Σιμάνσκι, ο νέος… Γιόχανσον της ΑΕΚ

Σιμάνσκι, ο νέος… Γιόχανσον της ΑΕΚ

Ο Πολωνός μέσος που ενισχύει τον άξονα της ΑΕΚ θυμίζει σε ένα μεγάλο βαθμό τον πρώην Κιτρινόμαυρο άσο.

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι αποτελεί το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Ένωση ψάχτηκε πολύ για την συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Ίλια Ίβιτς να έχει καιρό στα ραντάρ του τον διεθνή Πολωνό μέσο. Ο Σιμάνσκι είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ νεύρο και ταχύτητα. Είναι ένας χαφ που πατά και τις δύο περιοχές και μπορεί να προσφέρει τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά.

Άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει την πορεία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ΑΕΚ σημειώνουν πως πρόκειται για έναν «πολεμιστή» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που κάνει πολλές δουλειές στο χορτάρι κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά έξω από το γήπεδο είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος.

Ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί σε έναν βαθμό με τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Μιας και οι δύο παίκτες έχουν κοινά στοιχεία. Ποδοσφαιρικά πάντως, θυμίζει αρκετά τον διεθνή Σουηδό άσο, που αποτέλεσε μία από τις πιο πετυχημένες προσθήκες της ΑΕΚ στη νέα εποχή της.

Αν τον παρατηρήσει κανείς εκτενώς μπορεί να διαπιστώσει ότι με την μπάλα στα πόδια δείχνει καλύτερος από τον Γιόχανσον, μιας και πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή, ενώ δοκιμάζει να εκτελέσει με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με τον πρώην Κιτρινόμαυρο.

Ο Σιμάνσκι είναι λάτρης της πειθαρχίας, βαθιά θρησκευόμενος και προέρχεται από μια στρατιωτική οικογένεια. Στοιχεία που προφανώς και έχουν παίξει τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του ποδοσφαιρικού του προφίλ.

Η ΑΕΚ λοιπόν κάλυψε με τον Σιμάνσκι το κενό που υπήρχε στον άξονά της, με τον Πολωνό μέσο να προστίθεται δίπλα στους Σιμόες, Κρίστισιτς και Σαμπανάτζοβιτς. Αφού ο Γαλανόπουλος είναι εκτός πλάνων για καιρό, μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε στον αστράγαλό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ