Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ούτε τα προσχήματα...
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όταν ο κ. Γεραπετρίτης… ακυρώνει την τροπολογία του!

Έφερε μια ανερμάτιστη τροπολογία που αν συμπληρωθεί με αυτά που είπε στον ΣΚΑΙ  γίνεται πολύ δυσμενέστερη από την ρύθμιση που κατάργησε για να εξευμενίσει εκείνους που ήταν έτοιμοι να «διχάσουν την χώρα».

Όταν ο κ. Γεραπετρίτης… ακυρώνει την τροπολογία του! | to10.gr

Τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΙ προτίμησε ο υπουργός επικρατείας κ. Γεραπετρίτης προκειμένου να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στην Ελβετία. Όσοι περίμεναν ότι θα γινόταν μια επίσημη ενημέρωση με δεδομένο ότι πρόκειται για υλοποίηση πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού, διαψεύστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τώρα όμως, που γνωρίζουμε τις δηλώσεις του κυρίου υπουργού κατανοούμε απολύτως γιατί δεν υπήρξε κάποιου είδους επίσημη ενημέρωση. Δεν υπήρξε γιατί δεν υπήρξαν γεγονότα. Και -κυρίως- γιατί το πρόβλημα για το οποίο γίνεται όλη η φασαρία παραμένει ως έχει και δεν πρόκειται να το πάρουν πάνω τους η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ.

Είναι δε πολύ πιθανό να μην έγινε καμιά συζήτηση πάνω σε αυτό. Έτσι, ο κ. Γεραπετρίτης αυτοσχεδίασε κι έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα. Το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που άλλαξε τις ποινές είναι το πρόβλημα που θα βρίσκει συνεχώς μπροστά της η Κυβέρνηση μέχρι να αποφασίσει να το αντιμετωπίσει.

Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ δεν έχουν την διάθεση να της πετάξουν σε αυτό κάποια σανίδα σωτηρίας. Συζητούν άνετα για την διαιτησία, για την χειραγώγηση αγώνων και για την βία στα γήπεδα αλλά μέχρι εκεί. Για να δούμε όμως τι μας είπε ο κ. Γεραπετρίτης για αυτά. Μας είπε ότι για την αντιμετώπισή τους, οι δυο υπερεθνικές Ομοσπονδίες θα μας προσφέρουν τεχνογνωσία και α αναλάβουν την επίβλεψη της εφαρμογής τους με αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Καμία αντίρρηση αλλά όλα αυτά (αυτά τα τρία δηλαδή) τα έχουμε ξανακούσει. Και μάλιστα από κυβερνητικά χείλη (τέτοια είναι ακόμα τα χείλη του κ. Αυγενάκη). Σε αυτή την Επιτροπή που έχει φτιάξει στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ, υπουργείων και της ΕΠΟ κάνουν ακριβώς αυτά τα πράγματα. Μα ακριβώς. Κατά συνέπεια θα βάλουμε στο μνημόνιο επανεκκίνησης και ανάταξης του ποδοσφαίρου αυτά που έχει ήδη συμφωνήσει ο κ. Αυγενάκης με τους επιτηρητές.

Με άλλα λόγια, στην Ελβετία συμφωνήθηκαν εκ νέου όσα είχαν συμφωνηθεί στην Αθήνα εδώ και κάτι μήνες. Δεν το λες και καμιά επιτυχία. Πάμε τώρα στην πολυϊδιοκτησία αυτό το… φάντασμα που πλανιέται πάνω από το Μαξίμου. Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκίνησε κλείνοντας το μάτι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Εκτίμησε ότι το πόρισμα της Ε.Ε.Α δεν είναι δεσμευτικό και η τελική απόφαση ανήκει στα δικαιοδοτικά όργανα της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ.

Το πόρισμα όμως είναι δεσμευτικό. Για τις ποινές να συζητήσουμε. Εδώ είναι που ο κ. Γεραπετρίτης ξεπέρασε τον εαυτό του. Είπε ότι από την στιγμή που οι ομάδες τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθεμάτων για την πολυϊδιοκτησία, τότε είναι υποχρεωμένες (υποθέτω η μία από τις δυο) να αλλάξουν ιδιοκτήτη. Αν δεν το κάνουν τότε για κάθε παιχνίδι που θα παίζουν θα συνεχίζουν να τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών κι έτσι θα υποβιβαστούν.

Μια λεπτομέρεια ξέχασε ο κύριος υπουργός της Επικρατείας. Τέτοια ρύθμιση δεν υπάρχει στην τροπολογία που ο ίδιος και οι συνεργάτες του συνέταξαν (στο πόδι) και ψήφισαν στη Βουλή. Ούτε βέβαια προϋπήρχε, διότι δεν ήταν ανάγκη να υπάρξει αφού για τις ομάδες προβλεπόταν αυτόματα ανάκληση πιστοποιητικού και υποβιβασμός.

Άρα, έφερε μια τροπολογία ελλειπή και ανερμάτιστη. Έφερε μια τροπολογία που αν συμπληρωθεί με αυτά που είπε στον ΣΚΑΙ, την κάνει πολύ δυσμενέστερη από την ρύθμιση που κατάργησε για να εξευμενίσει εκείνους που ήταν έτοιμοι να «διχάσουν την χώρα». Πανικός  στην αρχή και στη συνέχεια προχειρότητα και ανοργανωσιά. Αυτό μαρτυρούν οι μέχρι τώρα κυβερνητικοί χειρισμοί.

Στο μεταξύ, το πρωτάθλημα συνεχίζεται παρά το πόρισμα που διαπιστώνει πολυϊδιοκτησία. Όσα ταξίδια κι αν κάνει ο υπουργός Επικρατείας όσα μνημόνια κι να υπογράψει το πικρό ποτήρι του πορίσματος θα αναγκαστεί να το πιεί μόνος του. Εκείνος ήταν άλλωστε που φρόντισε να το γεμίσει μέχρι επάνω…   

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από