Ταυτοποιήθηκαν 9 οπαδοί του ΠΑΟΚ για την επίθεση σε 17χρονους παίκτες του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη

Ταυτοποιήθηκαν 9 οπαδοί του ΠΑΟΚ για την επίθεση σε 17χρονους παίκτες του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη

Εναντίον των 9 οπαδών του ΠΑΟΚ, ηλικίας 22 έως 52 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για πλήθος αδικημάτων, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χρειάστηκε να περάσουν ακριβώς 8 μήνες, ωστόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι εξιχνιάστηκε μία από τις χειρότερες οπαδικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας. Οπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 9 οπαδοί του ΠΑΟΚ που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των ανήλικων ποδοσφαιριστών της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη  Θεσσαλονίκη, που έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2019, στη διάρκεια φιλικού αγώνα με το Πολυδένρι, στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι περίπου 100 κουκουλοφόροι και οπλισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν εισβάλει στον αγώνα, τον οποίο και διέκοψαν. Εν συνεχεία, αφού απείλησαν τους παίκτες της Κ16 του Ολυμπιακού, χτύπησαν τον υπεύθυνο της σχολής, Γιώργο Χοχλάκη, τον γιο του και ακόμη έναν ανήλικο ποδοσφαιριστή της ομάδας των Ερυθρόλευκων, έβγαλαν τις φανέλες από τους ποδοσφαιριστές της σχολής και έκλεψαν όλο το αθλητικό υλικό, μέρος του οποίου έκαψαν μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, σε… πανηγυρικές εκδηλώσεις που είχαν με ανάρτηση σχετικών βίντεο στα social media.

Οπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. εναντίον των 9 δραστών, ηλικίας 22 έως 52 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία», «Επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του Νόμου «Περί όπλων» και «Αδικημάτων» και παράβασης του Νόμου που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Πλέον, η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση επίθεσης σε βάρος ποδοσφαιριστών και παραγόντων ομάδας (Κ17) κατά τη διάρκεια φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα προπονητικού χαρακτήρα

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 9 άτομα

Η πολύμηνη και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην ταυτοποίηση δραστών που ενέχονται σε περίπτωση επίθεσης σε βάρος ποδοσφαιριστών και παραγόντων κατά τη διάρκεια φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα προπονητικού χαρακτήρα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος εννέα (9) ημεδαπών ηλικίας 22 έως 52 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία», «Επικίνδυνης σωματικής βλάβης», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία», «Ληστείας κατά συναυτουργία», παράβασης του Νόμου «Περί όπλων» και «Αδικημάτων» και παράβασης του Νόμου που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, περί τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019, οι προαναφερόμενοι μαζί με έτερους δράστες μετέβησαν σε περιοχή της Θέρμης, όπου κατά τη διάρκεια διεξαγωγής φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα προπονητικού χαρακτήρα μεταξύ των ομάδων ¨Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης¨(Κ17) – ¨Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδά¨ εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και μετερχόμενοι απειλές σε βάρος ποδοσφαιριστών και παραγόντων της πρώτης ομάδας, τους εξανάγκασαν να παραδώσουν τις φανέλες τους, τις οποίες τοποθέτησαν σε σακίδιο μαζί με εξοπλισμό που έφερε τα διακριτικά της ίδιας ομάδας.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, μέρος των δραστών άσκησε βία σε βάρος δύο ποδοσφαιριστών και του υπεύθυνου της σχολής ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξ’ αυτών.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση μία σακούλα που περιείχε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων .

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ