Το μπλοκ του Ιβάν και το «στριπτίζ» του Παναιτωλικού για το χατίρι της πολυϊδιοκτησίας

Το μπλοκ του Ιβάν και το «στριπτίζ» του Παναιτωλικού για το χατίρι της πολυϊδιοκτησίας

Μαζί με τον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου και ο Παναιτωλικός τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Γιατί μια ομάδα που κινδυνεύει με υποβιβασμό δεν θέλει να εκδικαστεί η περίφημη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας; Οι δηλώσεις του Γεωργίου για εμπλοκή Σαββίδη στον σύλλογο του Αγρινίου, ο οποίος ανήκει και... επίσημα πλέον στο μπλοκ του Ιβάν.

«Δεν υπάρχει Πανόπουλος στην Ξάνθη, την έχει αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης. Αγόρασε και τον Παναιτωλικό. Εφτά εκατομμύρια. Την Ξάνθη την έχει αγοράσει από πέρυσι, ενώ τον Παναιτωλικό πριν από είκοσι ημέρες», είχε δηλώσει σε ραδιόφωνο τον περασμένο Μάιο ο δημοσιογράφος, Γιώργος Γεωργίου, όταν ήταν πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης.

Δηλώσεις προφητικές, οι οποίες βγήκαν αληθινές μετά από λίγους μήνες, με την ΕΕΑ να επιβεβαιώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου: την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Ένα σκάνδαλο μεγατόνων, για το οποίο οι δύο ομάδες κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να μην φτάσει στον αθλητικό δικαστή. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην εκδικαστεί η υπόθεση.

Οι δύο ΠΑΕ, οι οποίες σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΕΑ ελέγχονται από τον Ιβάν Σαββίδη, έχουν προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια, θέλοντας να μπλοκάρουν τις εξελίξεις. Από εκεί που ζητούσαν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης πριν το πόρισμα της ΕΕΑ, τώρα κάνουν τα πάντα για να μην φτάσει ποτέ η υπόθεση στο τελικό στάδιο. Εκεί που θα αποδειχθεί με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι οι δύο ομάδες είναι κάτω από την ίδια σκέπη: Του Σαββίδη.

Το θέμα της προσφυγής των ΠΑΟΚ και Ξάνθης στα πολιτικά δικαστήρια τέθηκε επί τάπητος στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας, με τον Ολυμπιακό να ζητάει με βάση το άρθρο 35 του ΚΑΠ την απόσυρση των προσφυγών από τα πολιτικά δικαστήρια. Με πρώτη «ποινή» την απαγόρευση των μεταγραφών και την αυστηρή προειδοποίηση πως αν σε τριάντα ημέρες δεν έχουν συνετιστεί θα πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έγινε δεκανίκι του ΠΑΟΚ και η καταγγελία του Ολυμπιακού απορρίφθηκε. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι εκτός από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, που όπως ήταν λογικό ψήφισαν κατά της καταγγελίας, μαζί τους τάχθηκαν επίσης όπως προαναφέραμε, ο Παναθηναϊκός, ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου και ο Παναιτωλικός. Και αν για τον Βόλο είναι ο Αχιλλέας Μπέος το «κλειδί» για να ταχθεί η ομάδα της Θεσσαλίας υπέρ του ΠΑΟΚ, με τον σύλλογο του Αγρινίου τι γίνεται; Η στάση του Παναιτωλικού προκαλεί αλγεινή εντύπωση.

Ο Παναιτωλικός μαζί με τον Πανιώνιο είναι στις δύο τελευταίες θέσεις της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Αγρινίου πολύ δύσκολα θα αποφύγει στα πλέι άουτ την προτελευταία θέση και ως εκ τούτου τα μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου με την δεύτερη της Super League 2. Φυσικά, η κάθε ομάδα μπορεί να τάσσεται όπου θέλει. Να πηγαίνει με όποιο μπλοκ θέλει και να ψηφίζει ό,τι θέλει. Ωστόσο, είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί να μην θέλει η ομάδα του Αγρινίου να εκδικαστεί η υπόθεση της πολυιδιοκτησίας; Δεν έχει έννομο συμφέρον;

Γιατί να μην θέλει να υποβιβαστεί η Ξάνθη; Από τη στιγμή που ο ίδιος είναι στα «σχοινιά»; Μια… αλλόκοτη απόφαση από τον Παναιτωλικό στο σημερινό Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας. Ένα Δ.Σ στο οποίο έπεσαν οι μάσκες και φάνηκαν οι συμμαχίες, που έχουν σχηματιστεί. Με τον Παναθηναϊκό, που έγινε δεκανίκι του ΠΑΟΚ, ήρθε η… περίεργη ψήφος του Παναιτωλικού.

Από τη μία είναι στο χείλος του γκρεμού και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό και από την άλλη δεν θέλει την εκδίκαση της υπόθεσης και ουσιαστικά τον υποβιβασμό της Ξάνθης, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Όπως, έχει αποφανθεί η ΕΕΑ στο πόρισμά της. Ένα πόρισμα-καταπέλτης, που βάζει φωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα έχουν γίνει απίστευτα πράγματα για να σωθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Αλήθεια, τι γίνεται στο Αγρίνιο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ