ΑΕΚ: Την Κυριακή μπορείς;

ΑΕΚ: Την Κυριακή μπορείς;

Ντέρμπι νούμερο 14 για την ΑΕΚ από τότε που ξεκίνησε η... κατάρα των μεγάλων ματς. Τον Παναθηναϊκό νίκησε την τελευταία φορά, αυτόν θέλει να κερδίσει την Κυριακή και να βάλει επιτέλους τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί. Θα τα καταφέρει;

Ακόμη ένα ντέρμπι για την ΑΕΚ, ακόμη μία φορά το ίδιο διακύβευμα. Να καταφέρει επιτέλους να κερδίσει, να πάρει ένα τέτοιο παιχνίδι και να βάλει τέλος στην κατάρα που την κυνηγά από την πρωταθληματική της σεζόν και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (1/4/18). Αντίπαλος ξανά ο ίδιος, σε έναν φαύλο κύκλο που στην Ένωση θέλουν να τερματίσουν. Θα τα καταφέρουν; Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, με τους «κιτρινόμαυρους» είναι η αλήθεια να βρίσκονται ίσως στην καλύτερη τους κατάσταση τη φετινή σεζόν.

Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που ίσως ακόμη να μην ενθουσιάζουν, είναι η εικόνα που δείχνει η ομάδα στο γήπεδο. Παιχνίδι με παιχνίδι ο Καρέρα δίνει όλο και περισσότερο το στίγμα του στο σύνολο, που δεν χάνει την ταυτότητά του, όποιοι ποδοσφαιριστές και να πατούν το χορτάρι. Μπορεί στο Αγρίνιο να μην κέρδισε, σε ένα παιχνίδι βέβαια με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ωστόσο αυτό δεν αναιρεί ότι η ΑΕΚ βελτιώνεται διαρκώς με τον Ιταλό στον πάγκο. Κύριος τομέας βελτίωσής της, εκεί που πονούσε πιο πολύ, η άμυνα.

Από… αεράμυνα, ΑΜΥΝΑ και η μετάλλαξη σε όλους τομείς

Εκεί που η Ένωση είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, πλέον με τον Καρέρα παρουσιάζει μια αν μη τι άλλο θεαματική βελτίωση αφού σε 12 ματς υπό την καθοδήγησή του έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ αναλογικά πολύ λιγότερα από αυτά που δεχόταν επί Καρντόσο και Κωστένογλου. Η αμυντική λειτουργία, που φυσικά αφορά όλη την ομάδα και όχι μόνο τους παίκτες της οπισθοφυλακής, έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, κάτι που συμβαίνει και σε ατομικό επίπεδο.

Ο Σβάρνας είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα, κάτι που παραδέχτηκε κι ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά το ματς με τον Παναιτωλικό, όπου μάλιστα σκόραρε και για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο νεαρός άσος πλέον έχει μεγαλύτερη σιγουριά στα πόδια του, παίρνει καλύτερες τοποθετήσεις και γενικά δεν έχει καμία σχέση με τον Σβάρνα του ξεκινήματος της σεζόν. Από δίπλα είναι και ο Βράνιες. Ο αγνώριστος Βόσνιος των πρώτων μηνών, πλέον θυμίζει τον παλιό καλό αμυντικό που γνωρίσαμε στην πρώτη του θητεία.

Εκτός βέβαια από την άμυνα, μεγάλη είναι και η αλλαγή παικτών όπως ο Κρίστιτσιτς, που επί Καρέρα δεν έχει χάσει ούτε λεπτό σε αγώνα πρωταθλήματος (πλην του ματς με τον Βόλο που ήταν τιμωρημένος). Παίκτες όπως ο Σαμπανάτζοβιτς, έχουν μπει για τα καλά στο ροτέισον και δίνουν λύσεις που μέχρι πριν λίγο καιρό κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαν να προσφέρουν.

Η ΑΕΚ έχει γίνει μια ομάδα που δέχεται πλέον ελάχιστες φάσεις πίσω, προσπαθεί να κυριαρχεί στον αντίπαλό της, και με κύριο μέλημα το μηδέν παθητικό να φτάνει στη νίκη, έστω και με… μισό μηδέν. Τα αμυντικά και τα επιθετικά στημένα, από τα οποία βρίσκει πλέον γκολ, είναι και αυτά μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της βελτίωσης. Θαύματα δεν γίνονται. Ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως η φετινή ΑΕΚ, που το καλοκαίρι αντί να χτίσει, ουσιαστικά διαλύθηκε, τίποτα δεν είναι εύκολο και δεδομένο. Βήματα προόδου όμως, μπορούν να γίνουν και σίγουρα έχουν γίνει.

Η αύρα του Αραούχο

Σε συνδυασμό λοιπόν και με την επιστροφή Αραούχο (που είχε σκοράρει δις στην τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι), την αύρα που αυτή φέρνει αλλά και τις έξτρα λύσεις επί του πρακτέου, έστω κι αν δεν θα είναι και πάλι διαθέσιμος ο Ολιβέιρα, η ΑΕΚ έχει τα όπλα και με το παραπάνω για να πάρει επιτέλους ένα τρίποντο σε ντέρμπι. Δεν θα είναι εύκολο. Και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κι ας έχασε στην Τούμπα. Είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Super League αλλά για την ΑΕΚ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα.

Μπροστά στον κόσμο της, που πιθανότατα θα δώσει πιο δυναμικό παρών από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πριν δύο εβδομάδες, η νίκη είναι μονόδρομος, κυρίως για ψυχολογικούς αλλά και για βαθμολογικούς λόγους. Με νίκη, αφήνει τους «πράσινους» επτά βαθμούς πίσω και εδραιώνεται στην τρίτη θέση ενόψει και των πλέι οφ που πλησιάζουν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ