Η πρώτη μεταγραφή ήταν πολύ μεγάλη

Η πρώτη μεταγραφή ήταν πολύ μεγάλη

Σε καιρούς που όλοι ψάχνουν να μαζευτούν οικονομικά ο Ολυμπιακός ξεκινά ξοδεύοντας παραπάνω. Ας το δουν οι φίλοι της ομάδας και ως μια σκηνή από τα προσεχώς…

Δύσκολο να μακροημερεύσει προπονητής στον Ολυμπιακό. Ειδικά την τελευταία δεκαετία. Από κεκτημένη ταχύτητα λέγαμε ότι ο λόγος ήταν πως με την πρώτη στραβοτιμονιά έβλεπαν την πόρτα της εξόδου. Αν τα βάλουμε κάτω θα διαπιστώσουμε ότι ο λόγος , ο πρώτος λόγος δεν ήταν αυτός. Ηταν ότι οι προπονητές έκανα χρήση του διαβατηρίου που τους εξέδιδε ο Ολυμπιακός και τσέκαραν το εισιτήριό τους για πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Κι όπως όλοι γνωρίζουμε για να είναι προηγμένο ένα πρωτάθλημα χρειάζονται και προηγμένες ομάδες. Στην Ελλάδα αυτό το είδος δεν ευδοκιμεί.

Οι προπονητές λοιπόν άνοιγαν τα φτερά τους και πέταγαν για αλλού. Με τον Μαρτίνς τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά. Δεν έχω λόγους να πιστεύω πως ο κόουτς έχει σκοπό να γεράσει στην Ελλάδα. Ούτε ότι δεν έφτασαν μέχρι την πόρτα του προτάσεις ικανές να του κινήσουν το ενδιαφέρον. Εχει σκοπό από ότι φαίνεται να ολοκληρώσει μια δουλειά, ένα έργο που να έφευγε τώρα θα το άφηνε στην μέση. Στις δηλώσεις που έκανε στο MEGA μετά την υπογραφή αυτό τόνισε. Ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίρνει τίτλους. Θέλει να πάρει τίτλους με τον Ολυμπιακό κι έτσι να σφραγίσει μια παρουσία που ήδη αποδεικνύεται ευεργετική για την ομάδα του. Για τον ίδιο άλλωστε δεν είναι παρακαταθήκη μόνο η εγχώρια επιτυχίας. Με τέτοια έχουν πιστωθεί αρκετοί προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός , τι παράδοξο, έμεινε δυο χρόνια χωρίς τίτλο κι όμως, αντί να μικρύνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεγάλωσε. Πέρσι και φέτος έκανε σπουδαία πράγματα στην Ευρώπη. Τα έκανε με τον Mαρτίνς στο πάγκο του κι έχει περιθώρια να κάνει πιο σπουδαία ακόμα και τη φετινή χρονιά στον βαθμό που θα ολοκληρωθεί τελικά. Ο Μαρτίνς ψήλωσε στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη κι αυτό ο ψηλός Ολυμπιακός είναι ελκυστικός προορισμός για κάθε ανερχόμενο προπονητή. Πώς να αφήσεις μια ομάδα που «πουλάει» στην Ευρώπη με όποια έννοια το πάρει κανείς. Αυτά από την πλευρά του Πορτογάλου κόουτς. Γιατί από την πλευρά του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι πιο ευκολοδιάβαστα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρήκε ένα προπονητή που κάνει συστηματική δουλειά, δημιουργεί υπεραξίες κι έχει κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου. Αντιλαμβάνεται πλέον τον προπονητή ως μέρος μιας καλοκαρδισμένης μηχανής που δουλεύει και παράγει. Ποιος θα ήθελε να χάσει ένα τόσο βασικό εξάρτημα μιας παραγωγικής μηχανής.

Αν και τέτοια πράγματα δεν είναι προς ανακοίνωση, είναι περίπου βέβαιο πως ο κόουτς πήρε ένα καλύτερο συμβόλαιο από το προηγούμενο για να δέσει τις τύχες του με αυτές της ομάδας τα επόμενα δυο χρόνια. Κι είναι κι αυτό ένα μήνυμα. Σε καιρούς που όλοι ψάχνουν να μαζευτούν οικονομικά ο Ολυμπιακός ξεκινά ξοδεύοντας παραπάνω. Ας το δουν οι φίλοι της ομάδας και ως μια σκηνή από τα προσεχώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ