Κόλαφος το σκεπτικό της ΕΕΑ: Ο Καλπαζίδης μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Κόλαφος το σκεπτικό της ΕΕΑ: Ο Καλπαζίδης μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Η αλήθεια ισοπεδώνει την προπαγάνδα. Το σκεπτικό της ΕΕΑ, αποδεικνύει με στοιχεία την τριγωνική σχέση ΠΑΟΚ, Ξάνθης, Οικογένειας Σαββίδη. Αποδεικνύεται ότι ο Καλπαζίδης είναι δυνάμει μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Αμεσος ο κίνδυνος υποβιβασμού των δύο ΠΑΕ.

Ενοχοι, και με τη βούλα. Το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, οικογένειας Σαββίδη, με πρόσωπο… κοινού ενδιαφέροντος τον ανιψιό του Ιβάν, Ιωάννη Καλπαζίδη, καθαρογράφτηκε. Και όπως προκύπτει, είναι κόλαφος για τον ΠΑΟΚ και τους εμπλεκόμενους. Μάλιστα, από τις αποδείξεις, τα οικονομικά στοιχεία, τα εταιρικά στοιχεία και τα νομικά επιχειρήματα, προκύπτει ξεκάθαρα, ότι όχι απλώς υπάρχει σχέση εξάρτησης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι ο Καλπαζίδης είναι δυνάμει μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της απόφασης που καθαρόγραψε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι 84 σελίδες. Σκεπτικό που προέκυψε μετά από προσεκτική και ενδελεχή μελέτη εκατοντάδων σελίδων υπομνημάτων, τραπεζικών και εταιρικών στοιχείων. Διαδικασία που ευλόγως διήρκεσε σχεδόν δύο εβδομάδες. Ένα απόλυτα λογικό χρονικό πλαίσιο, όταν για να γραφτεί το σκεπτικό της περίφημης απόφασης Σκουτέρη, μιας πολύ πιο απλής και ξεκάθαρης υπόθεσης, χρειάστηκαν 10 ημέρες!

Επιστρέφοντας στο περιεχόμενο του σκεπτικού και τη «βόμβα» για τη μετοχική σχέση του Καλπαζίδη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που είχε πάρει ο Καλπαζίδης από την RFA και το είχε καταθέσει στην DIMERA (σ.σ. ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), αφορούσε ομολογιακό δάνεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Καλπαζίδης είναι δυνάμει μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αποδεικνύεται με ακατάρριπτα και ξεκάθαρα στοιχεία, ότι έχει απευθείας σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάτι που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ στην Επιτροπή!

Για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει αυτό που έκανε ο Καλπαζίδης, έχει σημασία να εξηγήσουμε τι σημαίνει το «Ομολογιακό Δάνειο»: Σημαίνει ότι βάζω λεφτά σε μία εταιρεία και οποιαδήποτε στιγμή θέλω τα μετατρέπω σε μετοχές. Για αυτό είναι δυνάμει μέτοχος. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που Αποδεικνύεται η τριγωνική σχέση μεταξύ ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σκεπτικό της ΕΕΑ αναφέρεται ότι το μέλος Ειρήνη Μαρούπα, έκανε αυτοψία στο ξενοδοχείο και τις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης, που έχει αγοράσει η RFA του Καλπαζίδη. Από αυτή την αυτοψία, λοιπόν, τονίζεται ότι «είναι άνευ οποιασδήποτε αξίας, καθώς δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συντήρηση». Κάτι που εξηγεί αυτόματα ότι η αγορά δεν έγινε για επενδυτικούς λόγους. Αλλά για λόγους επηρεασμού της Ξάνθης. Και ελέγχου της.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έστειλε ήδη την απόφασή της με δικαστικό επιμελητή και στη Λίγκα και στην ΕΠΟ. Ετσι ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις. Ο αθλητικός δικαστής από την πλευρά του, έχοντας στα χέρια του το σκεπτικό με όλα τα οικονομικά, εταιρικά και τραπεζικά στοιχεία και νομικά επιχειρήματα που εξηγούν πώς έφτασε στην απόφασή της η ΕΕΑ, καλείται να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ποινές. Την εξής μία: Υποβιβασμός.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο, ότι για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε επικυρώσει την παράβαση με ψήφους 4-1. Το 3-2 που ασκόπως και ανεδαφικά επικαλείται διαρκώς ο ΠΑΟΚ, αφορά στην ψηφοφορία για τον χαρακτηρισμό της ποινής ως «βαρείας». Με την Ειρήνη Μαρούπα να δέχεται την παράβαση, αλλά να μην συμφωνεί με τον υποβιβασμό, «για εθνικούς λόγους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ