.

Και στόχος του Ελ Αραμπί σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια είναι να φτάσει τουλάχιστον τα είκοσι γκολ, κάτι που είναι στις δυνατότητες του Μαροκινού, αν κρίνει κάποιος και από την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Η προηγούμενη φορά που παίκτης του Ολυμπιακού ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2015-2016, όταν ο Κώστας Φορτούνης είχε πετύχει 18 γκολ.

Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι ο Κέβιν Μιραλάς και ο Ράφικ Τζιμπούρ ήταν πρώτοι σκόρερ το 2012 και το 2013 αντίστοιχα φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Μιραλάς είχε πετύχει 20 γκολ την σεζόν 2011-2012 ενώ τον ίδιο αριθμό τερμάτων σημείωσε και ο Τζιμπούρ μια σεζόν αργότερα.

Με βάση λοιπόν αυτά που βλέπουμε από τον Ελ Αραμπί στο φετινό πρωτάθλημα, είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει ο Μαροκινός τους δύο πρώην ερυθρόλευκους επιθετικούς.

Αν μάλιστα το καταφέρει το επίτευγμα του θα έχει πολύ μεγάλη αξία, καθώς θα μιλάμε για σεζόν 26 παιχνιδιών και όχι 30 όπως ήταν για Μιραλάς και Τζιμπούρ.

Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του έναν «μπόμπερ» που κάνει άνω – κάτω όλες τις αντίπαλες άμυνες και δεν χωρά αμφιβολία πως αυτή την περίοδο είναι στα πολύ «πάνω» του.

Μπορεί να κάνει την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού και με μια κίνηση στην περιοχή να βρει τρόπο να σκοράρει. Αυτό είναι άλλωστε και το βασικό ζητούμενο για τον σέντερ φορ.

Να βρει το ένα δευτερόλεπτο που θα του επιτρέψει να βρεθεί σε θέση ισχύος. Κι αυτό το έχει και με το παραπάνω ο Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ