Κώστας Βουτσάς: Το γέλιο που μας χάρισες δεν θα πεθάνει ποτέ

Κώστας Βουτσάς: Το γέλιο που μας χάρισες δεν θα πεθάνει ποτέ

Ο Κώστας Βουτσάς «έφυγε» από τη ζωή όμως η μνήμη του θα μείνει βαθιά χαραγμένη σε όσους μεγάλωσαν με τις ταινίες του.

Ο Κώστας Βουτσάς δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας φτωχότερο τον ελληνικό κινηματογράφο.

Δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς για τη καριέρα και το έργο του μεγάλου Κώστας Βουτσά. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του όμως είναι ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απώλεια του, όλοι αισθάνονται σαν να έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο.

Η αλήθεια είναι ότι ψάχνοντας με το σταγονόμετρο ποιοτικές σειρές και ταινίες στη τηλεόραση, πάντα σκεφτόμουν πόσο καλοί ηθοποιοί ήταν εκείνοι που μας κάνουν ακόμα να γελάμε με ταινίες που γυρίστηκαν πριν από 40 ή 50 χρόνια.

Ο Κώστας Βουτσάς πήρε τη δική του θέση στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών. Ακόμα και στα 88 χρόνια, πάντως, τον αποκαλούσαμε «Κωστάκη». Αυτή την οικειότητα έβγαζε στον κόσμο.

Μια από τις κορυφαίες ερμηνείες του ήταν στη ταινία «γαμπρός από το Λονδίνο», όταν και χωρίς να γνωρίζει λέξη αγγλικά κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να πείσει τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο οτι είναι Άγγλος εργοστασιάρχης και να βοηθήσει τη Νόρα Βαλσάμη.

Με κορυφαία ατάκα, βέβαια, της ταινίας το «How do you do» και με επιδόρπιο την απορία του μικρού αδερφού για το αν η Αγγλία έχει Καλαμάτα.

Ο Κώστας Βουτσάς έχει και κότερο και «έφυγε» από τη ζωή, όμως το γέλιο που μας χάρισε δεν θα πεθάνει ποτέ.

Η μνήμη του θα μείνει βαθιά χαραγμένη σε όσους μεγάλωσαν με τις ταινίες του.

Υ.Γ. Σωστή και λογική η απόφαση του Ένινγκ να προχωρήσει σε ροτέισον στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ενόψει του ημιτελικού με την ΑΕΚ.

Υ.Γ1. Οι οπαδοί του Άρη πήραν την πάσα από την ΠΑΕ και ετοιμάζονται να γεμίσουν το Κλεάνθης Βικελίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ