Μια ακόμη ηθική δικαίωση για τον Ολυμπιακό. Ένα ακόμη στριπτίζ της Εξυγίανσης (pic)

Μια ακόμη ηθική δικαίωση για τον Ολυμπιακό. Ένα ακόμη στριπτίζ της Εξυγίανσης (pic)

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό, για την παράνομη τοποθέτηση του Βασίλη Γκαγκάτση στην Σούπερ Λιγκ. Νέα τιμωρία για τον άλλοτε πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά και για τις ΠΑΕ που τον στήριξαν στον συνεταιρισμό όταν οι Ερυθρόλευκοι έθεσαν θέμα απομάκρυνσης του.

Μόνος εναντίον όλων. Απέναντι σε ένα σύστημα χυδαιότητας που εδώ και μια τριετία έχει μετατρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε… βάλτο! Σε μια κατάσταση που επιβλήθηκε με τις πλάτες της προηγούμενης Κυβέρνησης που όπως αποδείχθηκε επένδυσε στις σχέσεις της με τον αγαπημένο της επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη αλλά και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη που με τη σειρά του περνούσε την πόρτα του Μαξίμου όποτε ήθελε.

Μια συμμορία με τα πλοκάμια της να φτάνουν παντού. Στην ΕΠΟ που σχεδόν ισοπεδώθηκε στα χέρια του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου. Στην Σούπερ Λιγκ που έγινε τόπος… χειραγώγησης των άλλων ΠΑΕ μέσω του Βασίλη Γκαγκάτση και την πόρτα της ΕΡΤ, εκεί που κρύβεται το βάζο με το μέλι του κρατικού χρήματος. Την αθλητική δικαιοσύνη που άνοιγε νύχτα τη Τούμπα και που οι δικαστές μάθαιναν με καθυστέρηση πως τα παιδιά τους εργάζονται σε τηλεοπτικό σταθμό που έτυχε να ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη. Τους διαιτητές που και για εκείνους είχε μια θέση το Open, στα πάνελ της Αννίτας: Για τις συζύγους.

Μια οργανωμένη κατάσταση που αλλοίωσε τα τελευταία πρωταθλήματα (η απόδειξη της πολυιδιοκτησίας είναι ίσως το πιο κραυγαλέο παράδειγμα) που έφτιαξε το δικό της ισχυρό παρασκήνιο. Και που είχε από την πρώτη στιγμή στο σημάδι τον Ολυμπιακό. Τον… εχθρό που τους ένωνε όλους, διότι ο καθένας ξεχωριστά δεν είχε ούτε το ανάστημα αλλά ούτε τα αγωνιστικά κυβικά για να τον αντιμετωπίσει.

Τι έκανε ο Ολυμπιακός σε αυτά τα χρόνια; Τα πάντα. Είπαμε μόνος εναντίον όλων. Με κάθε νόμιμο μέσο. Με καταγγελίες, για όλα εκείνα τα μέτωπα διαφθοράς. Με αποκαλύψεις που έφεραν στην επιφάνεια μια σειρά από γεγονότα που έκαναν κατανοητό το μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς. Μια από αυτές τις καταγγελίες αφορούσε στον… μπαμπά Γκαγκάτση. Τον καταδικασμένο για κακουργηματική απιστία σε βάρος του ποδοσφαίρου, Βασίλη Γκαγκάτση που το σύστημα παράνομα επέβαλλε ως διευθύνοντα σύμβουλο της Σούπερ Λιγκ. Είχε τους λόγους του. Ο Γκαγκάτσης και ο Δρόσος άνοιξαν την πόρτα της ΕΡΤ για τις εννέα ΠΑΕ σε πρώτη φάση, όταν εκείνες έμειναν τηλεοπτικά άστεγες. Και μετά πέτυχαν εκείνη τη φοβερή συμφωνία για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που θα έπαιρναν από 30 εκατ ευρώ για τρία χρόνια στην κρατική τηλεόραση. Συμφωνία που δεν υλοποιήθηκε απλά και μόνο γιατί έγιναν νωρίτερα οι πολιτικές εκλογές.

Ο Γκαγκάτσης, δεν έπρεπε να είναι στη Λίγκα στην οποία θέλησε να γίνει πρόεδρος ο γιος του Μάκης. Ο Ολυμπιακός τον κατήγγειλε. Δεν μπορούσε ο συνεταιρισμός να έχει ως διευθύνοντα σύμβουλο κάποιον που διώκεται (και τελικώς καταδικάστηκε) για κακούργημα σε βάρος του ποδοσφαίρου. Οι ΠΑΕ όμως που είχαν πάρει το… τυράκι της ΕΡΤ, απέρριψαν το αίτημα του όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας. Η καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Και αυτή έστω και αν άργησε ήρθε σήμερα να δικαιώσει τους Πειραιώτες. Μετά από τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή αποφάσισε πως ο Γκαγκάτσης ήταν παράνομα στη Σούπερ Λιγκ. Για τον λόγο αυτό τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για έναν χρόνο αλλά και πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Επίσης, με πρόστιμο τιμωρήθηκαν όλοι οι παράγοντες του ΔΣ της Λίγκας που (αρχικά) τον κράτησαν, παρά το αίτημα του Ολυμπιακού για την απομάκρυνσή του αλλά και οι ΠΑΕ, συνολικά 12 στον αριθμό (τόσο παράγοντες όσο και ομάδες».

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικώς ελεγκτέους τους: Βασίλειο Γκαγκάτση, Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ: α) στον Βασίλειο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ και απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετιζόμενη με το ποδόσφαιρο για ένα έτος, β) στους Μηνά Λυσάνδρου, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, Θεόδωρο Καρυπίδη, Δημήτριο Μποροβήλο, Αικατερίνη Κοξένογλου, Κωνσταντίνο Κολοκυθά, Αριστείδη Πιαλόγλου, Ηλία Πουρσανίδη, Χρήστο Πλιάτσικα, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Θεοδόσιο Τσικνή, Χρυσόστομο Γκαγκάτση χρηματική ποινή 10.000 ευρώ εις έκαστο και γ) στις ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΞΑΝΘΗ ΑΟ, ΟΦΗ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρηματική ποινή 30.000 ευρώ εις έκαστη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος των καθών τα έξοδα της διαδικασίας, το ύψος των οποίων ορίζει στο συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε σε μυστική διάσκεψη στην Αθήνα (Γουδί), στις 27.2.2020 και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στον ίδιο τόπο στις 22.4.2020.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που εκκινεί από την επομένη της κοινοποίησης του διατακτικού αυτής της απόφασης (10/20) Α. Επ. Εφέσεων)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ