Παναθηναϊκός: Όταν ο Άντιτς ήρθε να δει τον Τζίγγερ

Παναθηναϊκός: Όταν ο Άντιτς ήρθε να δει τον Τζίγγερ

Το «10» θυμάται την εποχή που ο Ράντομιρ Άντιτς ήταν το «Plan B» του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Η άφιξη στην Αθήνα, τα διαδοχικά ραντεβού και η αναχώρηση.

Ο Ράντομιρ Άντιτς έχει ένα ξεχωριστό επίτευγμα στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου: ήταν ο μοναδικός ο οποίος εργάστηκε σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης. Κανένας άλλος δεν έχει στο ενεργητικό του δουλειές και στις τρεις μεγάλες της Primera Division.

Ωστόσο, ο Άντιτς παραλίγο να δουλέψει και στη χώρα μας… Ο Σέρβος τεχνικός απασχόλησε πολλές φορές τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, όμως μόνο μία φορά είχε καταλήξει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Τότε, μάλιστα, είχε έρθει στην Αθήνα, είχε συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη αλλά δεν συμφώνησαν, με το λόγο της διαφωνίας να μην «διαρρέει» στη δημοσιότητα…

Το ταξίδι στο παρελθόν αρχίζει το καλοκαίρι της σεζόν 2006-2007. Ο Σουηδός Χανς Μπάκε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, όμως δεν έμελλε να μακροημερεύσει. Μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, με δύο νίκες και μία ήττα εντός έδρας με 2-0 από τον Ιωνικό, ο Μπάκε απολύθηκε μετά την αλήστου μνήμης ισοπαλία 1-1 με τη Μέταλουργκ Ζαπορίζιε στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Το ημερολόγιο έδειχνε 14 Σεπτεμβρίου, όταν ο Τζίγγερ ενημέρωσε τον Μπάκε για τη διακοπή της συνεργασίας τους.

Ο πρώτος μετά τον Ντούσκο

Η πρώτη επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη για την αντικατάσταση του Μπάκε ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι συζητήσεις διήρκεσαν περίπου 10 μέρες, αλλά εν τέλει ο Ντούσκο δεν πέρασε τις πύλες της Παιανίας. Όπως δεν έμελλε να συμβεί καθόλου στην προπονητική καριέρα του… Στο μεταξύ, υπηρεσιακός προπονητής είχε αναλάβει ο Γιάσμικο Βέλιτς, πρώην βοηθός του Σάντος και μετέπειτα τεχνικός διευθυντής στο Τριφύλλι.

Μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με τον Μπάγεβιτς, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προχώρησε στο «Σχέδιο Β» για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Το πλάνο περιλάμβανε τρία σπουδαία ονόματα από την ευρωπαϊκή αγορά: ο Ολλανδός Κο Αντριάνσε, ο Ιταλός Λουίτζι Ντελ Νέρι και ο Άντιτς.

Το 24ωρο στην Αθήνα

Ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ συνομίλησε και με τους τρεις, αλλά αυτός ο οποίος προσέγγισε περισσότερο τις απόψεις του Τζίγγερ ήταν ο Άντιτς. Ο Σέρβος ταξίδεψε στην Αθήνα για τις τελικές επαφές με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και αφίχθηκε στη χώρα μας τα μεσάνυχτα της 3ης Οκτωβρίου του 2006.

Στη διάρκεια του επόμενου 24ώρου, ο Άντιτς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Παιανίας και το ΟΑΚΑ, έμαθε τα πάντα γύρω από την ομάδα αλλά το πράγμα… κάπου στράβωσε. Κατά την αναχώρηση του από την Ελλάδα, ο Άντιτς επαίνεσε το σχέδιο του Έλληνα επιχειρηματία, εγκωμίασε τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν. Όμως, επί της ουσίας το «happyend» δεν σημειώθηκε ποτέ.

Αυτό αποδείχτηκε και από την πρόσληψη προπονητή μόλις μετά από πέντε μέρες. Στις 8 Οκτωβρίου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Ισπανό Βίκτορ Μουνιόθ, στον οποίο στράφηκε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αμέσως μετά το «ναυάγιο» με τον Ράντομιρ Άντιτς. Κάπως έτσι, ο Σέρβος δεν δούλεψε ποτέ με πράσινες φόρμες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ