Νέος κίνδυνος υποβιβασμού για ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης πήρε το 5,6% της ΠΑΕ αλλά δεν το δήλωσε στην ΕΕΑ

Νέος κίνδυνος υποβιβασμού για ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης πήρε το 5,6% της ΠΑΕ αλλά δεν το δήλωσε στην ΕΕΑ

Εκτός από την πολυϊδιοκτησία ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει κινδυνεύει να υποβιβαστεί και για μία υπόθεση παρόμοια με αυτή της Ξάνθης!

Μία-μία οι παρατυπίες που πραγματοποιούνται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έρχονται στην επιφάνεια… Προτού καλά-καλά οι «ασπρόμαυροι» συνέλθουν από τη δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό λόγω της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, θα αντιμετωπίσουν τον ίδιο κίνδυνο για άλλη παραβίαση της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΕΑ, ο Ιβάν Σαββίδης θα κληθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου να δώσει εξηγήσεις για την εκπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής του σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ είχε συντάξει πρακτικό στις 31 Δεκεμβρίου του 2019 για το κλείσιμο μιας ΑΜΚ ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία είχε πάρει μέρος ο Σαββίδης ως φυσικό πρόσωπο με 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την αντιστοίχιση των χρημάτων σε μετοχές, ο Σαββίδης κατέχει το 5,6% της ΠΑΕ. Εκ του νόμου, όποιος μέτοχος κατέχει ποσοστό μεγαλύτερου του 2% σε μία Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία, υποχρεούται να παίρνει την άδεια της ΕΕΑ. Η Επιτροπή πρέπει να ενημερώνεται εντός δεκαημέρου μετά το κλείσιμο της ΑΜΚ και να εκδίδει το πόρισμα της.

Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε την ΕΕΑ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, παραβιάζοντας την προθεσμία. Η καθυστέρηση προκάλεσε την κλήση του Ιβάν Σαββίδη σε απολογία και επειδή πρόκειται για μία υπόθεση παρόμοια με της Ξάνθης, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ