Ενήλικοι στην αίθουσα…

Ενήλικοι στην αίθουσα…

Και πώς να τελειώσει; Το σωστό ερώτημα είναι πώς θα φτάσουμε στο τέλος του δρόμου, με όσα συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Ενήλικοι στην αίθουσα. Όχι η ταινία του Κώστα Γαβρά για τον Βαρουφάκη. Η ταινία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ταινία που εξελίσσεται εντυπωσιακά. Από κωμωδία, σε θρίλερ, από θρίλερ σε δράμα και από δράμα σε μαφιόζικη. Αλά «Νονός». Με βασικό θέμα την «αλλοίωση». Την αλλοίωση φάσεων, αποτελεσμάτων, του πρωταθλήματος. Της πραγματικότητας.

Δεν έχει περάσει μήνας από την ημέρα που οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων μπήκαν στην αίθουσα. Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης, απέναντι στα μεγαλοστελέχη της FIFA και της UEFA και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Τάχα μου για να συζητήσουν για το «καλό» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να βρουν λύσεις. Για να συμφωνήσουν έστω σε κάτι. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οι προθέσεις και τα συμφέροντα αποδείχθηκαν πολύ πιο ισχυρά από τα λόγια που αντάλλαξαν μέσα στην αίθουσα οι συμμετέχοντες.

Το ερώτημα, ωστόσο, δεν είναι τι κάνουν οι ομάδες. Ούτε καν τι κάνει  ΠΑΟΚ και το σύστημα επιρροής του. Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι άλλα. Και αφορούν τις υπερεθνικές ομοσπονδίες, αλλά και την Κυβέρνηση.

Διότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα πρωτάθλημα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να τελειώσει ομαλά έτσι όπως πηγαίνει η κατάσταση. Ή και να τελειώσει, θα πρόκειται για ένα μόρφωνα άνευ προηγουμένου. Ένα πρωτάθλημα που είναι βουτηγμένο στις εξαρτήσεις, με τη διαιτησία να διαμορφώνει ένα ζοφερό περιβάλλον. Και να στέλνει μήνυμα σε όλους για το τι επίκειται να συμβεί. Αλλά και με δύο ομάδες να έχει αποδειχθεί από αρμόδιο όργανο του κράτους, ότι έχουν κοινό ιδιοκτήτη.

Και με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην Τούμπα σε μία εβδομάδα. Για να παίξει κόντρα σε μία ομάδα που δεν θα είναι

Το μήνυμα δεν θα αλλάξει όσο δεν αλλάζουν πρόσωπα και συστήματα. Οσο δεν δίνονται λύσεις. Οσο παίζονται… καθυστερήσεις σε θέματα που έχουν αποδειχθεί. Και από τη στιγμή που τα συστήματα παραμένουν αμετακίνητα, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Πόσο χειρότερα από τώρα, που έχουμε ετσιθελικές αλλοιώσεις, βαριές σκιές πολυϊδιοκτησίας, θάνατο οπαδού και εκατομμύρια σε βαλίτσες να διακινούνται ανεξέλεγκτα και χωρίς κανείς να ασχολείται;

Αυτό το ερώτημα καλείται να το απαντήσει η Κυβέρνηση. Η οποία περιμένει στην Αθήνα την UEFA και τη FIFA στις 25 του μήνα. Για ακόμη μία συνάντηση ενηλίκων. Μια συνάντηση που δεν μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε επιχείρημα που να περιλαμβάνει τοποθετήσεις, πράξεις, κινήσεις που θα εξαρτώνται από το περίφημο «πολιτικό κόστος». Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Και το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο από… πολιτικό. Είναι κοινωνικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ