«Τιμωρεί» τους εγκληματίες αλλά επιτρέπει να συνεχίζουν το έγκλημά τους!

«Τιμωρεί» τους εγκληματίες αλλά επιτρέπει να συνεχίζουν το έγκλημά τους!

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και οι δυο «τιμωρημένες» ομάδες θα εξακολουθήσουν να έχουν κοινό ιδιοκτήτη, τον κ. Σαββίδη! Θα συνεχίζεται κανονικά η πολυϊδιοκτησία και δεν θα τρέχει κάστανο.

Οσοι διατηρούν την ψυχραιμία τους και δεν εξοργίζονται μπορούν τουλάχιστον να το διασκεδάζουν. Είναι πραγματικά προς διασκέδαση να ακούς τον κ. Πέτσα να δηλώνει ότι η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και δεν εκβιάζεται.

Μιλάμε για δυο ψέματα στην ίδια παράγραφο. Η κυβέρνηση δεν σέβεται το αυτοδιοίκητο και παρεμβαίνει αλλάζοντας το νόμο ενώ μια υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Μιλάμε για αυταπόδεικτη παρέμβαση. Ο,τι ήξεραν οι αθλητικοί δικαστές θα πρέπει να το ξεχάσουν. Με κατεπείγουσα τροπολογία οι αθλητικοί δικαστές καλούνται να επιμετρήσουν άλλες ποινές από αυτές που μέχρι τώρα προβλέπονται για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Ούτε διαβούλευση με τους αθλητικούς φορείς ούτε ενημέρωση και διαβούλευση με την καθ ύλη αρμόδια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Αν αυτό δεν είναι παρέμβαση τότε τι είναι; Την ώρα που η τροπολογία κατατίθεται στην Βουλή ο κ. Αυγενάκης απουσιάζει σε εκδήλωση του ΠΣΑΤ. Την τροπολογία υπογράφει (και για αυτό τον λόγο) η υπουργός κ. Μενδώνη που είναι αμφίβολο αν γνωρίζει πως παίζεται το άθλημα. Πάμε τώρα στους «τρεις φωστήρες της τρισηλίου θεότητος» που συνέταξαν την τροπολογία. Στην σύντομη αιτιολογική έκθεση αναφέρουν πως οι νέες ποινές καθορίζονται με βάση την αρχή της αναλογικότητάς. Μάλιστα!

Δηλαδή ο Παναθηναϊκός και ο Πανιώνιος που είχαν οικονομικά προβλήματα τιμωρήθηκαν με μείον έξι βαθμούς και ο ΠΑΟΚ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας θα τιμωρηθεί ακόμα και με λιγότερους! Ποια αναλογικότητα λοιπόν; Υπάρχει όμως και κάτι πιο σοβαρό που εκθέτει τους νομοθέτες και την κυβέρνηση στο σύνολό της. Με βάση τις νέες προβλέψεις για τιμωρίες φτάνει η ώρα και τιμωρούνται ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Ας πούμε με μείον πέντε βαθμούς. Για ποια παράβαση τιμωρούνται.

Διότι όπως αποφάνθηκε η αρμόδια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχουν κοινό ιδιοκτήτη. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και η δυο ομάδες θα εξακολουθήσουν να έχουν κοινό ιδιοκτήτη, τον κ. Σαββίδη! Θα συνεχίζεται κανονικά η πολυϊδιοκτησία και δεν θα τρέχει κάστανο. Πολύ θα ήθελα να ήξερα ποιος γίγαντας της πολιτικής και νομικής σκέψης (δεν) τα σκέφτηκε όλα αυτά. Κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να βγαίνει στα κεραμίδια αφού ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα έχουν και πάλι την ίδια κοινή ιδιοκτησία, το ίδιο αφεντικό.

Σε τιμωρούμε για ένα έγκλημα αλλά σε αφήνουμε να το συνεχίζεις! Μια κυβέρνηση πανικοβλημένων στελεχών καταφεύγει σε ασυνάρτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Εκβιασμένη και βαλλόμενη πανταχόθεν, το μόνο που κατάφερε να πείσει είναι ότι υποκύπτει στους πολιτικούς εκβιασμούς και καταργεί το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο που (υποτίθεται) ότι σέβεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ