Εβγαλε τα «πιστόλια» στη μάχη ο Σαββίδης, αλλά ο Μάκης Γκαγκάτσης τον καταδίκασε… εντός έδρας!

Εβγαλε τα «πιστόλια» στη μάχη ο Σαββίδης, αλλά ο Μάκης Γκαγκάτσης τον καταδίκασε… εντός έδρας!

Το καταδικαστικό πόρισμα της ΕΕΑ για το μέλλον του ΠΑΟΚ, ανάγκασε τον Σαββίδη να... ρίξει στη μάχη όλα τα «όπλα» τύπου Ζαγοράκη, Βελόπουλου. Το σχέδιο ξεκίνησε καιρό τώρα, αλλά ολοκληρώθηκε με τον Μάκη Γκαγκάτση να ισοπεδώνει τον ΠΑΟΚ και το αφεντικό του! Live, στο OPEN!

Είναι ελληνικό φαινόμενο. Αλλά τις τελευταίες ώρες τα πράγματα έχουν πάρει διαστάσεις αριστοφανικής κωμωδίας, στα όρια τις αισχύλειας τραγωδίας. Με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους. Με σκοπό να ρίξουν στη μάχη των εντυπώσεων και του εκβιασμού, όλα τα «πρώτα» πιστόλια. Οχι, λόγω της αδικίας που συντελείται, αλλά με σύνθημα «αν μπορείτε, τολμήστε να τιμωρήσετε τον ΠΑΟΚ και θα χωρίσουμε την Ελλάδα στη μέση». Το επιχείρημα είναι βαθειά… νομικό και όπως γίνεται αντιληπτό, απαντάει άμεσα στο κατά πόσο η υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ Ξάνθης, ΠΑΟΚ, Οικογένειας Σαββίδη, είναι σοβαρή και στοιχειοθετημένη.

Τι κάνει ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες; Κατ’ αρχάς οι Θεσσαλονικείς γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η απόφαση στην ΕΕΑ θα ήταν καταδικαστική. Και το γνώριζαν, επειδή γνωρίζουν πως έχουν κάνει ακριβώς όσα αποδείχθηκαν στη διαδικασία. Με τη διοικητική σχέση να αποδεικνύεται με έγγραφα, ντοκουμέντα, συγκεκριμένα στοιχεία και (κυρίως)… λεφτά. Και όχι με ό,τι έγραψε ο Γιωργάκης Σαββίδης στο instagram ή με μετρίων ελληνικών διάγγελμα του Μάκη Γκαγκάτση, που μεγάλωσε τα προβλήματα του Ιβάν Σαββίδη. Και έθεσε νέα δεδομένα στο τραπέζι, για τη σχέση RFA, Καλπαζίδη, Σαββίδη και πληρωμές των παικτών του ΠΑΟΚ από την (μετέπειτα!) εταιρεία του… ανιψιού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ…

Ο ΠΑΟΚ γνώριζε πολύ καλά την απόφαση. Και για αυτόν τον λόγο στο παιχνίδι με τον Βόλο εμφανίστηκε αντικυβερνητικό πανό πάνω από 50 μέτρα, που κάλυπτε όλη την κεντρική κερκίδα. Πανό που προφανώς και δεν ετοιμάστηκε στη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν μέρος του σχεδίου για να εκβιαστούν, Κυβέρνηση και δικαστές. Ακριβώς όπως είχε γίνει με την περίφημη «απόφαση Σκουτέρη».

Ο ΠΑΟΚ έχει καταστρώσει εδώ και μέρες τη στρατηγική της «αντεπίθεσης». Για την ακρίβεια, ξεκίνησε να την επικοινωνεί με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΕΕΑ, στις 10 Ιανουαρίου. Τότε που, χωρίς κανένα νομικό πάτημα, κόντρα σε όσα αποκαλύφθηκαν, τα αποστομωτικά έγγραφα και την έμμεση παραδοχή ενοχής ακόμη και από τους δικηγόρους της Ξάνθης, αποφάσισε να επικοινωνία… καταποντισμό του Ολυμπιακού. Με πηχυαίους τίτλους, εκτός πραγματικότητας, από τα Μέσα Ενημέρωσης του Ιβάν Σαββίδη.

ΤΟ BULLYING ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

Τις ημέρες που ακολούθησαν τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο σαφή, αναφορικά με το πού το πηγαίνει ο ΠΑΟΚ. Με το bullying που έλαβε χώρα εναντίων των Μελών της ΕΕΑ. Δείχνοντας με το δάχτυλο τον Λέυτέρη Αυγενάκη. Και απειλώντας την Κυβέρνηση με… σχίσμα χώρα, με επικίνδυνη, ακραία ρητορική, περί «εθνικής συνοχής». Για μία υπόθεση, ξεκάθαρη, με αποδείξεις και ντοκουμέντα.

Την ημέρα της καταδικαστικής ανακοίνωσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να βγάλει από τη… θήκη, όλα τα… πιστόλια. Να ρίξει στη μάχη όλα τα όπλα του. Ασχέτως σοβαρότητας, τεκμηρίωσης, πραγματικών γεγονότων.

Η αρχή έγινε με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ανακοίνωση με ωμό εκβιασμό, με απειλές προς φυσικά πρόσωπα. Ξεπερνώντας επικίνδυνα ακραίες γραμμές.

Η συνέχεια δόθηκε με 30 μηχανάκια με οπαδούς του ΠΑΟΚ να πηγαίνουν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και με το OPEN του Ιβάν να οργιάζει σε επίπεδο προπαγάνδας.

Στην πορεία της βραδιάς ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ, με (εξίσου εκβιαστική και ακραία σε εθνικά θέματα) ανακοίνωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, την απόσυρση όλων των επαγγελματικών, ημι-επαγγελματικών κι ερασιτεχνικών τμημάτων του Σωματείου μας, ανδρών και γυναικών, ομαδικών κι ατομικών αθλημάτων, από κάθε ελληνική εγχώρια διοργάνωση σε περίπτωση που το παρατράγουδο περί πιθανής μετοχικής σχέσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη συνεχιστεί».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (ΝΕΡΟ)«ΠΙΣΤΟΛΙΕΣ»

Και κάπου εκεί, ξεκίνησαν οι… πιστολιές σοβαρότητας από το σύστημα Σαββίδη. «Πιστολιές» με σπουδαία πολιτικά ονοματεπώνυμα: Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απείλησε (αλήθεια, δεν είναι πλάκα) ότι θα αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία, εάν δεν σταματήσει η… δίωξη του ΠΑΟΚ! Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ (σ.σ. αλλά ευτυχώς όχι η Ευρωβουλή) μπορεί να χάσει τον λαμπρό αυτό πολιτικό άνδρα.

Στη συνέχεια βγήκε η «Ελληνική Λύση», του Βελόπουλου: «Είναι ντροπή για τη ΝΔ και τον Υπουργό της πρώτα να αλλάζει την Επιτροπή και δύο ημέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης -με μέλη που ο ίδιος επέλεξε- ουσιαστικά να χαρακτηρίζει “μη επιστημονική” και “μη τεκμηριωμένη” την απόφαση της Επιτροπής. Σε αυτή την περίπτωση είτε ο Υπουργός είναι ανίκανος είτε η Επιτροπή που επέλεξε. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως μοναδική επιλογή είναι η παραίτηση του Υπουργού! Σε σοβαρά θέματα δεν πρέπει να λαμβάνονται α-σοβαρές αποφάσεις. Γιατί τότε θα μιλάμε για α-σοβαρή και… επικίνδυνη κυβέρνηση».

Μετά πήρε σειρά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά επειδή δεν μπορεί, εκτίθεται: «Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Η διαφορά σήμερα είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία».

«Κολοβή» ανακοίνωση και από τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. «Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων», έγραψε στο Twitter ο «Τζίτζι». Αλλά επειδή ξέρει να φυλάγεται, επέλεξε να μην το τραβήξει.

Αντίθετα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, δεν ξέρει να φυλάγεται. «Είναι τουλάχιστον αστείο και υποκριτικό, ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, να δηλώνει για την απόφαση της -ελεγχόμενης από τον ίδιο- πλειοψηφίας της ΕΕΑ πως «δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον απεχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες. Η αθλητική δικαιοσύνη, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους χορηγούς της, οφείλει να σταθεί στο ύψος της. Οι πρωταθλητές αναδεικνύονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις δικαστικές αίθουσες».

Ο ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ!

Το σχέδιο της «πρώτης ημέρας» από την πλευρά του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Μάκη Γκαγκάτση στην εκπομπή «Δίκη». Εκεί όπου ακούστηκαν καταπληκτικά πράγματα, με τον νομικό (;) αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αντί να «προστατεύσει» τον ΠΑΟΚ και το αφεντικό του, να κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Μάλιστα, αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι παπαγάλιζε διαρκώς το μήνυμα «ο Αυγενάκης είναι υπάλληλος του Μαρινάκη», όσα είπε, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη. Καθώς παραδέχθηκε ανοιχτά όλα όσα αποδείχθηκαν στην ΕΕΑ.

Και τις οικονομικές συναλλαγές του ΠΑΟΚ με την RFA, και την πληρωμή «image rights» (σ.σ. καλά ρε Μάκη, δεν ξέρεις τι λες; Στον αέρα είσαι…) ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ από την RFA. Μάλιστα, για να ολοκληρώσει την τεράστια γκάφα του, υποστήριξε ότι δεν ήταν τότε εταιρεία του Ιωάννη Καλπαζίδη. Αλλά ήταν του θείου του. Του Ιβάν Σαββίδη. Και μετά από καιρό, ο Καλπαζίδης μάζεψε τα πουρμπουάρ του και αγόρασε την RFA από τον Σαββίδη και μετά βρήκε και καμιά 10αριά εκατομμύρια και αγόρασε τη… μισή Ξάνθη.

Γενικά, ο Μάκης Γκαγκάτσης, δεν κατάφερε να αποφύγει τα σοβαρά φάουλ. Φάουλ που εξέθεσαν το αφεντικό του. Μάλιστα, έδειξε ξεκάθαρα το άγχος και την αγωνία του να διαβάσει από τα χαρτιά που είχε μπροστά του όσα… έπρεπε να πει. Το κακό για τον Ιβάν Σαββίδη, είναι ότι πίστευε ότι ο Γκαγκάτσης μπορούσε να παίξει τον ρόλο του γκεμπελίσκου. Αλλά εκτέθηκε και τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε επικινδύνως. Ακραία, χωρίς να σκεφτεί τι λέει. Διότι ακόμη και αν αυτά έγραφαν τα χαρτιά που διάβαζε, θα έπρεπε να έχει τον κοινό νου να καταλάβει ότι, όταν μιλάει δημόσια, σε Live μετάδοση, στο κανάλι του εργοδότη του, δεν μπορεί να απειλεί και να δηλώνει πως «θα χυθεί αίμα». Ο Μάκης Γκαγκάτσης αυτομάτως έθεσε εαυτόν στη θέση του ηθικού αυτουργού για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.

Οι προσωπικές επιθέσεις και όσα κωμικά ανέφερε, είναι ακίνδυνα. Λύνονται στα δικαστήρια, εκεί όπου θα κληθεί να αποδείξει όσα δήλωσε. Οταν, όμως, προκύπτει στέλεχος ΠΑΕ, που μιλάει για «χώρισμα της Ελλάδας στα δύο», που απειλεί πολιτικούς να μην ανέβουν στη Θεσσαλονίκη και… προαναγγέλει επιθετικές ενέργειες οπαδών -μόλις λίγο καιρό αφότου δολοφονήθηκε, μάλιστα ένας οπαδός από τέτοιες ενέργειες- ξεπερνάει κόκκινες γραμμές της ίδιας της κοινωνίας.

Και με την ανικανότητά του να επικοινωνήσει τις θέσεις του αφεντικού του, τον εκθέτει ακόμη περισσότερο. Δυσχαιρένει τη θέση του. Και φυσικά αποδεικνύει ότι ο μοναδικός στόχος του ΠΑΟΚ, δεν είναι να δικαιωθεί. Η δικαίωση… πήγε περίπατο. Καταδικάστηκε. Και γνώριζε ότι αυτό θα συμβεί, επειδή έκανε όσα κατηγορείται, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η ΕΕΑ. Στόχος είναι μόνο το μπάχαλο. Και η πίεση για της αντίδρασης του κόσμου. Οχι γιατί έχει δίκιο; Αλλά γιατί το δίκιο πιστεύουν ότι μετριέται με ψηφαλάκια. Οχι, όμως, και η δικαιοσύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ