Τη νομική ο Ταμτάκος, τα χαλιά ο Μπαλτάκος

Τη νομική ο Ταμτάκος, τα χαλιά ο Μπαλτάκος

Ο λαμπρός επιστήμων με το κωδικό όνομα «νομικός Μπαλτάκος», έκανε νέες, βαρύγδουπες νομικές... ανακαλύψεις. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΚΑΡΙΚΟΣ γράφει για το θεατρικό «θα υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός», με πρωταγωνιστές τον «νομικό», το σαββιδοτεχνείο και guest star τον ιστορικό Ταμτάκο.

Ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τις νομικές του επιτυχίες σε όλες τις υποθέσεις που τον αφορούν. Και αυτό αποδείχθηκε στην περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας. Το συνταρακτικό επιχείρημα «ο ΠΑΟΚ δεν είναι του Σαββίδη», ακολουθήθηκε από την πρόσληψη του έγκριτου, παμμέγιστου, ιερού νομικού προσώπου. Του Τάκη Μπαλτάκου. Νομικού Μπαλτάκου. Αυτού του πεφωτισμένου νομικού πνεύματος, που αναρωτήθηκε με στιβαρό νομικό λόγο: «Και ποιον νοιάζει πού τα βρήκε τα λεφτά ο Καλπαζίδης;».

Αυτός ο λαμπρός ανήρ της νομικής επιστήμης, τον οποίο επέλεξε το περιβάλλον ΠΑΟΚ για να βοηθήσει την υπερασπιστική γραμμή του Δικεφάλου, είναι και πάλι στο προσκήνιο. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας, το σαββιδοτεχνείο αποφάσισε να τον βγάλει μπροστά και στην προσπάθεια να πειστεί το κοινό ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με υποβιβασμό, για 154η φορά τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπαλτάκος, λοιπόν, μπήκε στη μάχη δυναμικά. Και έδειξε τις βαθιές νομικές του γνώσεις. Αλλά και τις γνώσεις του στα θέματα του ποδοσφαιρικού δικαίου. Στα οποία «ειδικεύεται». Ο νομικός Μπαλτάκος, λοιπόν, στην ανεξάρτητη εκπομπή του σαββιδοτεχνείου, όπως και σε άλλες συνεντεύξεις του (σ.σ. Metropolis), υποστήριξε ότι στην περίφημη εισήγηση Σπανού, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ πρέπει να περάσουν στην επίθεση και να κυνηγήσουν την υπόθεση κάνοντας παρέμβαση στην επιτροπή δεοντολογίας. Με σκοπό να για να διασφαλίσουν ότι θα τιμωρηθούν ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αυτά είπε ο νομικός Μπαλτάκος. Τι λέει, όμως, ο Κώδικας των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ στο άρθρο 19, αναφορικά με τη δυνατότητα «παρέμβασης» τρίτων; Αναφέρει τα εξής:

«Άρθρο 19. Παρέμβαση

Κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση, συνοδευόμενη απ’ όλα τα αποδεικτικά μέσα και σχετικό πληρεξούσιο έγγραφο, ασκείται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του έχοντος άμεσο και αποδεικνυόμενο έννομο συμφέρον ενώπιον του Πρωτοβαθμίου Δικαστικού Οργάνου (Επιτροπής), όπου εκκρεμεί η υπόθεση, με κατάθεση εγγράφου στη γραμματεία αυτού και κοινοποίησή της σε όλους του διαδίκους, τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες (24) πριν από τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης. Σε περίπτωση σύντμησης προθεσμιών μπορεί να ασκηθεί δώδεκα (12) ώρες πριν από τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης. Κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση δεν χωρεί στις υποθέσεις που εκδικάζονται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας. Η μη παράσταση του παρεμβαίνοντος ενώπιον του δικαστικού οργάνου έχει ως συνέπεια η παρέμβαση να απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Ο προσθέτως ή κυρίως και νομοτύπως παρεμβαίνων καθίσταται διάδικος και έχει δικαίωμα παραστάσεως και στην κατ’ έφεση δίκη. Κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση ασκούμενη το πρώτον ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων απορρίπτεται ως απαράδεκτη».

Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ξεκάθαρα ότι «Κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση δεν χωρεί στις υποθέσεις που εκδικάζονται σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας». Άρα δεν μπορούν να παρέμβουν στην διαδικασία στην επιτροπή δεοντολογίας, ούτε ο ΠΑΟΚ ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε κανένας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ. Αλλά αυτή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που απλώς θα διέφυγε της αντιλήψεως του νομικού Μπαλτάκου.

Για να του τα θυμίσουμε, αρκεί απλά να υπενθυμίσουμε ότι ούτε εάν η υπόθεση φτάσει στην Επιτροπή Εφέσεων μπορούν να παρέμβουν άλλοι σύλλογοι. Και αυτό για 2 λόγους, σύμφωνα με τον ΠΚ της ΕΠΟ:

1. Δεν επιτρέπεται παρέμβαση στις υποθέσεις της δεοντολογίας και

2. Η παρέμβαση για πρώτη φορά ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων απαγορεύεται και απορρίπτεται.

«ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΚΕ ΜΠΑΛΤΑΚΟ;»

Πάμε παρακάτω, όμως, διότι εμείς δεν είμαστε από αυτούς που υποστηρίζουμε ότι επειδή κάποιοι, τυφλωμένοι από το αντί-Ολυμπιακό μένος τους και την ασχετοσύνη τους, θεωρούν τον κόσμο πρόβατα που τρώνε ΣΑΝΟ. Ούτε από εκείνους που πιστεύουμε ότι τα κατασκευασμένα ψέματα, είναι προϊόν ιδιοτέλειας και εξυπηρέτησης του αφεντικού και της… τσέπης τους. Αυτά είναι για τους κακεντρεχείς.

Όπως κακεντρέχεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ η μόνη δίκη που έχει κερδίσει είναι αυτή του Σαγόνια, που εκδικάζεται στο OPEN. Και ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε σε δικαστήριο ο νομικός Μπαλτάκος, ήταν στο γνωστό νυχτερινό κέντρο έντεχνης μουσικής. Αυτά είναι κακεντρεχείς τοποθετήσεις.

Εξάλλου, όλοι δικαιούνται να έχουν μια κακή ημέρα στη δουλειά. Το ότι αυτό, στην περίπτωση του νομικού Μπαλτάκου, μπορεί οι καλές ημέρες να είναι η εξαίρεση, είναι κάτι άλλο.

Όπως το «κάτι άλλο» ήταν ο διάλογός του στην εκπομπή του σαββιδοτεχνείου, με τον φίλο Αλέξη Κούγια, κατά κόσμον «Σαγόνια». Λέει, λοιπόν, ο νομικός Μπαλτάκος στη σοβαρή τοποθέτησή του για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι Δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας:

Νομικός Μπαλτάκος: «Είναι δυνατόν να μην ακολουθήσουν οι δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας  το βούλευμα με τη βαριά υπογραφή του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών, να πάνε κόντρα στον προϊστάμενο; Δεσμεύονται»!

Παρέμβαση «Σαγόνια»: «Κύριε Μπαλτάκο δεν έχετε διαβάσει το βούλευμα, ε; Ο προϊστάμενος του Εφετείου μειοψήφησε, προτείνοντας την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, για όλες τις πράξεις»…

Νομικός Μπαλτάκος: «Σσσσσσσσ…» (σ.σ. Πήρε το «μηδέν», γιατί δεν τον άκουσε κανείς».

Όπως αναφέρει και ο έγκριτος νομικός Μπαλτάκος, στα βαθυστόχαστα νομικά του επιχειρήματα, «δεν θα κάνουν τα αγγούρια κουμάντο στον μανάβη». Τι να του πουν; Ποιοι να του πουν; Ο νομικός Μπαλτάκος έχει κάνει τόσες δίκες όσα χαλιά έχει πουλήσει ο ήρωας Ταμτάκος στις ποιοτικές ταινίες του. Και για αυτό ξέρει. Από χαλιά. Και από νομική. Και το αντίστροφο.

Τώρα, το ότι όσα έχουν ακουστεί ως νομικά ή κανονιστικά επιχειρήματα από το σαββιδοτεχνείο και τους νομικούς τιτάνες του, αποτελούν απρόκλητα και αυταπόδεικτα ψεύδη, είναι μια άλλη ιστορία. Δεν θα σκάσουν κιόλας τα παιδιά, για 10-15-100 ψεματάκια παραπάνω. Τι ένα, τι δύο, τι 200. Νούμερα είναι. Γενικώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ