Κόβει 30% το μπάτζετ ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ: «Παίζετε και κερδίζει η ομάδα; Πληρώνεστε…»

Κόβει 30% το μπάτζετ ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ: «Παίζετε και κερδίζει η ομάδα; Πληρώνεστε…»

Μισό συμβόλαιο στο χέρι, μισό συμβόλαιο μπόνους αποφάσισε ο Σαββίδης για νυν και νέους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οριστικό το 50% «ψαλίδι» στον Βιεϊρίνια.

Πριν από λίγο καιρό to10.gr αποκάλυψε την πρόταση ανανέωσης που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ στον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Μια πρόταση που τότε δεν φαινόταν, αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο ότι αποτέλεσε οδηγό για τις επόμενες συμφωνίες του Δικεφάλου, είτε με τους νυν είτε με τους νέους ποδοσφαιριστές του.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη νέα εποχή. Μια εποχή με μεγάλα οικονομικά ζόρια. Μια εποχή χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, με το PAOKTV να μην προσφέρει ούτε τα μισά χρήματα από όσα απέρριψε το περασμένο καλοκαίρι ο Δικέφαλος από τη Nova. Με την UEFA να έχει στραμμένη την προσοχή της στην Τούμπα και να ετοιμάζει βαριές τιμωρίες εάν δεν προκύψει άμεσα αλλαγή.

Και κυρίως, με τον Ιβάν Σαββίδη να βαρέθηκε να πληρώνει υπεραξίες. Συμβόλαια πολύ μεγάλα, ακόμη και σε παίκτες που αποδίδουν αντιστρόφως ανάλογα με τα χρήματα που αμείβονται. Δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό και αλλάζει τα πάντα. Για αυτόν τον λόγο πήρε την απόφαση να ρίξει το σύνολο του μπάτζετ των συμβολαίων κατά 30%.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ότι η πολιτική αλλάζει. Ότι οι παχιές αγελάδες έφυγαν και ότι πλέον όποιος θέλει να πληρώνεται, θα πρέπει να αποδεικνύει ότι αξίζει να πολλά λεφτά. Ειδάλλως, θα παίρνει τα… προβλεπόμενα. Με το νέο μότο στην Τούμπα να είναι «Παίζετε και κερδίζει η ομάδα; Πληρώνεστε…».

Ο Σαββίδης δεν θέλει να πληρώνει ποδοσφαιριστές με χρήματα που θεωρεί ότι δεν δικαιολογούνται. Θέλει να ακολουθήσει πιο συντηρητική πολιτική, καθώς χάνει χρήματα και δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Με τη φετινή χρονιά να τον πόνεσε πολύ. Καθώς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο -7 πίσω από τον Ολυμπιακό, παρότι έχουν σχεδόν το ίδιο μπάτζετ σε συμβόλαια. Αλλά και όλες τις προϋποθέσεις για να νικούν παιχνίδια που δεν τα κατάφεραν.

Ο ΠΑΟΚ μειώνει, πλέον, το «καθαρό» ποσό που δίνει στους ποδοσφαιριστές του και αποφάσισε να το σπάσει σε μπόνους. Μπόνους επίτευξης στόχων (ομαδικών και προσωπικών), αλλά και συμμετοχών. Μάλιστα, αυτό ήδη έχει ανακοινωθεί στον Βιεϊρίνια, με τη μείωση να επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του παίκτη. Και θα γίνει το ίδιο και με τους Λέο Μάτος και Μαουρίτσιο.

Αλλά όχι μόνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να κάνει επαναδιαπραγμάτευση με αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουν ενεργά συμβόλαια, με σκοπό να μειώσει τις αποδοχές τους, αλλά και να τις «σπάσει» σε μπόνους. Κάτι που αυτομάτως θα ρίξει κι άλλο τον φόρο που πληρώνει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Βλέπετε, τα μπόνους φορολογούνται διαφορετικά από τα «νέτα» ποσά των συμβολαίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ