ΠΑΟΚ: Να δείξει αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας

ΠΑΟΚ: Να δείξει αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας

Χωρίς κανένα περιθώριο για νέες απώλειες, ο ΠΑΟΚ, ταξιδεύει στην Ξάνθη για να κερδίσει εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης και τους φιλάθλους που πλήγωσε μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.

Να αφήσει πίσω του την ήττα, αλλά και την κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και να κάνει μια νέα επανεκκίνηση, η τρίτη μέσα σε διάστημα δύο μηνών, θέλουν στον ΠΑΟΚ ενόψει των αναμετρήσεων με Ξάνθη στα Πηγάδια, αλλά και με τους Ερυθρόλευκους αυτή την φορά για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Σ’ αυτό το restart που επιχειρεί το αγωνιστικό τμήμα, άπαντες χρειάζεται να δείξουν εγωισμό. Οι Ασπρόμαυροι έχουν δείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως μπορούν να πατήσουν και πάλι γερά στα πόδια τους και να ανταποκριθούν μετά από δύσκολες στιγμές. Αρκεί βέβαια η αντίδραση που θα βγει να μην είναι παροδική. Να υπάρξει διάρκεια. Αυτό που χρειάζεται είναι να κυριαρχήσει η ενότητα και να υπάρχει πίστη για το τελικό αποτέλεσμα. Όχι μόνο για το ματς με την Ξάνθη, αλλά και γι’ αυτά που έρχονται…

Οι πέντε βαθμοί που χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό μπορούν να καλυφθούν, μόνο με μία βασική προϋπόθεση. Να θυμίσει ο Δικέφαλος και πάλι ομάδα με μέταλλο. Να επιστρέψει το dna του νικητή, να μπουν στην άκρη όλα τα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν την ομάδα στα αποδυτήρια και να γίνει μία αντεπίθεση, αυτή την φορά όμως διαρκείας. Το βέβαιο είναι ότι το επόμενο δίμηνο οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν τα ρέστα τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και, παράλληλα, να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του κυπέλλου.

Από την Κυριακή και μέχρι την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, όλοι θα μπουν στο μικροσκόπιο της διοίκησης. Όποιος δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει ο σύλλογος η πόρτα της Τούμπας θα ανοίξει διάπλατα. Άπαντες θα αξιολογηθούν και άπαντες θα κερδίσουν την παραμονή του στον ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά.

Ο Φερέιρα προσπάθησε σχεδόν όλη την εβδομάδα να «φτιάξει» το κλίμα στα αποδυτήρια, αναλύοντας το πλάνο που θα ακολουθήσει όχι μόνο για την αναμέτρηση με την Ξάνθη, αλλά από εδώ και στο εξής. Ο Πορτογάλος προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Να βγάλουν αντίδραση και να δείξουν αντανακλαστικά μεγάλης ομάδας.

Μπορεί το ματς με τον Ολυμπιακό να είναι το πιο σημαντικό που θα δώσει ο Δικέφαλος αυτή την εβδομάδα, όμως για τον Αμπέλ Φερέιρα και τους παίκτες του δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σκέφτονται από τώρα το ματς με τους Πειραιώτες. Στο παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη αναμένεται να γίνουν αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επανεμφάνιση στο αρχικό σχήμα των Μάτος, Αουγκούστο και Ακπομ, χωρίς, μάλιστα, να αποκλείονται ακόμη περισσότερες αλλαγές από τον Φερέιρα. Εξάλλου, από ένα ακόμη παιχνίδι θα λείψουν οι Ζαμπά και Κρέσπο, που προέρχονται από τραυματισμούς και οι οποίοι συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ