Λάρισα – Ολυμπιακός 0-3

Λάρισα – Ολυμπιακός 0-3

Ο Μάρκο Μάριν οδήγησε τον Ολυμπιακό στην 7η συνεχόμενη νίκη του (3-0 τη Λάρισα) και οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τον Κέβιν Μιραλάς από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Στην πύλη «7» του αεροδρομίου υποδέχονται οι ερυθρόλευκοι σε λίγη ώρα τον Κέβιν Μιραλάς, με τον Μάρκο Μάριν και την παρέα του να ξεκινούν από τη Λάρισα το πάρτι. Ο Ολυμπιακός με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο θριάμβευσε επί της Λάρισας (0-3) και με την 7η συνεχόμενη νίκη του, βρίσκεται και πάλι μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 16 αγωνιστικές. Σπουδαίο ματς από τον Γερμανό και εξαιρετικοί οι Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.

Το τελικό 0-3, που διατηρεί τον Ολυμπιακό στην κορυφή και μετά την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, διαμορφώθηκε αφενός από τον Ανσαριφάρντ, έτσι, για να υπάρχουν πρωτιές παντού. Σε βαθμούς, σε γκολ, στον πίνακα του πρώτου σκόρερ, όπου βρίσκεται και ο Ιρανός επιθετικός (με τον Πρίγιοβιτς). Αφετέρου από τον Τζούρτζεβιτς, που ξέσπασε, δείχνοντας πόσο πολύ ζει για το γκολ. Αυτόν τον Ολυμπιακό παραλαμβάνει ο Όσκαρ Γκαρθία, που ήταν στο AEL FC Arena και παρακολούθησε τη νέα του ομάδα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιβληθεί από το ξεκίνημα. Μόλις στο 5′ απείλησε με τον Σισέ, από μπαλιά του Κούτρη, αλλά ο κεντρικός αμυντικός από πλάγια θέση αστόχησε. Στο 6′ ο Λαγός βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Διαμαντόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αλλά το ποδόσφαιρο μπορεί κάποιες φορές και να σε… βγάλει από τα ρούχα σου. Στο 25′, με την ΑΕΛ να μην έχει και πολλές επιθετικές επιθυμίες, λίγο έλειψε να πάθει ζημιά ο Ολυμπιακός. Κάθετη του Ναζλίδη, ο Μασούρας ίσα που πρόλαβε τον Προτό, η μπάλα πήγαινε για τα δίχτυα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πρόλαβε να οριζοντιωθεί και να την διώξει σε κόρνερ με το χέρι.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει. Με τον Σισέ πρώτο στις τελικές, φαινόταν ότι είχε εγκλωβιστεί. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πια μια άλλη ιστορία. Η οποία άρχισε να γράφεται από το 54′, όταν ο Ταχτσίδης με πολύ έξυπνο τρόπο εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ και ο Μάριν εκτέλεσε για το 0-1.

Από εκεί και πέρα πλέον, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε όπως ήθελε το παιχνίδι. Η ΑΕΛ, στην ουσία, είχε μόλις ένα άστοχο σουτ του Ντγέλετιτς στο 61′. Από εκεί και πέρα, έπιασε δουλειά ο Φορτούνης. Στο 61′ έδωσε τελική πάσα στον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Ιρανός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπόζοβιτς. Στο 68′, όμως, πήρε το αίμα του πίσω, σε ένα γκολ για το οποίο συνεργάστηκαν πέντε παίκτες της 11άδας. Κούτρης, Ρομαό, Μάριν, Φορτούνης και τελικά Ανσαριφάρντ.

Ο Φορτούνης έδωσε και δεύτερη ασίστ, στον Τζούρτζεβιτς για το 0-3 στο τέλος. Αλλά το κερασάκι το έβαλε ο Προτό. Με μια επέμβαση σε Κριζμάν και κυρίως σε Ναζλίδη στο 90’+1′, η οποία απλά δεν γίνεται!

Το κλειδί: Η επέμβαση του Προτό στο 25′ ήταν καθοριστική. Και δείγμα ότι ο άνθρωπος περνάει νιότη στον Πειραιά. Ίσως ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το πώς πανηγύριζε την απόκρουσή του στο τέλος ενώ το σκορ ήταν στο 0-3!

Το 10άρι: Ο Μάριν σκόραρε και στην ουσία ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο για το 0-2. Διότι μπορεί να προϋπήρξαν οι επαφές Κούτρη και Ρομαό, αλλά η καθοριστική ήταν εκείνη του Γερμανού που βρήκε τον Φορτούνη σε ανοιχτό γήπεδο. Εκείνος και ο Ανσαριφάρντ μετά, ήξεραν τι να την κάνουν.

Στον πάγκο: Συνολικά η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ ήταν απογοητετική. Αρκεί το γεγονός ότι ενώ το σκορ ήταν στο 0-1, θεωρητικά δηλαδή κηνηγούσε, ο Ολυμπιακός είχε τα διπλάσια λεπτά κατοχής μπάλας. Η φετινή ΑΕΛ δεν έχιε συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις.

Γιατί κόουτς: Αγώνας στον οποίο οι κανονικοί προπονητές είναι και οι δύο μακριά από τον πάγκο, δεν συνηθίζεται εδώ που τα λέμε. Ο Ηλίας Φυντάνης τιμωρημένος. Ο Όσκαρ Γκαρθία έτοιμος να αναλάβει. Και μάλιστα, μια ομάδα με εφτά σερί νίκες στον πρωτάθλημα.

ΑΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Γήπεδο: AEL FC Arena
Διαιτητής:  Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Μιχαήλ Καρσιώτης
Τέταρτος: Ευάγγελος Γρατσάνης<
Γκολ: 54′ Μάριν, 68′ Ανσαριφάρντ, 89′ Τζόρτζεβιτς
Κίτρινες: Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς / Πάρντο, Μάριν, Σεμπά, Τζούρτζεβιτς, Προτό
Κόκκινες:

ΑΕΛ (Ανδρέας Λαυδαριάς): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος (81′ Λεοζίνιο), Μασούρας (66′ Περόνε), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (64′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ναζλίδης, Κρίζμαν

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας – Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο (61′ Σεμπά), Μάριν, Ανσαριφάρντ (78′ Τζούρτζεβιτς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ