Οπαδοί Μπότεφ προς UEFA: «Ο Τόσκο πέθανε από τα χτυπήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ»

Οπαδοί Μπότεφ προς UEFA: «Ο Τόσκο πέθανε από τα χτυπήματα των οπαδών του ΠΑΟΚ»

Δικαιοσύνη για τον συνοπαδό τους, που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, ζητούν οι φίλοι της βουλγαρικής ομάδας.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπότεφ Πλόβντιβ απευθύνθηκαν μέσω επιστολής στην UEFA, καθώς και στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, για την υπόθεση του 28χρονου Τόσκο, που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη κάτω από τραγικές συνθήκες.

Σε αυτή, ζητούν πλήρη διαφάνεια και να εφαρμοστεί ο νόμος για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το θάνατό του.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Στις 5 Ιανουαρίου του 2020 στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε μία ένοπλη επίθεση κατά Βούλγαρων πολιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Τόσκο Μποζατζίσκι, από την Φιλιππούπολη, ετών 28.

Ο Τόσκο και οι φίλοι του επισκέφτηκαν στις 4 Ιανουαρίου την Θεσσαλονίκη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Την επόμενη μέρα, γύρω στις 16:00 πάνω από 16 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν με μαχαίρια και διάφορα άλλα όπλα. Μετά από σοβαρά χτυπήματα ο Τόσκο πέθανε και άλλοι δύο Βούλγαροι πήγαν στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα στο σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο θάνατος του Τόσκο ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής αιμορραγίας από τα πολλαπλά χτυπήματα και όχι από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω του, όπως δημόσια έχει ειπωθεί.

Ο Tosko Bozadzhiyski είχε εκλεγεί πρόεδρος του “Συλλόγου υποστηρικτών της Botev Φιλιππούπολης”, τον αγαπούν και τον σέβονται πολλοί από εμάς, εμπνευστής και διοργανωτής πολλών φιλανθρωπιών των οπαδών του συλλόγου. Νικητής στη ζωή, με υψηλά ιδανικά με τα οποία δημιουργήθηκε και έχει μέχρι και σήμερα ο Σύλλογος μας.

Σύμφωνα με άτυπες πληροφορίες, αρχηγός της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία επιτέθηκε στους φίλους μας, είναι πρόσωπο ανώτερου ελληνικού αστυνομικού αρχηγού, ο όποιος ασχολείται με τέτοιου είδους ενέργειες με οπαδούς. Έχουμε σοβαρές υποψίες ότι το συμβάν θα κρυφτεί και οι υπεύθυνοι θα μείνουν ατιμώρητοι. Επιμένουμε για την έρευνα που θα φέρει στην επιφάνεια τις πραγματικές αιτίες θανάτου του Τόσκο.

Επιπλέον, θα θέλαμε να δώσετε την προσοχή σας, στο βίντεο που υπάρχει και στο οποίο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν για τον θάνατο του Τόσκο με συνθήματα.

Περιμένουμε πλήρη συνεργασία από τα κρατικά ιδρύματα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για την αποκάλυψη της αλήθειας από τις αρμόδιες αρχές και την δίκαιη τιμωρία στους υπεύθυνους με όσα προβλέπει ο νόμος.

“Σύλλογος υποστηρικτών Botev Φιλιππούπολης”

“Σύλλογος PFC BOTEV”

Ηνωμένες φατρίες “Bultras”».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ