Ολυμπιακός: Η «τελική ευθεία» θέλει μαχητές

Ολυμπιακός: Η «τελική ευθεία» θέλει μαχητές

Το πρωτάθλημα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και κάθε αποτέλεσμα έχει ξεχωριστή σημασία για το πώς θα ξεκινήσουν οι ομάδες στα πλέι οφ, εκεί δηλαδή που θα κριθεί ο τίτλος.

Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παρά τα συνεχόμενα μπλόκα των «εξυγιαντών» και στόχος φυσικά των πειραιωτών είναι να διατηρηθούν στην κορυφή και μετά την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν τον Άρη στο Καραϊσκάκη σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αν κρίνει κάποιος από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι κίτρινοι είναι σε εξαιρετική φόρμα και είναι σίγουρο πως οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή για να πετύχουν τον στόχο τους και να παραμείνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς έχει καταλάβει πολύ καλά τις «παγίδες» που κρύβει το ματς με τον Άρη και δεν έκανε τυχαία τις συγκεκριμένες δηλώσεις στη Nova.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει ο Μαρτίνς στον συγκεκριμένο αγώνα, η αναφορά που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός στο ρεκόρ που έχει το τελευταίο διάστημα ο Άρης.

Ούτε είπε τυχαία ο 49χρονος τεχνικός ότι θέλει απ’ όλους τους παίκτες του να είναι σε εγρήγορση για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Το πρωτάθλημα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία και κάθε αποτέλεσμα έχει ξεχωριστή σημασία για το πώς θα ξεκινήσουν οι ομάδες στα πλέι οφ, εκεί δηλαδή που θα κριθεί ο τίτλος.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει τα «μάτια του 14» στην αναμέτρηση με τον Άρη όπως επίσης και σε όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν. Πρόκειται για πολύ δύσκολα ματς στα οποία ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει μαχητές και αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει ο Πορτογάλος τεχνικός, με τα όσα είπε στη συνέντευξη στη NOVA.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι έτοιμοι για να δώσουν μεγάλες μάχες μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος και απέναντι τους είναι ένα αδίστακτο σύστημα που έχει έναν και μοναδικό στόχο.

Να φρενάρει με κάθε τρόπο την πορεία των ερυθρόλευκων προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν τώρα που η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μπαίνει στην τελική ευθεία, οι «εξυγιαντές» θα οργιάσουν για να σταματήσουν τον Ολυμπιακό.

Σ’ αυτή την «λυσσασμένη» προσπάθεια του συστήματος, οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κι εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε μια πολύ σημαντική παράμετρο που έχει να κάνει με τις επιστροφές παικτών που μπορούν να βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ερυθρόλευκους.

Ο Φορτούνης γύρισε μετά από απουσία έξι μηνών. Ο Λάζαρος έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Γκιγιέρμε επιστρέφει και αυτός για να παίξει καθοριστικό ρόλο ενώ και ο Βαλμπουενά είναι ξανά σε θέση να ηγηθεί της προσπάθειας των πειραιωτών.

Μεγάλο κέρδος και η επιστροφή του Σουντανί, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στο σκοράρισμα έχοντας την ικανότητα ν’ αγωνιστεί και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την πορεία του σε τρεις διοργανώσεις και είναι δεδομένο πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα χρειαστεί όλους τους παίκτες.

Είδαμε επίσης πως στα τελευταία ματς έχει ανεβάσει την απόδοσή του και ο Λοβέρα και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για τον Πορτογάλο προπονητή της ομάδας του Πειραιά.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός έχει κερδίσει πολλούς πόντους σε ότι αφορά την ψυχολογία του και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει ένα νέο «σημείο» αναφοράς στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό.

Είτε παίζοντας στον άξονα σε ρόλο «δεκαριού» είτε στα άκρα σαν εξτρέμ. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για τον Μαρτίνς να μπορεί να στηριχθεί και στον Λοβέρα, έναν παίκτη για την απόκτηση του οποίου ο Ολυμπιακός έδωσε ένα μεγάλο ποσό το περασμένο καλοκαίρι.

Για να επιστρέψουμε όμως στο παιχνίδι με τον Άρη, είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα και προσοχή για να πετύχει τον στόχο του, καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ