Χωρίς συλλαλητήρια και δηλώσεις από τον Μάκη Γκαγκάτση…

Χωρίς συλλαλητήρια και δηλώσεις από τον Μάκη Γκαγκάτση…

Με μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου και κάποιες δηλώσεις του έκτακτου νομικού παραστάτη κ. Μπαλτάκου που κάνει λόγο για πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ για να αποφύγει μια σκληρότερη και προβλεπόμενη τιμωρία, στην ουσία παραδέχεται ότι πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη.

Το κείμενο αυτό γράφεται αρκετές ώρες μετά την απόφαση της αθλητικής δικαστού με την οποία ο ΠΑΟΚ κρίνεται ένοχος για την παράβαση της πολυιδιοκτησίας. Η αθλητική δικαστής δέχτηκε το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών όπως άλλωστε και την Ξάνθη. Ας αφήσουμε κατά μέρος σε αυτή τη φάση την ακριτική ΠΑΕ.

Από τότε που προέκυψε το θέμα άλλωστε το μόνο που καταγράφηκε ήταν μια σύντομη δήλωση του κ. Πανόπουλου μπροστά στους δημοσιογράφους με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ενημέρωνε ότι δεν πρόκειται η Ξάνθη να σηκώσει τον κόσμο στο πόδι όποια και να είναι η απόφαση. Στον ΠΑΟΚ όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Τόσο διαφορετικά που η κυβέρνηση έσπευσε να φέρει προς ψήφιση τροπολογία στη Βουλή με την οποία αντί για υποβιβασμό τέτοιου είδους παραβάσεις θα τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών. Και σκληρές δηλώσεις είχαμε από την πλευρά του ΠΑΟΚ και συλλαλητήρια και επισκέψεις -όχι και τόσο πολιτισμένες- σε γραφεία πολιτευτών και βουλευτών. Έγινε και συνέχισε να γίνεται μια πολύ μεγάλη φασαρία. Πέρασαν λοιπόν αρκετές ώρες από την απόφαση κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μια ανακοίνωση από την ΠΑΕ που ενημέρωνε ότι θα το παλέψουν (νομικά) σε κάθε επίπεδο και τίποτα άλλο.

Γιατί άραγε τόση ησυχία από μια απόφαση που στην ουσία της λέει ότι ο ΠΑΟΚ έχει αγοράσει την Ξάνθη και έχει με αυτό τον τρόπο αλλοιώσει το πρωτάθλημα. Για το ποδόσφαιρο υπάρχει μήπως πιο ατιμωτικό αδίκημα; Μοιάζει αρκετά περίεργο που δεν κουνήθηκε φύλλο. Εκτός αν υπάρχουν εξηγήσεις πιο.. ταπεινές που δείχνουν ότι εκείνο που ενδιέφερε ήταν να αποφευχθούν τα χειρότερα. Δηλαδή ο υποβιβασμός και ο διασυρμός μιας μεγάλης ομάδας με μεγάλο ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο.

Αφού λοιπόν αποφεύγεται ο υποβιβασμός δεν χρειάζεται να γίνεται φασαρία. Αντε να βρεθούν (βρέθηκαν ήδη) κάποιοι οπαδοί που δεν ανέχονται τέτοιες μεθόδους και να τα βάλουν με τον Ιβάν Σαββίδη. Κι η αλήθεια είναι πως η μεθόδευση της εξαγοράς άλλων ΠΑΕ βαραίνει αυτόν που «συμβουλεύει την διοίκηση» και στη συνέχεια απειλεί να κηλιδώσει μια ομάδα και τον περήφανο κόσμο της. Με σχεδόν χαμένο το πρωτάθλημα και καταρρακωμένο το ηθικό των οπαδών, η απόφαση της αθλητικής δικαστού ήταν το μικρότερο κακό.

Με μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου και κάποιες δηλώσεις του έκτακτου νομικού παραστάτη κ. Μπαλτάκου που κάνει λόγο για πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ για να αποφύγει μια σκληρότερη και προβλεπόμενη τιμωρία στην ουσία παραδέχεται ότι πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Δύσκολο να βγει οκ. Μάκης Γκαγκάτσης και με σκληρές δηλώσεις να δημιουργήσει πολεμικό κλίμα. Ο κίνδυνος να μην τον πιστέψουν -και ακόμα περισσότερο να τον πάρουν στο «ψιλό»- οι ίδιοι οι οπαδοί είναι μεγάλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ