Ολυμπιακός: Η… σπαζοκεφαλιά των γκρουπ

Ολυμπιακός: Η… σπαζοκεφαλιά των γκρουπ

Πώς χώρισε τα γκρουπ ο Πέδρο Μαρτίνς, που προσπαθεί παρά τις δυσκολίες να διατηρήσει κάποιες βασικές αρχές προπόνησης- Τι περιελάμβανε το πρόγραμμα στου Ρέντη.

«Είναι τεράστια η χαρά μας που ξεκινάμε ένα καινούργιο στάδιο, μια καινούργια φάση στις ζωές μας. Ελπίζουμε να τελειώσουμε τη σεζόν και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η επιθυμία μας, να βρεθούμε στο γήπεδο μας, να προπονηθούμε και να αγωνιστούμε», είπε μεταξύ άλλων στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό να εκφράζει τη χαρά του και την ικανοποίησή του για επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Οι Ερυθρόλευκοι χθες υποβλήθηκαν στα απαραίτητα ιατρικά τεστ για τον κορωνοϊό και σήμερα ξεκίνησαν προπονήσεις, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Οι Ερυθρόλευκοι τηρούν πιστά τα αυστηρά πρωτόκολλα που όρισε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και έχουν χωριστεί σε τρία διαφορετικά γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινάει προπόνηση στις 9:00, το δεύτερο στις 10:30 και το τρίτο στις 12:00.

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους στο Ρέντη, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προετοιμαστεί, έχει καταστρώσει το πλάνο του και προσπαθεί να υπερκεράσει τις δυσκολίες και να διατηρήσει κάποιες βασικές αρχές προπόνησης. Ο τεχνικός των Πειραιωτών έχει χωρίσει τους παίκτες με βάση τις θέσεις τους. Σε ένα γκρουπ προπονούνται οι αμυντικοί, στο άλλο οι μέσοι και κάποιοι από τους εξτρέμ και στο τρίτο οι υπόλοιποι εξτρέμ μαζί με τους επιθετικούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να δουλέψει πιο εύκολα στο κομμάτι της τακτικής και να διατηρήσει όπως προαναφέραμε μερικές βασικές αρχές προπόνησης, παρά τις δυσκολίες.

Οσον αφορά στο σημερινό πρόγραμμα, περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις με μπάλα. Ο Ιβηρας τεχνικός θέλει οι παίκτες του να βρουν ξανά τα πατήματά τους και να κάνει όσο πιο εύκολη γίνεται την επιστροφή τους σε αγωνιστικό ρυθμό. Αλλωστε, όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας οι παίκτες δούλευαν στον τομέα της φυσικής κατάστασης και προσπαθούσαν να διατηρηθούν σε φόρμα. Ο Πορτογάλος τεχνικός από την πρώτη ημέρα έβαλε στην προπόνηση μπάλα, προκειμένου σιγά σιγά οι παίκτες του να ανεβάσουν ρυθμούς και να προετοιμαστούν για την επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. Οι τυχεροί της ημέρας πάντως ήταν όσοι βρέθηκαν στο πρώτο γκρουπ και ξεκίνησαν προπόνηση στις 09:00, καθώς μετέπειτα η θερμοκρασία ανέβηκε και υπήρχε πολύ ζέστη. Σήμερα, στο πρώτο γκρουπ ήταν οι αμυντικοί, ενώ τα γκρουπ θα αλλάζουν εναλλάξ ώρες.

Οι προπονησεις στο Ρέντη θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με τον Ολυμπιακό να τηρεί όλα τα μέτρα και να εφαρμόζει όλα τα πρωτόκολλα. Αλλωστε, χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο γιατρός των Πειραιωτών, Χρήστος Θέος, ο οποίος ανέφερε: «Στον Ολυμπιακό, σε συνεργασία και με το τεχνικό τιμ έχουμε διαμορφώσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο και πιστεύουμε πως είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έχουμε εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε όλοι να είμαστε προστατευμένοι από την πιθανή μετάδοση του ιού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ