Play Off: Ένα «εισιτήριο» με τρεις διεκδικητές

Play Off: Ένα «εισιτήριο» με τρεις διεκδικητές

Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της Superleague, η μοναδική εκκρεμότητα είναι η ομάδα που θα συμπληρώσει την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Διαβάστε στο «10» τι συμβαίνει με ΟΦΗ, Αστέρα, Ατρόμητο και Ξάνθη.

Μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής, οι πέντε από τις έξι θέσεις των Play Off έχουν «κλειδώσει» μαθηματικά. Οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης θα πάρουν μέρος στη διαδικασία που θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο μία θέση μένει κενή και τη διεκδικούν τέσσερις: οι ΟΦΗ, Αστέρας, Ατρόμητος και Ξάνθη. Η βαθμολογία έχει ως εξής:

Η 9η της βαθμολογίας Ξάνθης έχει μαθηματικές ελπίδες, αλλά… ρεαλιστικά δεν έχει καμία. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, ο οποίος θα «καίγεται» για βαθμούς και αποκλείεται να φύγει χωρίς το «τρίποντο». Όπως άλλωστε παραδέχτηκε και ο δικηγόρος της ακριτικής ομάδας, κύριος Δετσαρίδης, κατά την εκδίκαση του σκανδάλου της πολυϊδιοκτησίας το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μονομελές Πρωτοβάθμιο Όργανο της Superleague

Από τους υπόλοιπους διεκδικητές, ο ΟΦΗ έχει τον πρώτο λόγο και εξαρτάται από το αποτέλεσμα του. Αν νικήσει την αδιάφορη Λαμία στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» θα διατηρήσει την έκτη θέση και αδιαφορεί για το τι θα κάνουν οι άλλοι. Επίσης, αν ηττηθεί ή αναδειχτεί ισόπαλος και οι Αστέρας και Ατρόμητος δεν νικήσουν, πάλι παίρνει το «εισιτήριο».

Εφόσον ο ΟΦΗ δεν πάρει τη νίκη, τότε ο Αστέρας που έπεται στην κατάταξη, έχει τη δυνατότητα με το «διπλό» στη Λάρισα να «ανέβει» εκείνος στην εξάδα.

Αν ηττηθούν οι ΟΦΗ και Αστέρας (ή έρθει ισόπαλος) και ο Ατρόμητος επιβληθεί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, τότε θα καταταγεί αυτός έκτος.

Με την παρούσα βαθμολογία, προκύπτουν δύο πιθανές ισοβαθμίες: μία στο ζευγάρι ΟΦΗ-Αστέρας στους 31 βαθμούς (ήττες ΟΦΗ-Ατρόμητου, ισοπαλία Αστέρα) και άλλη μία στο ΟΦΗ-Ατρόμητος στους 32 βαθμούς (ισοπαλία ΟΦΗ, ισοπαλία/ήττα Αστέρα και νίκη Ατρόμητου).

Τα μεταξύ τους αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ατρόμητος – ΟΦΗ 2-1, ΟΦΗ – Ατρόμητος 1-0

ΟΦΗ – Αστέρας 3-1, Αστέρας – ΟΦΗ 2-0.

Συνεπώς, στα μεταξύ τους ματς έχουν τους ίδιους βαθμούς και το ίδιο ενεργητικό τερμάτων. Άρα, προχωράμε στα επόμενα κριτήρια για την ισοβαθμία, που ορίζονται από τον ΚΑΠ:

1. Το καλύτερο ενεργητικό τερμάτων στη βαθμολογία της Superleague

2. Η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

3. Η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Στην παρούσα φάση και υπό την αίρεση της τελευταίας αγωνιστικής, ο Αστέρας υπερέχει του ΟΦΗ και ο ΟΦΗ υπερτερεί του Ατρόμητου στις μεταξύ τους ισοβαθμίες. Ωστόσο, αυτά τα στατιστικά θα διαμορφωθούν μετά την 26η και τελευταία αγωνιστική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ