Ινσούα: Η (στα λόγια) πρόταση του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και το πλεονέκτημα του ΠΑΟ

Ινσούα: Η (στα λόγια) πρόταση του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και το πλεονέκτημα του ΠΑΟ

To10.gr γράφει για τον Εμιλιάνο Ινσούα. Το 600άρι του ΠΑΟΚ, την αλλαγή λόγω... συμφιλίωσης, τις σκέψεις Ολυμπιακού, ΑΕΚ, αλλά και το πράσινο πάνω χέρι.

Είναι ο πλέον περιζήτητος ελεύθερος ποδοσφαιριστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρώτος εδώ και αρκετά χρόνια, που έβαλε όλους τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου μας να μπουν στη διαδικασία να «κονταροχτυπηθούν» για το ποιος θα τον αποκτήσει. ΟΚ, η «μάχη» για την απόκτηση του Εμάνουελ Ινσούα, περί ου ο λόγος , δεν έχει πάρει ακόμη «φωτιά», ωστόσο είναι σαφές ότι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τον έχουν στους βασικούς στόχους τους ενόψει της νέας σεζόν.

Ο 28χρονος αριστερός μπακ μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό σε λίγες εβδομάδες. Και όλα δείχνουν ότι οι Πράσινοι δεν θα μπορέσουν να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους. Βλέπετε, για να το πράξουν, θα πρέπει να τον κάνουν έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του ρόστερ. Αν όχι τον πιο ακριβοπληρωμένο, καθώς οι απαιτήσεις του ξεπερνούν τις 500.000 €. Απαιτήσεις που μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Τα έως τώρα δεδομένα της υπόθεσης θέλουν τον ΠΑΟΚ να είναι η μοναδική ομάδα που έχει κάνει πρόταση με συγκεκριμένα νούμερα στο τραπέζι. Ο Δικέφαλος του Βορρά πρότεινε 600.000 € τον χρόνο στον Αργεντινό αριστερό μπακ. Πρόταση που έκανε ανεπίσημα στον αδερφό του, που λειτουργεί και ως ατζέντης του. Εντούτοις, κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτό το ποσό υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά άλλαξε στάση από τη στιγμή που υπήρξε σύμπνοια μεταξύ Σαββίδη και Αλαφούζου σε θέματα της Λίγκας. Με το ενδιαφέρον, πάντως, να παραμένει. Αλλά με τους Θεσσαλονικείς να περιμένουν πρώτα να μάθουν τι θα αποφασίσει ο Παναθηναϊκός.

Από την άλλη το όνομα του Ινσούα τέθηκε στα υπόψη του Ολυμπιακού. Και προφανώς εξετάζεται. Αλλά κυρίως για την περίπτωση που ο Κώστας Τσιμίκας παραχωρηθεί σε κάποια από τις (πολλές) ομάδες που ενδιαφέρονται. Ο λόγος που η λύση Ινσούα προκρίνεται δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι είναι έμπειρος, με καλές σεζόν, μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις, αξιόπιστα και έχει στοιχεία που αρέσουν, τόσο στο τμήμα σκάουτινγκ όσο και στον Πέδρο Μαρτίνς. Και από τη στιγμή που είναι ελεύθερος, είναι στη λίστα, Ωστόσο δεν είναι μυστικό ότι ο Ολυμπιακός έχει κι άλλους παίκτες στα υπόψη του. Με παρόμοιο προφίλ.

Τέλος, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Λουντ, με τον Ιλια Ιβιτς και τον Μάσιμο Καρέρα να έχουν στοχεύσει στον Ινσούα, θεωρώντας ότι αποτελεί ιδανική περίπτωση για τον τρόπο παιχνιδιού της Ενωσης. Ωστόσο και η ΑΕΚ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη επ ουδενί να προσφέρει ποσό που να καλύπτει τις απαιτήσεις του Αργεντινού. Εξάλλου, για τη θέση υπάρχει και ο Λόπες, που υπολογίζεται κανονικά από τον Καρέρα. Και αμείβεται με λίγο πάνω από τα μισά από αυτά που ζητάει ο Ινσούα.

Πού καταλήγουμε; Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι ο Αργεντινός μπορεί να βρει τα χρήματα που θέλει μόνο από τον ΠΑΟΚ. Που είναι άλλωστε και η μοναδική ομάδα (πλην Παναθηναϊκού), που του εξασφαλίζει θέση βασικού, λόγω της επικείμενης πώλησης . Ο Ολυμπιακός τον θέλει, αλλά ακόμη δεν έχει κινηθεί επίσημα, ενώ η ΑΕΚ, αν και έχει κινηθεί και έχει μιλήσει με τον αδερφό του, δεν έχει διάθεση να πληρώσει.

Εάν, λοιπόν, οι Πράσινοι προσφέρουν στον Ινσούα ένα ποσό κοντά στις απαιτήσεις του, με δεδομένο ότι ο ίδιος δεν θέλει να φύγει από την Αθήνα (σ.σ. δεν πετάει τη σκούφια του να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη), θα τον κρατήσουν. Αλλά στην εποχή του κορωνοϊού, είναι σαφές ότι οι παίκτες που είναι ελεύθεροι στην αγορά, χωρίς ομάδα, δεν είναι πια σε θέση ισχύος. Το αντίθετο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ