Ο ΠΑΟΚ που δεν θυμίζει… ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ που δεν θυμίζει… ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε οκτώ μήνες δείχνει να έχει χάσει το μέταλλο του νικητή που είχε την περσινή χρονιά και τον έστεψε νταμπλούχο. Το «10» αναλύει τα αίτια της αγωνιστικής πτώσης του Δικεφάλου και τις προσπάθειες που γίνονται για να αντιστραφεί το κλίμα.

Οι ήττες από Άρη και Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με τις κακές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχουν φέρει μια αναστάτωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια έκρηξη από την διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη, αλλά πολύ περισσότερο από τον κόσμο της ομάδας που παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν μπορεί να πιστέψει πως ο περσινός νταμπλούχος δεν μπορεί να κερδίσει σε ντέρμπι, αλλά και να δυσκολεύεται να επιβληθεί σε μικρομεσαίες ομάδες. Το «10» θα εξηγήσει τα αίτια αυτής της αγωνιστική μετάλλαξης η οποία ξεκίνησε από το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι μετά την φυγή του Ράζβαν Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ, έψαχνε εναγωνίως προπονητή για να καλύψει τα «θέλω» της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης πείστηκε πως ο Αμπελ Φερέιρα μπορεί να σταθεί στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει στην διατήρηση των σκήπτρων. Επένδυσε πολλά εκατομμύρια ευρώ μέχρι να πάρει το «ναι» της Μπράγκα. Κανείς όμως δεν κοίταξε αν ο Πορτογάλος ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας. Ο Δικέφαλος για πολλά χρόνια δούλευε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σύστημα και επένδυσε στο να έρθουν παίκτες που θα κουμπώσουν πάνω σε αυτό.

Η ενίσχυση της ομάδας σε θέσεις σημαντικές δεν ήρθε ποτέ. Όσοι αποκτήθηκαν εκείνο το χρονικό διάστημα ακόμα προσπαθούν να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Παρότι θα μπορούσαν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις τον Γενάρη με τον ερχομό δανεικών ποδοσφαιριστών δεν έγινε με το σκεπτικό ότι η ομάδα διαθέτει πλούσιο ρόστερ και ο προπονητής πρέπει να το αξιοποιήσει.

Το μεγαλύτερο όπλο του ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά ήταν η άμυνα του. Όμως φέτος κατάφερε να το χάσει και να δέχεται σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση γκολ. Το περσινό πρωτάθλημα δεν το έδωσε ούτε ο Πρίγιοβιτς, ούτε ο Άκπομ, ούτε κανένας άλλος ποδοσφαιριστής με το ταπεραμέντο του και το ταλέντο του, αλλά η άμυνα. Οι Θεσσαλονικείς με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο τιμόνι ολοκλήρωσαν την περσινή χρονιά με μόλις 14 γκολ παθητικό. Αριθμός ρεκόρ για τον Δικέφαλο.. Φέτος, μετά από 22 αγώνες πρωταθλήματος μετράει ήδη 20 γκολ παθητικό, τα 13 εκ των οποίων τα δέχτηκε σε ντέρμπι.

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό διέκρινα πως ο Δικέφαλος πάσχει από έλλειψη πάθους και φαντασίας στο παιχνίδι του. Η ομάδα δείχνει να έχει χάσει το μέταλλο του νικητή και να παρουσιάζει ένα σύνολο που πραγματικά ο κάθε παίκτης κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει έντονα την διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη και τον κόσμο της ομάδας που έχει συνηθίσει σε μία διαφορετική εικόνα. Αυτή που είχε τον ΠΑΟΚ όχι απλά να ιδρώνει, αλλά να “ματώνει” την φανέλα σε κάθε έδρα και σε κάθε ματς.

Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο του φετινού ΠΑΟΚ είναι ότι μετρά μόλις μία νίκη σε επτά ντέρμπι στο τρέχον πρωτάθλημα. Αυτό είναι πρόβλημα καθώς στα play offs θα παίξει με τις ίδιες ομάδες με την ψυχολογία να μην είναι υπέρ του. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο βρισκόταν στο +5, ενώ μετά την αναμέτρηση των δύο μονομάχων στην Τούμπα η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +8 με τον ΠΑΟΚ να «κλειδώσει» από τον Φλεβάρη το πρωτάθλημα.

Στον ΠΑΟΚ έχουν αντιληφθεί πως η κατάσταση πάει να ξεφύγει από τον έλεγχος τους και προσπαθούν με τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας Ιβάν Σαββίδη να κρατήσουν σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ. Το έργο τους δεν είναι εύκολο, όμως γίνονται προσπάθειες για να αντιστραφεί το κλίμα και η ομάδα να επιστρέψει πρώτα απ’ όλα στις νίκες, αλλά και στις καλές εμφανίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ