Πώς ο Ολυμπιακός άνοιξε τον δρόμο στον Μαυροπάνο

Πώς ο Ολυμπιακός άνοιξε τον δρόμο στον Μαυροπάνο

Η –ακούσια αλλά και- καθοριστική συμμετοχή των Ερυθρόλευκων στην μεταγραφή... ζωης του 20άχρονου κεντρικού αμυντικού

Μοιάζει λιγάκι με παραμύθι. Να κοιμάσαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα και να ξυπνάς μέλος της Άρσεναλ. Να είσαι 20 χρονών, να μετράς μετά βίας έναν χρόνο «πραγματικό» ποδόσφαιρο στα πόδια σου και να φτάνεις εκεί που δεν μπορούσες έστω να φανταστείς. Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος και να μην πίστευε στον Άγιο Βασίλη, από αυτή την Πρωτοχρονιά σίγουρα έχει αναθεωρήσει. Μεταξύ μας πολύ καλά κάνει…

Που χρωστάει ο μικρός; Προφανώς στο ταλέντο του. Κατ επέκταση στον μάνατζερ του, τον ΠΑΣ, τον προπονητή Γιάννη Πετράκη που τον καθιέρωσε. Χρωστά όμως και αλλού. Εκεί που σε πρώτη ανάγνωση δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί μιας και επί της ουσίας η όποια σχέση του με τον Ολυμπιακό έμεινε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Αν είχαν κάνει οι Ερυθρόλευκοι την κίνηση τους; Ναι. Εκείνοι τον είδαν πρώτοι, τον διάλεξαν, τον έβαλαν στη λίστα τους και αν δεν είχε εμφανιστεί η Άρσεναλ με 2,1 εκατ ευρώ θα τον αποκτούσαν αργά ή γρήγορα από τα Γιάννενα. Το θέμα όμως δεν είναι τι δεν έγινε. Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως η εμπλοκή του πρωταθλητή Ελλάδας έπαιξε τον ρόλο της για να φτάσουν στο σημείο οι Άγγλοι να κλείσουν αυτό το deal.

O μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, ζει μόνιμα στη Γερμανία. Στη Βρέμη όπου έκανε μια γνωριμία ζωής πριν από μερικά χρόνια. Εκεί συναντήθηκε με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο όταν ο διεθνής άσος αγωνίστηκε στη Βέρντερ. Ο Σωκράτης που όχι μόνο έγινε πολύ καλός φίλος με τον συγκεκριμένο, αλλά στην πορεία του έδωσε και το δικαίωμα να τον εκπροσωπεί. Μέσω αυτού του ατζέντη έγινε η μετακίνηση στη Ντόρτμουντ και άνοιξε η πόρτα ενός πανίσχυρου συλλόγου. Στη Μπορούσια αρχισκάουτ ήταν ο Sven Mislintat, ο οποίος εδώ και μερικές εβδομάδες πήρε την ίδια θέση στο οργανόγραμμα της Άρσεναλ.

Ο ατζέντης Φάρας το καλοκαίρι πρότεινε στον Sven Mislintat δύο ποδοσφαιριστές. Τον Παναγιώτη Ρέτσο που ως γνωστόν κατέληξε στη Λεβερκούζεν, και τον Αργύρη Καμπετσή που άφησε τον Ολυμπιακό και βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες στην κοιλάδα του Ρουρ για την δεύτερη ομάδα της Μπορούσια.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Μαυροπάνο; Πριν από δύο-τρεις μήνες, μια σειρά από σκάουτ άρχισαν να παρακολουθούν στενά τον νεαρό του ΠΑΣ. Πια ήταν η εκκίνηση; Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, και τα συνεχόμενα ταξίδια του Φρανσουά Μοντέστο για να δει τον νεαρό στόπερ σε δράση. Σταδιακά μπήκε στο κόλπο η Κάλιαρι (που μερικά χρόνια πριν απέκτησε από τον ΠΑΣ, τον Μάριο Οικονόμου), η Σεβίλλη, η Βέρντερ Βρέμης. Μάνατζερ του ποδοσφαιριστή ως εκείνο το σημείο ήταν ο Νίκος Κλιτσίδης.

Ο μύθος λέει πως όταν ο Φάρας έμαθε την εμπλοκή της Βέρντερ, μίλησε στον Mislintat, για τον Μαυροπάνο. Για τον επόμενο Ρέτσο που αυτή τη φορά δεν ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος τον αυθεντικό τον παραχώρησε με 22 εκατ ευρώ. Για τον επόμενο Ρέτσο που κόστιζε μόλις 1-2 εκατ ευρώ. Ο Mislintat είναι ξεκάθαρο πως δεν είχε πρόβλημα να πείσει τον Αρσέν Βενγκέρ για αυτό το deal. Τα 2,1 εκατ ευρώ είναι ποσό που για την Άρσεναλ ισοδυναμεί με το… τίποτα. Μπορεί αυτά τα χρήματα λοιπόν να τις έχουν φέρει στο πιάτο έναν ποδοσφαιριστή που ο Ολυμπιακός σε κανά δύο χρόνια ίσως να τον έβγαζε στην αγορά με τα δεκαπλάσια. Τον Ολυμπιακό που έστειλε τον Κώστα Μανωλά με 15 εκατ ευρώ στη Ρόμα, τον Ρέτσο με 22 στη Λεβερκούζεν. Μια ομάδα που γνωρίζει όσο κανείς την ελληνική αγορά, και που οι προηγούμενες επιλογές της απεδείχθησαν ιδανικές!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ