ΑΕΚ: Με τον Καρέρα πρωταθλήτρια στην «Αγιά Σοφιά»

ΑΕΚ: Με τον Καρέρα πρωταθλήτρια στην «Αγιά Σοφιά»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ξετρελαμένος με τον Μάσιμο Καρέρα και τον θέλει στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια. Ο Ιταλός «ψήνεται» με το πρότζεκτ της Ένωσης και οι οιωνοί είναι θετικοί με τα πράγματα να ξεκαθαρίζουν οριστικά μετά τα πλέι οφ. Οι εγγυήσεις του «Τίγρη» στον 55χρονο τεχνικό.

Στις 8 Δεκεμβρίου η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα με τον Ιταλό τεχνικό να αναλαμβάνει την Ένωση σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Μετά απ’ όσα είχαν προηγηθεί από την τραγική επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο το περασμένο καλοκαίρι, φαινόταν πως δεν υπήρχε γυρισμός για τους «κιτρινόμαυρους» τη φετινή σεζόν. Η χρονιά έμοιαζε καταδικασμένη. Κι όμως, ο Καρέρα αν και μικρό το δείγμα ακόμη, δείχνει πως έχει καταφέρει να γυρίσει το χαρτί κι όχι μόνο αυτό. Δίνει και προοπτική.

Και αυτό είναι που έχει κάνει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ξετρελαθεί μαζί του. Οι δύο τους συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε γνωστό εστιατόριο της Γλυφάδας και συζήτησαν γύρω από την ΑΕΚ και τη συνεργασία τους με τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης να δείχνει ξεκάθαρα στον Ιταλό τις προθέσεις του. Ποιες είναι αυτές;

Ο Καρέρα της «Αγιά Σοφιάς»

Όχι μόνο να συνεχίζουν μαζί και μετά το καλοκαίρι αλλά και για αρκετά χρόνια ακόμη. Ο Μελισσανίδης είναι πεπεισμένος ότι ο Καρέρα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» και την κάνει ξανά πρωταθλήτρια. Άμεσα. Ανεξάρτητα από το ποδόσφαιρο που παίζει τώρα η ομάδα και ίσως σε πολλούς να μην αρέσει στο μάτι, ο Μελισσανίδης αντιλαμβάνεται πως είναι τέτοιες οι συνθήκες με τα όσα προηγήθηκαν φέτος στην ΑΕΚ, που δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αυτή την στιγμή. Πιστεύει όμως πως με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. ο Καρέρα είναι ικανός να δημιουργήσει την ΑΕΚ που θέλουν όλοι οι οπαδοί της.

Γι’ αυτό και είναι αποφασισμένος, σε συνεννόηση πάντα με τον Ίλια Ίβιτς που έχει λόγο σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, να παρέχει στον 55χρονο τεχνικό αυτά που χρειάζεται για να πετύχει. Στο ραντεβού της Παρασκευής όπου έγινε και η πρώτη ουσιαστική κουβέντα για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, ο Μελισσανίδης κατέστησε σαφές πως θα κρατήσει όποιον παίκτη θέλει για το ρόστερ της επόμενης σεζόν ο Καρέρα και πως θα ικανοποιήσει τα μεταγραφικά του θέλω (σε λογικά για τα οικονομικά της ΑΕΚ πλαίσια).

Ένα από τα στοιχεία που έχει προκαλέσει πολύ θετική εντύπωση σχετικά με τον Καρέρα, είναι το γεγονός πως επί (σύντομης ως τώρα) θητείας του, έχουν γίνει πρωταγωνιστές παίκτες που πριν είτε φαίνονταν να μην υπολογίζονται όπως για παράδειγμα ο Σβάρνας είτε να μην έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω όπως ο Κρίστιτσιτς. Οι δύο τους είναι ίσως τα μεγαλύτερα παραδείγματα αγωνιστικής μεταμόρφωσης στα χέρια του Καρέρα αλλά δεν είναι οι μόνοι. Λόπες, Βέρντε ακόμα και ο Οικονόμου, μοιάζουν θεματικά αλλαγμένοι συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν.

Επίσης είναι γεγονός, πως ο Ιταλός είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα στα αποδυτήρια των «κιτρινόμαυρων». Πάνω από κάθε παίκτη της ομάδας, κάτι που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Πιο τρανή απόδειξη από τη συμπεριφορά των Βράνιες και Λιβάγια, δεν υπάρχει. Εμπνέει σεβασμό και έχει κερδίσει την εκτίμηση των ποδοσφαιριστών του που συχνά πυκνά εκφράζονται για εκείνον με πολύ θετικά σχόλια, παρά το αυστηρό προφίλ που διατηρεί απέναντί τους και όπως φαίνεται αποδίδει.

Θετικό κλίμα, οριστικές εξελίξεις μετά τα πλέι οφ

Το ραντεβού της Παρασκευής ήταν το πρώτο, θα ακολουθήσουν και άλλα το επόμενο διάστημα με καθοριστικότερο για το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών, αυτό που θα γίνει με το τέλος των πλέι οφ και την ολοκλήρωση των φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ο Καρέρα έχει πολύ καλό όνομα στην πατρίδα του και το εξωτερικό γενικά και ήδη έχει προτάσεις από άλλες ομάδες στα χέρια του.

Το πρότζεκτ της ΑΕΚ όμως τον έχει κερδίσει και τον «ψήνει» πολύ. Βλέπει ότι οι διαφορές με τους άλλους δύο (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλες όσο φαίνονταν στην αρχή της σεζόν και πως με τις σωστές κινήσεις το καλοκαίρι μπορεί να μαζέψει τη διαφορά και να τους κοντράρει στα ίσια. Ακόμη τίποτα δεν είναι οριστικό. Αυτό που προκύπτει αυτή την στιγμή, είναι πως πιθανότατα ΑΕΚ και Καρέρα θα συνεχίσουν μαζί όχι μόνο για τον επόμενο χρόνο αλλά και για πολλά ακόμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ