Οι… αυθόρμητες προετοιμασίες της Τούμπας

Οι… αυθόρμητες προετοιμασίες της Τούμπας

Ο Βασίλης Δεκάρικος αποκαλύπτει τι ετοιμάζουν οι... οργανωτές της Τούμπας για το ντέρμπι, υπό τη διακριτική επιτήρηση του Ιβάν.

Κάν’το εικόνα. Οπαδοί του ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη. Βάζουν τις φανέλες και τα κασκόλ της Αρσεναλ. Μπαίνουν στο πούλμαν και κατεβαίνουν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Από μικροί οπαδοί της Αρσεναλ, γαρ. Και φανατισμένοι, όχι τίποτε δεύτεροι.

Μπαίνουν στο Καραϊσκάκη και αρχίζουν να υποστηρίζουν με σθένος, πάθος και ένταση την αγαπημένη τους ομάδα. Την Αρσεναλ, όχι τον ΠΑΟΚ. Στον ελεύθερο χρόνο τους, από το παθιασμένο τραγούδι για τους «κανονιέρηδες», ρίχνουν εν χωρώ και μερικά μπινελίκια. «Ομορφιές» που κατεγράφησαν ακόμη και στα βίντεο που οι ίδιοι ταξιδιώτες διοχέτευσαν. Βίντεο στα οποία ακούγονται «γαλλικά» κατά του Ολυμπιακού στα… ελληνικά. «Γαλλικά» Οξφόρδης. Πριγκιπικά. Από οπαδούς της… Αρσεναλ στη Θεσσαλονίκη.

Οι ίδιο φανατικοί (από τα γεννοφάσκια τους) οπαδοί της Αρσεναλ, που μόνο στα αγγλικά ρεπό τους ασχολούνται περιστασιακά και με τον ΠΑΟΚ, είναι πιθανό να άκουσαν/έμαθαν όσα ετοιμάζουν οι οπαδοί του Δικεφάλου στην Τούμπα, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όπως λέγεται, λοιπόν, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ ετοιμάζουν ιδιαίτερη υποδοχή στον Ολυμπιακό. Τόσο ιδιαίτερη, που σκοπεύουν να τη σκεπάσουν με αλεύρι. Με τις παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ της Τούμπας να έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα. Θα πείτε, ναι, ο γαύρος τηγανητός με αλεύρι τρώγεται καλύτερα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Οι Γαύροι δεν έχουν αποταχθεί ποτέ ότι είναι… Γαύροι.

Οι ίδιος πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ετοιμάζουν ένα πανό-γίγας, αφιερωμένο στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ένα πανό σαν εκείνο το… αυθόρμητο των 50 μέτρων, που βγήκε την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης της ΕΕΑ. Και απειλούσε ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο.

Το νέο… αυθόρμητο πανό, λοιπόν, θα έχει στόχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που μπορεί να ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι θα γίνεται αναφορά και σε πλοία. Ποιο ή ποια πλοία θα αναφέρονται; Ποιος ξέρει. Μπορεί να είναι ένα πλοίο, το οποίο πιάστηκε γεμάτο με μερικά εκατομμύρια λαθραία πακέτα τσιγάρα, ανοιχτά της Κρήτης. Αλλά ακόμη αναζητείται ο… ιδιοκτήτης του. Και οι υπεύθυνοι του κακουργήματος. Τσιγάρα με τη σφραγίδα της ΣΕΚΑΠ. Πριν την πουλήσει η Κυριακή Σαββίδη και ο γιος της Νίκος στην Ιαπωνική Καπνοβιομηχανία.

Ολο αυτό το διόλου ποδοσφαιρικό σκηνικό στην Τούμπα, λοιπόν, οργανώνεται υπό τη διακριτική επιτήρηση του Ιβάν. Και των ανθρώπων που έχει ορίσει να κάνουν το κουμάντο. Με σκοπό να πικάρουν.

Αλλά αυτό δεν είναι πικάρισμα. Δεν είναι χιούμορ. Δεν είναι κάτι που προκαλεί γέλιο. Και σίγουρα, δεν είναι ποδόσφαιρο.

Όπως δεν θα ήταν, εάν για παράδειγμα, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν ετοιμάσει ένα ανάλογο πανό, από την ανάποδη και παράλληλα πετούσαν λαθραία τσιγάρα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά δεν το έκαναν.

Οσο για τα ρούβλια, τη μάσκα του Σαββίδη και το όπλο από τα jumbo στο παιχνίδι με την Ξάνθη; Αυτό δεν είχε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο Σαββίδης δεν έχει διοικητική σχέση με τον ΠΑΟΚ. Η γυναίκα και ο γιος του κάνουν κουμάντο. Παρότι η Ξάνθη είναι του ΠΑΟΚ, όπως αποφάσισε η ΕΕΑ, ο ΠΑΟΚ δεν είναι του Ιβάν. Αυτά είναι γνωστά πράγματα.

Και, δυστυχώς, αυτά είναι ποδόσφαιρο. Είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που το βράδυ της Κυριακής, θα δοκιμαστεί ακόμη μία φορά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ