Παναθηναϊκός: Ο «πράσινος» πόλεμος των δέκα ημερών

Παναθηναϊκός: Ο «πράσινος» πόλεμος των δέκα ημερών

Η κατάληξη της σεζόν του Παναθηναϊκού θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των τριών αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η κληρωτίδα της Πέμπτης έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι στον Παναθηναϊκό και θα τον φέρει αντιμέτωπο τρεις φορές σε 10 μέρες με τον ίδιο αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» και οι «ασπρόμαυροι» θα αναμετρηθούν μία φορά για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο, για την φάση των «8» του θεσμού.

Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της Superleague. Τρεις ή τέσσερις μέρες αργότερα, την Τετάρτη 5/2 ή την Πέμπτη 6/2, το σκηνικό θα μεταφερθεί στην Τούμπα για τον πρώτο προημιτελικό. Όσο για τη ρεβάνς, αυτή θα οριστεί μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 12/2 ή την Πέμπτη 13/2 στο «Σπύρος Λούης». Οι ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν μετά από απόφαση της ΕΠΟ αυτή την εβδομάδα.

Ενδιάμεσα στις δύο κυπελλικές αναμετρήσεις, ο Παναθηναϊκός έχει άλλη μία δύσκολη αποστολή, αφού την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί από την ΑΕΚ, στο αθηναϊκό ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για έναν άτυπο πόλεμο των δέκα ημερών για τον Παναθηναϊκό. Θα κριθούν πολλά σε ένα δεκαήμερο για την κατάταξη στην βαθμολογία και το κυριότερο για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της σεζόν του Παναθηναϊκού θα έχει ο ΠΑΟΚ και η κατάληξη των τριών αγώνων μαζί του…

Το οξύμωρο είναι ότι οι δύο μονομάχοι έχουν διαφορετικές ύψιστες προτεραιότητες. Για τον ΠΑΟΚ προέχει το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός αναζητά τη διάκριση μέσω του Κυπέλλου…

Επιπροσθέτως, ναι μεν ο ΠΑΟΚ υπερτερεί την τελευταία τριετία, όμως όταν ο Παναθηναϊκός τον απείλησε επιστρατεύτηκαν εξωγενείς παράγοντες. Όπως ήταν ο Κύζας στον αλησμόνητο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου στις 29 Απριλίου του 2017 ή ο Σλοβάκος ρέφερι Βίντσιτς στον 2-2 του πρώτου γύρου στην Τούμπα, όπου ακόμα… παίζονται καθυστερήσεις.

Επίσης, αξέχαστη έχει μείνει η παράσταση του Βλάνταν Ίβιτς στο διακοπέν Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στις 18 Μαΐου του 2017, στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Γενικότερα, οι «πράσινοι» έχουν πολλά να θυμούνται και να φοβούνται από τη διαιτησία ή τα κέντρα αποφάσεων, εν όψει του… πολέμου των δέκα ημερών με τους Θεσσαλονικείς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ