Γιατί ο Ιβάν θα παρακαλάει να το σηκώσει ο Ολυμπιακός

Γιατί ο Ιβάν θα παρακαλάει να το σηκώσει ο Ολυμπιακός

Ούτε παύλες, ούτε τελείες. Αρκετή ζημιά έκαναν στον Σαββίδη τα παρατράγουδα της Αννίτας. Αν η σεζόν δεν τελειώσει ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Ακούω για παύλες και τελείες. Ελπίζω απλά να πρόκειται για επινοήσεις δημοσιογράφων της πλάκας, περιθωριακών νεροπίστολων που απλά δεν ξέρουν.

Ελπίζω πραγματικά να μην προκύπτουν από την διοίκηση του ΠΑΟΚ. Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα να λύσει μπροστά του όταν με το καλό επιστρέψει η κανονικότητα.

Δεν θα πρέπει το καλοκαίρι να πάρει την κατάσταση πάνω του προκειμένου να αλλάξει μόνο ότι χρειάζεται το αγωνιστικό τμήμα που φέτος απέτυχε παταγωδώς. Θα πρέπει να σπεύσει να αλλάξει και τους περισσότερους συνεργάτες του. Αυτούς που φαίνονται και αυτούς που δεν φαίνονται.

Είναι κρίμα να σπαταλά ένα σωρό λεφτά και να οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε όλων των ειδών τα αδιέξοδα. Σε μέρες ντροπής που μια χαριστική τροπολογία από την Κυβέρνηση τον κρατά στην κατηγορία.

Είναι κρίμα να έχει ξοδέψει διακόσια εκατομμύρια ευρώ και να έχει στα χέρια του μια εταιρία διαλυμένη: Χωρίς δικαίωμα μεταγραφών, χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Μια ομάδα που αποκλείστηκε Αύγουστο από την Ευρώπη και που στην Ελλάδα έγινε παιχνιδάκι στις ορέξεις του Ολυμπιακού.

Δεν κάνω των μεγαλόκαρδο, αλλά πραγματικά δείτε λιγάκι και από την άλλη. Να έχεις δική σου ΚΕΔ και ΕΠΟ. Να έχεις προσλάβει στο Open γιους δικαστών και γυναίκες διαιτητών. Να έχεις αγοράσει επίσημα άλλη μια ομάδα του πρωταθλήματος και να ελέγχεις ολοκληρωτικά 2-3 ακόμη. Και τελικά όχι την κούπα να μην μπορείς να πλησιάσεις, αλλά να σε κρατά στην Σούπερ Λιγκ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χαριστικά δίνοντας το δικαίωμα σε όλους να σε αποκαλούν ομάδα του Δημοσίου και επίσημα. Κρίμα τα λεφτά του ανθρώπου. Αν δεν είναι αυτό κάζο τότε τι είναι.

Και φυσικά αν καταλαβαίνεις το παιχνίδι πρέπει να ξέρεις να μοιράσεις τις ευθύνες. Σαφώς οι περισσότερες του Ιβάν. Αλλά αυτός είναι για να πληρώνει. Δεν είναι για να καταλαβαίνει ποδόσφαιρο. Δεν το έχει ο άνθρωπος. Δεν είναι κακό. Μπορεί να έχει καψούρα με τον ΠΑΟΚ ή απλά να τον χρησιμοποιεί για μπίζνες, αλλά που στο τέλος της ημέρας το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει μυρωδιά. Για αυτό πληρώνεις συνεργάτες. Για να αγοράσεις κάτι που δεν ξέρεις.

Διεθνής εξευτελισμός η μπούκα με τη «πιστόλα» γιατί κάποιοι του είπαν ότι έχοντας την ΕΠΟ μπορεί να παραστήσει τον Σερίφη. Δεύτερη ντροπή τώρα που το Κράτος τον κρατά στη Σούπερ Λιγκ γιατί κάποιοι πονηροί του είπαν να αγοράσει την Ξάνθη.

Σαφώς και πληρώνει λάθη του. Συμφώνησε. Δεν είναι παιδάκι. Ξεκάθαρα όμως πληρώνει και την ανυπαρξία των συνεργατών του. Εκείνων που φαίνονται. Και εκείνων που δεν φαίνονται.

Έχει κάνει δικό του ότι παρατράγουδο της Αννίτας κυκλοφορεί σε ποδοσφαιρική version. Άνοιξε σάιτ, εφημερίδες, τηλεοράσεις μαζεύοντας πλέμπα. Έβαλε στον ΠΑΟΚ μπόλικους από δαύτους. Έβαλε και στην αυλή του παρόμοιους. Και το μόνο που συμβαίνει, είναι εκείνοι να τα κάνουν μούσκεμα και εκείνος να πληρώνει. Σε όλων των ειδών τα νομίσματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Δεν του εξήγησε ένας άνθρωπος τι ισχύει με το FFP. Και τον Γενάρη ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν πήρε έναν παίκτη στην αρχή του χρόνου. Μην κοιτάτε που τα νεροπίστολα κάνουν την υπόθεση γαργάρα. Αν δεν ήταν η ιστορία με τον κορονοιό ο Δικέφαλος τώρα θα αντιμετώπιζε ακόμη και το ενδεχόμενο τιμωρίας από την UEFA για την επόμενη διετία. Οι μάνατζερ που μιλούσαν εκείνες τις ημέρες με τον ΠΑΟΚ χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο. Ξέρετε γιατί; Διότι καταλάβαιναν ότι στον Ιβάν κανείς δεν έχει δώσει να καταλάβει τι συμβαίνει.

Πάμε τώρα και στο δια ταύτα. Κυκλοφορούν διάφοροι εκμεταλλευόμενοι την περίσταση και λένε πως το πρωτάθλημα δεν πρέπει φέτος να τελειώσει. Πρέπει να μπει μια παύλα. Ότι δεν έγινε ρε παιδί μου. Και το λανσάρουν αυτό ως μια μέθοδο που και καλά θα σώσει τον ΠΑΟΚ από την ντροπή της απώλειας ενός τίτλου από εκείνους που δεν χάνονται με βάση τα γύρω-γύρω. Το λένε τα παπαγαλάκια, το γράφει ο τοπικός Τύπος. Δεν είναι ντροπή, αν δεν έχει δόλο. Άγνοια είναι από ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να τυλίγουν σουβλάκια, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι και παριστάνουν τους «πεφωτισμένους» των Media.

Ντροπή θα είναι αν υπάρχουν άνθρωποι στον ΠΑΟΚ που σπρώχνουν αυτό το σενάριο. Γιατί τότε θα οδηγούν μαθηματικά τον Δικέφαλο στην καταστροφή. Θα μετατρέψουν τον Ιβάν σε… ανέκδοτο.

Η UEFA έκανε μια σύσκεψη την Τρίτη. Για τα εθνικά πρωταθλήματα εξήγησε πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να τελειώσουν κανονικά. Αν πάλι δεν μπορεί λόγω συνθηκών και μείνουμε στα σημερινά δεδομένα; Τότε κάθε Λίγκα ξεχωριστά αποφασίζει την μοίρα της. Ή επικυρώνονται οι τωρινές βαθμολογίες και προκύπτουν πρωταθλητές, δευτεραθλητές, θέσεις Ευρώπης κλπ. Ή απλά όποια Λίγκα διαφωνεί και παίξει με… παύλες και τελείες δεν στέλνει του χρόνου ομάδες στην Ευρώπη. Τους το εξήγησε αυτό ο Γραμμένος ή τον είχε πάρει ο ύπνος την ώρα που συζητήθηκε και δεν κατάλαβε τι συνέβη;

Ο ΠΑΟΚ πέρσι αποκλείστηκε Αύγουστο από την Ευρώπη. Τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν έχει. Αν δεν παίξει και του χρόνου στην Ευρώπη καταστράφηκε οικονομικά. Αν υπάρχει σήμερα μια ομάδα που καίγεται να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα είναι εκείνος. Αλλιώς του χρόνου στο ρόστερ του θα βάλει τη μισή ομάδα Νέων για να συμπληρώσει.

Επίσης είναι στη μέση η τιμωρία από το σκάνδαλο με τη Ξάνθη. Η Δίκη βρίσκεται σε δεύτερο βαθμό. Τελική απόφαση δεν υπάρχει. Αν μπει φέτος «παύλα», τότε η τιμωρία θα πάει για του χρόνου. Δηλαδή δεν θα χαθεί μόνο το φετινό πρωτάθλημα, θα χαθεί και το επόμενο: εκτός αν κάποιος θεωρεί νορμάλ να ξεκινήσει με -7, -5 ή -10β και να προλάβει.

Με δύο λόγια; Και δεύτερη απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ καίγεται να τελειώσει το φετινό. Το -7 του πρώτου βαθμού τον κρατά στη δεύτερη θέση. Του δίνει το δικαίωμα να παίξει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικήσει 40 εκατ ευρώ. Αυτά που πήρε φέτος ο Ολυμπιακός. Λέτε να μην το θέλει ο Ιβάν αυτό, ως φινάλε σε μια καταστροφική σεζόν; Ο ίδιος θα πάει στο Καραϊσκάκη να κάνει την απονομή στους Ερυθρόλευκους. Το μικρότερο δυνατό κακό.

Αν έστω ένας συνεργάτης του λοιπόν του μιλάει για «παύλες»; Μην τον απολύσει, κρίμα είναι με την ανεργία που σέρνεται. Ας τον στείλει στο Ροστόφ για να εκτιμήσει τι έχει στη Θεσσαλονίκη.

Πραγματικά όμως δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να… λανσάρει αυτό το σενάριο πέρα από τους πρώην Παναθηναϊκούς που έγιναν ΠΑΟΚάρα στα γεράματα. Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να βάλουν τον Ιβάν σε ένα τέτοιο επικίνδυνο μονοπάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ