Το… προσαρμοσμένο καθημερινό πρόγραμμα της ΑΕΚ

Το… προσαρμοσμένο καθημερινό πρόγραμμα της ΑΕΚ

Οι προπονήσεις έχουν διακοπεί, με την ΑΕΚ να λειτουργεί κάτω από ειδικές συνθήκες, προκειμένου η ομάδα να κρατηθεί όσο γίνεται σε φόρμα.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει βάλει φρένο σε όλες τις δραστηριότητες. Φυσικά, μέσα σε αυτή την κατάσταση οι ομάδες δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να δουλέψουν κανονικά. Οι προπονήσεις έχουν διακοπεί, με την ΑΕΚ να λειτουργεί κάτω από ειδικές συνθήκες, προκειμένου η ομάδα να κρατηθεί όσο γίνεται σε φόρμα.

Άλλωστε ακόμα τα πάντα είναι θολά όσον αφορά την επιστροφή στη δράση και έτσι η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Εκείνο που έχει πάντως τη σημασία του είναι το πόσο καλά έχουν οργανωθεί οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος του Δικεφάλου, προκειμένου να βγάλουν ένα λειτουργικό πρόγραμμα για όλους. Ένα πρόγραμμα που είναι προσαρμοσμένο σε κάθε παίκτη και ακολουθείται μέχρι τώρα ευλαβικά. Στοιχείο που έχει γεμίσει ικανοποίηση τον Μάσιμο Καρέρα και τους συνεργάτες του.

Η καθημερινή επικοινωνία του Καρέρα και οι σκέψεις ενόψει επιστροφής

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει καθημερινή επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα και ενημερώνεται με κάθε λεπτομέρεια για το πώς προχωρούν οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα. Δηλαδή, για τη δουλειά που κάνει ο καθένας ατομικά αλλά και για τυχόν ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει διαμηνύσει σε όλους πως είναι δίπλα τους σε ό,τι κι αν χρειαστούν, την ίδια στιγμή που ο Τζιόρτζιο Ντ’ Ουρμπάνο επιβλέπει την πρόοδο των Κιτρινόμαυρων και την κατάστασή τους. Μάλιστα ο βοηθός του Καρέρα έχει αποστείλει ξεχωριστό email σε κάθε παίκτη, σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθεί.

Ο Καρέρα ξέρει πως για τις επόμενες δύο εβδομάδες η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει. Ωστόσο, ο ίδιος και οι συνεργάτες του μελετούν ήδη και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή στη δράση. Όποτε αποφασιστεί αυτό. Υπάρχουν οι σκέψεις οι Κιτρινόμαυροι να ενταχθούν ανά γκρουπ σε προπονήσεις, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να περιοριστούν οι πιθανότητες για κάποια αρνητική εξέλιξη.

Η αποκατάσταση των Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλου με τον Κοτσογιάννη

Η διακοπή των προπονήσεων ήρθε για την ΑΕΚ σε μια στιγμή που το ιατρικό δελτίο της ομάδας περιελάμβανε δύο πρόσωπα. Τόσο ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι όσο και ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι τραυματίες. Εκείνο που αποφασίστηκε ήταν αμφότεροι να συνεχίσουν με πρόγραμμα αποκατάστασης, φυσικά αφού ληφθούν πρώτα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Αυτή τη δουλειά την έχει αναλάβει ο γυμναστής αποκατάστασης της ΑΕΚ, Βαγγέλης Κουτσογιάννης. Ο γυμναστής της Ένωσης προπονεί καθημερινά τους δύο παίκτες της Ένωσης, προκειμένου να εκμεταλευτούν αυτό το κενό στο πρόγραμμα και να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Με λίγα λόγια και οι δύο να είναι απόλυτα έτοιμοι όταν η ομάδα επιστρέψει στη δράση.

Τόσο ο Γαλανόπουλος όσο και ο Τσιγκρίνσκι ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις ασκήσεις που ακολουθούν καθημερινά και επί της ουσίας οι εξελίξεις, δεν έχουν επηρεάσει την πρόοδο της αποθεραπείας τους στο ελάχιστο.

Το τρέξιμο του Βράνιες στη Βουλιαγμένη και η πορτογαλική «παροικία»

Όπως είπαμε και πιο πάνω ο κάθε παίκτης της ΑΕΚ έχει προσαρμόσει το καθημερινό του πρόγραμμα, ανάλογα με τις συνθήκες που αντιμετωπίζει. Για παράδειγμα το καθημερινό τρέξιμο του Ογκνιέν Βράνιες λαμβάνει χώρα στη Βουλιαγμένη. Ο Βόσνιος είναι κάτοικος των Νοτίων Προαστίων και κάθε πρωί καλύπτει τα χιλιόμετρα που πρέπει τρέχοντας μόνος του, σε συγκεκριμένο μέρος της περιοχής.

Από την άλλη οι Πορτογάλοι της ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν ένα κοινό πρόγραμμα. Ο Σιμόες, ο Παουλίνιο και ο Λόπες ακολουθούν τις ίδιες ασκήσεις, εκμεταλλευόμενοι σε διαφορετικές ώρες και τις ίδιες τοποθεσίες. Που κατά βάση βρίσκονται στη Γλυφάδα, περιοχή όπου διαμένουν.

Ενώ πολλοί από τους παίκτες της ΑΕΚ έχουν προχωρήσει σε… διαρρύθμιση της κατοικίας τους στα μέτρα των προπονήσεών τους. Κάποιοι από τους Κιτρινόμαυρους έχουν μετατρέψει τα σαλόνια τους σε γυμναστήρια, έτσι ώστε να ακολουθούν κάθε μέρα και με ευκολία, το πρόγραμμα που τους έχει ανατεθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ