Ανακοινώθηκε η συνάντηση των «Big 4» με FIFA, UEFA, Αυγενάκη

Ανακοινώθηκε η συνάντηση των «Big 4» με FIFA, UEFA, Αυγενάκη

Είναι πλέον και επίσημο: Μαρινάκης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης και Σαββίδης θα συναντηθούν το μεσημέρι της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Δείτε ποιοι θα δώσουν το παρών και το πρόσωπο έκπληξη.

Η μεγάλη συνάντηση για το σήμερα και το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου ανακοινώθηκε και επίσημα. Οπως ενημέρωσε πριν από λίγο το υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, κάλεσαν τους  ιδιοκτήτες της «Big 4» σε συνάντηση με την FIFA, την UEFA και τον υφυπουργό αθλητισμού.

Η συνάντηση, όπως αποκάλυψε to10.gr, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης και τα κεντρικά πρόσωπα θα είναι οι ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Οπως ανακοινώθηκε, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης, θα συναντηθούν με τον Ζόραν Λάκοβιτς και τον Λευτέρη Αυγενάκη (που είναι και αυτοί που συνδιοργανώνουν τη συνάντηση, όπως προκύπτει και από τις προσκλήσεις), τον Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), τον Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), τον Μάριο Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και τον Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA).

Επίσης, στη συνάντηση θα δώσουν το παρών ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες που έκαναν εγχώρια «κέντρα» να παραστεί και ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας – Σύμβουλος FIFA/UEFA Πέτερ Φούσεκ στην συνάντηση, η UEFA και η FIFA αποφάσισαν να τον αφήσουν εκτός.

Φυσικά, το πρόσωπο-έκπληξη στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν είναι άλλος από τον Σέφτον Πέρι. Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς τεχνοκράτες της UEFA. Διευθύνει το κέντρο Ερευνών και Ανάλυσης και ουσιαστικά ασχολείται με θέματα χορηγιών, μάρκετινγκ, αλλά και με τον τρόπο που επηρεάζουν τα πρωταθλήματα τα επεισόδια ή καταστάσεις που δεν αποτρέπουν το κοινό από το σπορ. Ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που συλλέγει, αναλύει και εξηγεί πραγματικά νούμερα για όλα τα πρωταθλήματα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά ζητήματα, θέματα βιωσιμότητας, αλλά και licensing. Και όπως προκύπτει, θα εξηγήσει στους «μεγάλους» τι (και κυρίως πόσα) χάνουν από τη μη βελτίωση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο:

O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, κάλεσαν σε συνάντηση για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. τους κ. Αλαφούζο, Γραμμένο, Λυσάνδρου, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν και οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA).

Αναλυτικά όσα αναφέρει η πρόσκληση:

«Σας προσκαλούμε σε συνάντηση, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 3:00μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ», αίθ. Grand Ballroom, ισόγειο, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Zoran Lakovic
Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ