Η ιστορία του Κρεγκ Μουρ με τον Μάκαρο!

Η ιστορία του Κρεγκ Μουρ με τον Μάκαρο!

Ο παλαίμαχος Αυστραλός αμυντικός διηγήθηκε στους συμπατριώτες του ένα περιστατικό από τη σύντομη συνεργασία του με τον Μάκη Ψωμιάδη το 2010 στην Καβάλα!

Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παράγοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, ανέκαθεν ξεχώριζε με το στυλ του και με τη φήμη που τον συνόδευε. Μία φήμη που βασίστηκε σε ιστορίες όπως αυτή που διηγήθηκε ο παλαίμαχος Αυστραλός αμυντικός, Κρεγκ Μουρ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ψωμιάδη στην Καβάλα.

Ο Μουρ υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που φόρεσαν τη φανέλα των «αργοναυτών» εκείνη την περίοδο. Είχε στεφθεί πρωταθλητής Σκωτίας με τη Ρέιντζερς, πέρασε από τη Νιουκάσλ και τη Γκλάντμπαχ, ενώ έπαιξε με την Αυστραλία στα Μουντιάλ του 2006 και του 2010.

Στην Καβάλα εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2010 και το πέρασμα του αποδείχτηκε σύντομο: μόλις ένα τρίμηνο. Ο Μουρ έλυσε το συμβόλαιο του στις 31 Μαρτίου, έχοντας προλάβει να παίξει σε 11 ματς πρωταθλήματος και 4 Κυπέλλου. Η παραφιλολογία της εποχής υποστήριζε ότι ο Μουρ έφυγε από την Ελλάδα για εξωαγωνιστικό συμβάν, όμως ο Αυστραλός το είχε διαψεύσει.

Πάντως, στην εξιστόρηση του στην ιστοσελίδα «theworldgame.sbs.com.au», ο Μουρ θυμήθηκε ένα άλλο σκηνικό με πρωταγωνιστή τον Ψωμιάδη!

Παραμονή του παιχνιδιού Παναθηναϊκός – Καβάλα στο ΟΑΚΑ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2010, ο Μουρ θυμάται την επίσκεψη του Ψωμιάδη… «Μία φορά ο πρόεδρος ήρθε στα αποδυτήρια, κάπνισε το πούρο του και μας έγραψε ότι θα πάρουμε μπόνους 100.000 ευρώ εάν νικήσουμε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας» τόνισε ο Μουρ.

Την επόμενη μέρα, η Καβάλα νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό και ο Ψωμιάδης τήρησε την υπόσχεση του… «Νικήσαμε το παιχνίδι, κατά αστεία σύμπτωση με μεγάλη ευκολία και ενώ πηγαίναμε με το πούλμαν στο αεροδρόμιο, για να επιστρέψουμε στην πόλη μας, όλα τα παιδιά πήγαν στο πίσω μέρος και άρχισαν να βγάζουν τα λεφτά έξω (σ.σ. από τη σακούλα). Όταν τα λεφτά ήρθαν σε μένα, εγώ απάντησα: όχι, όχι, όχι, έχω συμβόλαιο, μην ανησυχείτε για αυτό, δεν θέλω το μπόνους» ήταν η αντίδραση του Μουρ.

Εν τέλει, τα λεφτά έμειναν στους παίκτες; Όχι, αφού ο Ψωμιάδης τα ζήτησε πίσω, τουλάχιστον όπως θυμάται ο Μουρ, που δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του να μην τα πάρει: «Νομίζω ότι με τέτοιες συνήθειες σε κρατάνε υπό την επιρροή τους. Οπότε, για αυτό δεν τα πήρα. Δύο εβδομάδες αργότερα, φέραμε ένα κακό αποτέλεσμα και ο πρόεδρος ζήτησε πίσω τα λεφτά. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πήρα τίποτα από την αρχή!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ