Παναθηναϊκός: Στο χέρι του ο Βέλεθ, πρώτες επαφές για Ζαχίντ

Παναθηναϊκός: Στο χέρι του ο Βέλεθ, πρώτες επαφές για Ζαχίντ

Ο Τσάβι Ρόκα δουλεύει πυρετωδώς για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2020-21. Σε καλό σημείο οι επαφές με τον Φραν Βέλεθ, επικοινωνία με τον ΑΠΟΕΛ για τον Γκίας Ζαχίντ.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με τον Γιώργο Δώνη να θέλει ένα καλό finish στην κανονική διάρκεια και να προετοιμάσει την ομάδα του για τα μεγάλα παιχνίδια που θα έχει στα πλέι οφ, την ίδια ώρα που ο Τσάβι Ρόκα εξακολουθεί να έχει τα μανίκια σηκωμένα και να εργάζεται πυρετωδώς για το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Θέλοντας να του ανεβάσει επίπεδο και να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός σαφώς πιο ανταγωνιστικός και – γιατί όχι – διεκδικητής τίτλων.

Οι πράσινοι την επόμενη χρονιά θα έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο: την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό φέτος και μετά τις επαφές που θα συνεχίσει ο Γιάννης Αλαφούζος στη Νιόν με την UEFA. Και ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής προχωράει τις κινήσεις του προκειμένου ο Δώνης να έχει στα χέρια του ένα υλικό που θα του επιτρέψει να υλοποιήσει τους στόχους του.

Ο Αγιούμπ είναι στο στάδιο της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, ο Καρλίτος θα προσθέσει ποιότητα στην επιθετική γραμμή της επόμενης σεζόν, αλλά ο Παναθηναϊκός κινείται ήδη για να τελειώσει κι άλλα θέματα που μπαίνουν σε – μεταγραφική – προτεραιότητα.

Ένα απ’ αυτά είναι του Φραν Βέλεθ. Είναι ξεκάθαρο πως ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός έχει κερδίσει τόσο τον Γιώργο Δώνη, όσο και τον Τσάβι Ρόκα και οι επαφές μαζί του βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο Βέλεθ είναι στο… χέρι του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι φέρονται να έχουν καταθέσει την καλύτερη οικονομικά πρόταση στον ποδοσφαιριστή και να του εξασφαλίζουν συμβόλαιο τριών ετών. Αντίθετα με τον Άρη που του δίνει συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αυτή τη στιγμή η… απειλή για τον Παναθηναϊκό μπορεί να έρθει μονάχα από το εξωτερικό, αλλά έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο ζεστό ενδιαφέρον για τον παίκτη, ο οποίος δείχνει να… ψήνεται στην ιδέα να κατηφορίσει στην Αθήνα και να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Ζαχίντ

Ο Τσάβι Ρόκα φουλάρει όμως και για την περίπτωση του Γκίας Ζαχίντ. Στον δανεισμό του Νορβηγού μέσου από τον ΑΠΟΕΛ υπάρχει ρήτρα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που αυτή τη στιγμή μοιάζουν… απαγορευτικά για τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με τον ΑΠΟΕΛ προκειμένου να γνωρίζει από νωρίς τι μέλλει γενέσθαι. Και προσπαθεί είτε να ρίξει την τιμή, σε επίπεδα που θα… σηκώνει το μπάτζετ του συλλόγου (και θα αποπληρωθεί σε πολλές δόσεις), είτε να βάλει διάφορους όρους στη νέα συμφωνία για να κρατήσει τον παίκτη.

Ένας απ’ αυτούς είναι το υψηλό ποσοστό μεταπώλησης που σκοπεύει να προτείνει ο Παναθηναϊκός στους Κύπριους για τον Ζαχίντ, ο οποίος και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να μείνει στην Ελλάδα. Και αναμένεται να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ