O ένας επενδύει ο άλλος διαλύει…

O ένας επενδύει ο άλλος διαλύει…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πίστεψε στο πλάνο Μαρτίνς στα δύσκολα και δικαιώθηκε. Τώρα συνεχίζει να επενδύει ποδοσφαιρικά. Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε όπως πήρε το περσινό… πολυιδιοκτησιακό πρωτάθλημα, έδιωξε τον Λουτσέσκου και «ισοπέδωσε» το ρόστερ…

Οι συγκρίσεις είναι καλό να γίνονται για να καταλαβαίνει ο κόσμος τι συμβαίνει στον περίφημο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτόν που για τους… εξυγιαντές ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο «κακός» της ιστορίας και όλοι οι υπόλοιποι «σώζουν το ποδόσφαιρο μας, φέρνουν πίσω τις Κυριακές μας» και άλλες τέτοιες κωμικές ατάκες που κάνουν και 10χρονα παιδιά να γελάνε πλέον.

Το ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης» με το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη, την παρανομία με την συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης, την.. . χαιρετούρα του Μελισσανίδη στον Πορτογάλο επόπτη, του Γραμμένου που ισοπέδωσε την ΕΠΟ και τα οικονομικά της αλλά και την Εθνική ομάδα και πάει λέγοντας. Μην ξεχάσω τους τελικούς Κυπέλλου της ντροπής και τον Αλαφούζο που επί ημερών του ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τον υποβιβασμό με την ψήφο ΑΕΚ και Ολυμπιακού, και τον ΠΑΟΚ που είναι ξανά τώρα η «συμμαχία» του να καταψηφίζει.

Αυτή είναι η εποχή της «εξυγίανσης» με… τίτλους στην οποία ο Ολυμπιακός μπήκε στο κάδρο από μια ολόκληρη Κυβέρνηση με στόχο την διάλυση του. Δεν ήταν ένα-δύο πρωταθλήματα ο στόχος των «εξυγιαντών», επιχείρησαν να στρέψουν τον κόσμο του Ολυμπιακού απέναντι στον Μαρινάκη.

Και απέτυχαν παταγωδώς. Η συνέχεια γνωστή καθώς ο Μαρινάκης παρά τον ανηλεή και βρώμικο πόλεμο από την… εξυγίανση όχι απλά απάντησε αλλά τους ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ!

Και στο γήπεδο και όπου αλλού θέλησαν να αναμετρηθούν! Τους διέσυρε ο Ολυμπιακός με το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης, τους νίκησε παντού όπου τους βρήκε στα δικαστήρια με την νομική ομάδα των ερυθρολεύκων να κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ο Μαρινάκης επένδυσε στο ποδόσφαιρο και κατάφερε να έχει στα χέρια του το φετινό πρωτάθλημα, πιστεύοντας και ποντάροντας στο πλάνο που κατήρτισε δύο χρόνια πριν. Δεν παρασύρθηκε από τις φωνές και τα παιχνίδια των απέναντι, στήριξε τον Μαρτίνς ακόμη και μετά την περσινή χρονιά όπου δεν ήρθε τίτλος και φέτος δικαιώθηκε.

Ο Μαρινάκης πόνταρε στο ποδόσφαιρο και συνεχίζει να ποντάρει σε αυτό όπως φαίνεται και από τη συμφωνία για νέο διετές συμβόλαιο με τον Πέδρο Μαρτίνς. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως ο Ολυμπιακός με τον ίδιο προπονητή και με την διοίκηση να τον στηρίζει με πράξεις θα είναι ακόμη καλύτερος!

Την ίδια ώρα ο Ιβάν Σαββίδης σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο με τον «δικό του» Βαγγέλη Γραμμένο, με τα πάντα δικά του κατάφερε να αποτύχει οικτρά! Τι και αν και στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είχε πάντα την διαιτησία μαζί του, έδινε «φιλικά» και οικογενειακά διπλά με την Ξάνθη την ώρα που στον Ολυμπιακό στηνόταν το ένα μπλοκ μετά το άλλο;

Ο Σαββίδης που πήρε πέρσι, όπως πήρε, το πρωτάθλημα όχι απλά δεν επένδυσε στο ποδόσφαιρο αλλά εξώθησε τον Λουτσέσκου σε αποχώρηση και «ισοπέδωσε» το ρόστερ της ομάδας του οδηγώντας συνάμα την ΠΑΕ σε χρεωκοπία!
Και τα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ έρχονται τόσο με το ανοικτό θέμα της πολυιδιοκτησίας και τα όσα θα συμβούν στο CAS από την στιγμή που ο Ολυμπιακός προσέφυγε για βαρύτερες ποινές από το «χάδι» των -7 βαθμών ελέω Κυβέρνησης, όσο με τις νέες καταγγελίες που αναμένονται αλλά και τη στελέχωση της ομάδας του τη νέα σεζόν.

Μιας ομάδας που όπως προαναγγέλλετε από όλους τόσο από τον ΠΑΟΚ όσο και γύρω από αυτόν θα βρίσκεται στα επίπεδα της θέσης που αρμόζει στον ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτής που σχεδόν σε όλη του την ιστορία κατέχει, με εξαίρεση δύο πρωταθλήματα και ένα περσινό… πολυιδιοκτησιακό που θα δούμε κατά πόσον θα το διατηρήσει.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει κάνει καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αυτή που τώρα, μετά την εισήγηση για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος «αγαπάνε» οι… εξυγιαντές. Και που σύντομα, όταν θα πάρει το δρόμο που αξίζει στην συγκεκριμένη εισήγηση και όταν κυρίως θα εξεταστεί η καταγγελία του Ολυμπιακού βάση των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων (και όχι τα μου είπε του είπε του Φύσσα πέντε χρόνια πριν) θα έχει πλάκα… Όχι τόσο για τον ΠΑΟΚ βέβαια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ