Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Είσαι ένα πιστόλι…

Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Είσαι ένα πιστόλι…

Τα ρεκόρ του Ελ Αραμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού, η πρώτη θέση στην Ευρώπη, αλλά και η μάχη του με τους ασταμάτητους Σαλάχ, Ομπαμεγιάνγκ, Μποκανί, Ενσαμέ!

Οι… συστάσεις που τον ακολουθούν, γνωστές και διόλου φειδωλές. Πιστολέρο. Φονιάς. Πολυβόλο. Ο κορυφαίος γκολτζής που έχει εμφανιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία 10ετία. Και πολλά ακόμη. Ολα, αφορούν σε ένα πρόσωπο. Στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στον παίκτη που έχει φροντίσει να δείξει ότι η ηλικία είναι ένας απλός αριθμός. Και πως οι πραγματικοί αριθμοί που μετρούν, είανι αυτοί που αποτυπώνουν τα γκολ, τις ασίστ και την αξία της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ελ Αραμπί, με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γουλβς, κατάφερε μια σειρά από σημαντικά επιτεύγματα. Κατ’ αρχάς, έφτασε τα 24 γκολ τη φετινή χρονιά, σε μόλις 39 ματς, με μέσο όρο σκοραρίσματος 1/102 λεπτά (σ.σ. έχει 1 γκολ ή ασίστ ανά 84 λεπτά)!

Επίσης, με τα 7 γκολ που έχει πετύχει στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που το πετυχαίνει με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Κανείς άλλος δεν το είχε καταφέρει. Ούτε ο Τζόρτζεβιτς, ούτε ο Τζιοβάνι, ούτε ο Αλεξανδρής, ούτε ο Μήτρογλου, ο Τζιμπούρ, ο Μιραλάς. Κανείς! Μόνο ο Ελ Αραμπί. Και ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει τελειώσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Αρα, μπορεί να διευρύνει το σερί του.

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος στόχος του, σε προσωπικό επίπεδο. Ο γκολτζής του Ολυμπιακού, με τα 24 γκολ που έχει πετύχει έως τώρα, είναι στην πρώτη θέση των Αφρικανών σκόρερ στην Ευρώπη. Θέση που μοιράζεται με ακόμη δύο ποδοσφαιριστές. Ενας εκ των οποίων έφτασε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να περάσει τις ιατρικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ελ Αραμπί μάχεται για τον τίτλο του κορυφαίου Αφρικανού σκόρερ στην Ευρώπη με τον Καμερουνέζο Ζαν-Πολ Ενσαμέ της Γιουνγκ Μπόις (24 γκολ), τον Κονγκολέζο Ντιομαρσί Μποκανί της Αντβερπ (24 γκολ), τον Γκαμπονέζο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Αρσεναλ (20 γκολ) και τον Αιγύπτιο αστέρα της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ (20 γκολ).

Για την ιστορία, πάντως, τα 24 γκολ που έχει πετύχει φέτος ο Ελ Αραμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Για την εκρίβεια, είναι η… 4η καλύτερη. Καθώς και τις τρεις προηγούμενες σεζόν, πριν έρθει στην Ελλάδα, είχε ξεπεράσει κατά πολύ το συγκεκριμένο νούμερο!

Με τη φανέλα της Λεκβίγια (που το 2017 μετονομάστηκε σε Αλ Ντουχαΐλ), ο Ελ Αραμπί είχε τους παρακάτω εντυπωσιακούς αριθμούς σε όλες τις διοργανώσεις:

* 2016-17: 27 γκολ

* 2017-18: 42 γκολ

* 2018-19: 33 γκολ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ