Εγκλωβισμένος στο αφήγημά του ο ΠΑΟΚ…

Εγκλωβισμένος στο αφήγημά του ο ΠΑΟΚ…

Ο Μάκης Γκαγκάτσης τελούσε εν συγχύσει στην τηλεδιάσκεψη. Από τη μία ο ΠΑΟΚ ζήτησε διακοπή και από την άλλη προσπαθεί να μην μεταφερθεί η τιμωρία του για τη νέα σεζόν!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μαστίζεται από ιδιοτέλεια. Με τον ΠΑΟΚ να είναι το απόλυτο παράδειγμα του «ό,τι μας συμφέρει». Με την τοποθέτηση του Δικεφάλου του Βορρά στην τηλεδιάσκεψη να προκαλεί απορίες μεταξύ των ομάδων, αλλά και θυμηδία. Διότι ο Μάκης Γκαγκάτσης κατάφερε να τα μπερδέψει τόσο πολύ, που έκανε ακόμη και τις «δικές του» ομάδες, να μείνουν ξέρουν τι πραγματικά πρέπει να ακολουθήσουν. Ενώ παράλληλα προκάλεσε ανέδειξε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι εγκλωβισμένος.

Γιατί είναι εγκλωβισμένος; Διότι από τη στιγμή που αποφάσισε να υποστηρίξει το θλιβερό, φαιδρό και αντιποδοσφαιρικό «κίνημα της παύλας» και να αναπτύξει (έστω και ανεπίσημη) ρητορική υπέρ του, αυτομάτως έθεσε εαυτόν σε μεγάλο κίνδυνο. Πολύ μεγάλο. Σε σημείο να το αντιληφθεί έως και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Ο οποίος δεν ήξερε τι να πρωτοϋποστηρίξει στην κουβέντα για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο Γκαγκάτσης προξένησε αίσθηση γιατί ανέδειξε τη σύγχυση στην οποία τελεί ο ΠΑΟΚ. Ή ο εκπρόσωπός του. Κανείς δεν κατάλαβε τι πραγματικά θέλει ο Δικέφαλος.

Αρχικά συμφώνησε με τη διακοπή του πρωταθλήματος που πρότεινε ο Παναθηναϊκός. Από την άλλη, όμως, αποκαλύφθηκε, όταν ζήτησε να τελεσιδικήσει πρώτα το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη. Καθώς εάν αυτό δεν συμβεί, αυτομάτως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει. Διότι όχι μόνο θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο ούτως ή άλλως τερμάτισε στο -7 από τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια, αλλά θα ξεκινήσει με τεράστιο μειονέκτημα και τη νέα σεζόν. Διότι η τιμωρία θα μεταφερθεί.

Ο ΠΑΟΚ πίστευε ότι εάν το πρωτάθλημα διακοπή, με πρωταθλητή ή (ιδανικά) χωρίς, θα είχε καθαρίσει με την παρανομία που έκανε. Αλλά φευ. Ακόμη και νομικοί με βαθιές νομικές γνώσεις επιπέδου Μάκη Γκαγκάτση, αντιλήφθηκαν ότι εάν για οποιονδήποτε λόγο μπει… παύλα στη συνέχιση της Super League και επικυρωθεί η βαθμολογία, με την υπόθεση ανοιχτή, αυτομάτως η τιμωρία πηγαίνει για τη σεζόν 2020-21. Το -7, λοιπόν, δεν θα αφορά την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά.

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι και επειδή η υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθη δεν έχει τελειώσει, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι εφόσον οι δύο σύλλογοι μείνουν στη Super League, θα προκύψει και νέα τιμωρία τους. Διότι θα γίνει και νέα καταγγελία, από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει τίποτε στις σχέσεις εξάρτησης που αποκαλύφθηκαν και οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ