Χοντρό κράξιμο στον Δούκα για το ρατσιστικό… τύμπανο (pics)

Χοντρό κράξιμο στον Δούκα για το ρατσιστικό… τύμπανο (pics)

Ο Λευτέρης Δούκας προσπάθησε να δικαιολογήσει την ένοχη στάση του ΠΑΟΚ και οι φίλοι του Δικεφάλου αντέδρασαν οργισμένα.

Έτσι είναι αυτά. Όταν ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον κόσμο του, για να απειλήσει ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο και για να παίξει τα πολιτικά της παιχνίδια η κερκίδα είναι «οπαδικό κίνημα» και οι οπαδοί… οικογένεια.

Όταν όμως έρχεται η ώρα να πάρεις μια υπεύθυνη θέση για να αποδείξεις τον σεβασμό στην κληρονομία ενός προσφυγικού σωματείου και όσα ιδρύθηκε για να πρεσβεύει παίρνεις… αποστάσεις. Σφυρίζεις αδιάφορα. Και απαντάς σαν παιδάκι του δημοτικού που τσακώνεται στο προαύλιο. Δεν είναι δικαστής λέει ο ΠΑΟΚ για να δικάσει τον ρατσιστή με το τύμπανο που ανατρίχιασε την Ελλάδα μες το Πάσχα. Εκείνον τον… λεβέντη που κατέγραψε στο βίντεο τα βασανιστήρια σε ένα ανθρωπάκι μετανάστη. Έναν Μουσουλμάνο που ή θα έκανε τον σταυρό του ή θα έτρωγε της… χρονιάς του.

Βαριά η καλογερική. Αλλά έτσι συμβαίνει όταν διοικήσεις τόσων μεγάλων ΠΑΕ ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία και τις αξίες της ομάδας. Όταν σου δίνουν διαρκώς την εντύπωση πως έτυχε να είναι εκεί, και τίποτα παραπάνω. Αποδείχθηκε άλλωστε περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Αποδεικνύεται και αυτές τις παράξενες ημέρες. Με το κραυγαλέο περιστατικό ρατσισμού που έφτασε ήδη ως τον Εισαγγελέα.

Αλίμονο λοιπόν σε εκείνους που βρίσκονται στην πιο δυσάρεστη θέση. Σε εκείνους που πρέπει να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση αλίμονο σε έναν άνθρωπο που προέρχεται από την οπαδική βάση του ΠΑΟΚ. Τον Λευτέρη Δούκα.

Ο Δούκας δεν είναι από τον… Βόλο, με δόντι στον Μπατατούδη που βρήκε μια τρύπα και τρούπωσε. Δεν είναι μεταγραφή από τη Ρωσία. Δεν είναι του… Καμμένου. Ούτε κάποιος που προέκυψε στον Δικέφαλο μέσω της οικογένειας Γκαγκάτση που τα τελευταία χρόνια λύνει και δένει. Είναι ΠΑΟΚτζής της κερκίδας. Και αυτό κάνει τη θέση του δυσκολότερη. Γιατί άντε να διαχειριστείς επικοινωνιακά τη «σιωπή» της οικογένειας Σαββίδη. Άντε να πάρεις πάνω σου εσύ το φορτίο μιας εταιρίας που άλλα λέει, άλλα κάνει και που κλείνει τα μάτια μπροστά σε μια τέτοια χυδαιότητα.

Προσπάθησε ο Δούκας να τα μπαλώσει στα social media. Να υποστηρίξει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι… δικαστής, και ότι σωστά δεν έχει αναφερθεί σε αυτή την υπόθεση για την οποία συζητά όλη η Ελλάδα. Ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο του ακροδεξιού οπαδού στο γήπεδο και ότι τέλος πάντων δεν της πέφτει λόγος. Η αντίδραση όμως ήταν αναπόφευκτη. Από κανονικούς φιλάθλους του Δικεφάλου. Εκείνους που καταλαβαίνουν πως σε κάποια πράγματα η σιωπή είναι συνώνυμη της συγκάλυψης, ου μην και της συνενοχής.

Εκείνους που ντρέπονται για όσα συμβαίνουν στα χρόνια Σαββίδη. Τα πιστόλια, τη βία, το παρασκήνιο, τις εξαγορές άλλων ομάδων. Για το πώς θέριεψαν οπαδοί με τις πλάτες της διοίκησης και στιγματίζουν τον σύλλογο με τις συμπεριφορές τους. ΠΑΟκτζήδες που επιτίθενται σε παιδάκια σε ένα γήπεδο που φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και παίζουν ποδόσφαιρου. ΠΑΟΚτζήδες που έγιναν αιτία για το χαμό ενός Βούλγαρου οπαδού που απλά κάθονταν σε μια καφετέρια. ΠΑΟΚτζήδες που στάζουν το δηλητήριο του ρατσισμού σε δύσμοιρους μετανάστες.

Ο διάλογος του Λευτέρη Δούκα με τους οπαδούς του Δικεφάλου στα social media είναι χαρακτηριστικός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ