Καληνύχτα και καλή τύχη Πρωθυπουργέ

Καληνύχτα και καλή τύχη Πρωθυπουργέ

Ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεπέρασαν τον Τσίπρα, τον Κοντονή και τον Βασιλειάδη. Του αξίζουν συγχαρητήρια για την τροπολογία μέσα σε λίγες ώρες. Είναι λίγο αυστηρός βεβαίως με τον ΠΑΟΚ αλλά χαλάλι…

Να πω κάτι πρωτίστως για να ξεκαθαρίσω την θέση μου. Ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης και ο κάθε ΠΑΟΚ και ο κάθε Σαββίδης έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν. Ακόμη και να επιχειρήσουν να… διχοτομήσουν την χώρα. Ακόμη και να πάρουν στην κατοχή τους και άλλη ΠΑΕ όπως την Ξάνθη όπου υπάρχει πολυιδιοκτησία και με την βούλα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε ένα νορμάλ κράτος υπάρχουν νόμοι και κανόνες και όποτε αποδεδειγμένα παρανομούν πληρώνουν.

Στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Δεν το λέω εγώ αυτό, ούτε μου είπαν ότι του είπαν όπως έλεγε και ο Φύσσας. Το λέει το πλέον αρμόδιο όργανο για να κρίνει αν υπάρχει πολυιδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη με την οικογένεια Σαββίδη.

Και αυτό δεν αλλάζει ότι και να πει ο καθένας. Τέλος, τελεία και παύλα. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν. Τέλος, τελεία και παύλα.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας, θα εφαρμόζονταν οι νόμοι. Τι λέει ο νόμος. Υποβιβασμός.

Τι έγινε στην Ελλάδα; Αυτό που όλοι πάνω-κάτω περιμέναμε. Απλά προσωπικά δεν περίμενα πως θα γίνει τόσα ωμά, χωρίς ίχνος ντροπής. «Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» μας είπε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και αμέσως μετά μας είπε πως αλλάζει μέσα σε λίγες ώρες τον νόμο για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη. Αν δηλαδή εκβιαζόταν τι θα γινόταν;

Για να επιστρέψω σε αυτά που γράφω στο ξεκίνημα. Ο κάθε ΠΑΟΚ και ο κάθε Σαββίδης μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Η Κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να αντιδρά με τέτοιο τρόπο, χωρίς ίχνος ντροπής για την ωμή παρέμβαση της σε αποφάσεις της δικαιοσύνης, να αλλάζει νόμους μέσα σε λίγες ώρες μετά από εκβιασμό που δέχεται με απειλές για διχοτόμηση της χώρας, με ύβρεις και αντεθνικά παραληρήματα.

Η Κυβέρνηση της χώρας που υποτίθεται πως ήρθε για να επαναφέρει την κανονικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποφασίζει να αλλάξει τα δεδομένα του ποδοσφαίρου γιατί δεν αντέχει την εφαρμογή των νόμων!

Αυτή η Κυβέρνηση που μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε τον νόμο και ουσιαστικά επέτρεψε την πολυιδιοκτησία. Από υποβιβασμό για τόσο σοβαρό θέμα, πάμε σε -5 με -10 και θα δούμε για την τελική ποινή και σε πιο πρωτάθλημα θα εφαρμοστεί, σε αυτό ή το επόμενο.

Αυτή η Κυβέρνηση «ξεπλένει» και το περσινό πρωτάθλημα που πήρε ο ΠΑΟΚ παρότι αποδέχεται ότι παρανόμησε ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχοντας τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Αυτή η Κυβέρνηση φαντάζομαι θα παρακολουθήσει με περηφάνια τον αγώνα Ξάνθη-ΠΑΟΚ για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία του ποδοσφαίρου ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτή την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που κατάφερε μέσα σε εφτά μήνες να ξεπεράσει την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τον Κοντονή και τον Βασιλειάδη.

Καληνύχτα και καλή τύχη λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ.

ΥΓ. Αγγίζουν πλέον τα όρια της γελοιότητας οι (και με την βούλα της ΕΕΑ) υπάλληλοι της RFA, άρα και του Σαββίδη και του ΠΑΟΚ, για τα περί εύνοιας του Ολυμπιακού! Να σε πιάνουν με την γίδα στην πλάτη, να έχεις παρανομήσει επισήμως, να σε σώζει από υποβιβασμό η Κυβέρνηση με ντροπολογία εξπρές και να έχεις και το θράσος να ζητάς και τα ρέστα!

Με την ντροπολογία της Κυβέρνησης αποφεύγουν τον υποβιβασμό και πάμε για ένα -5 έως -10 σε αυτό ή το επόμενο πρωτάθλημα. Και έχει ο Θεός, μέχρι τότε μπορεί να έχουμε νέες δηλώσεις και… ξεσηκωμούς ώστε να αλλάξει και αυτό στην πορεία.

Μπορεί στο τέλος να πουν πως θα αποφασίσει ο ΠΑΟΚ για την ποινή του. Είναι αλήθεια άλλωστε πως η Κυβέρνηση ήταν σκληρή μες τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, θα μπορούσε να τους πριμοδοτήσει για την… πατέντα της πολυιδιοκτησίας που λάνσαραν.

Μέχρι τότε όμως το περήφανο πρωτάθλημα της Κυβέρνησης Ν.Δ. στην εποχή της δικής της… εξυγίανσης θα συνεχιστεί με το μήνυμα στο χώρο του ποδοσφαίρου να είναι ξεκάθαρο για το ποιος κάνει κουμάντο.

Και ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να παίζει σε αυτό το πρωτάθλημα υποδεχόμενος μάλιστα το Σάββατο στο Καραϊσκάκη την Ξάνθη που και επίσημα σύμφωνα με την ΕΕΑ είναι ιδιοκτησίας Σαββίδη.

Αλλά για να το κλείσω, το θέμα δεν είναι ο κάθε ΠΑΟΚ, το θέμα είναι αυτοί που κυβερνούν.

Υ.Γ.2: Η αφωνία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, για το θέμα της επιβεβαιωμένης απο επιτροπή του Κράτους πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, έχει να κάνει στην παλιά τους φιλία; Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται. Την Κυριακή μάλιστα ο ΠΑΟ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, μπορούν και να τον τιμήσουν ένα πράγμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ