Το Fair Play του Νικολαΐδη κόντρα στον Ιωνικό (pic & vids)

Το Fair Play του Νικολαΐδη κόντρα στον Ιωνικό (pic & vids)

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ακριβώς ήταν η όμορφη κίνηση του Ντέμη Νικολαΐδη στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ιωνικό, όταν πέτυχε γκολ με χέρι και ακυρώθηκε κατόπιν παραδοχής του ίδιου.

Το 12ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας της κατέκτησε σαν σήμερα το 2000 η ΑΕΚ όταν στον τελικό του ΟΑΚΑ επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού. Πιο πολύ όμως και από το ίδιο το ματς και το τρόπαιο που κατέκτησε η Ένωση εκείνο το βράδυ, έμεινε η σπουδαία κίνηση του Ντέμη Νικολαΐδη.

Στο 32′ ο Μίλεν Πετκόφ εκτέλεσε ένα φάουλ με τον επιθετικό της ΑΕΚ να σκοράρει με το χέρι αλλά το γκολ να μετράει κανονικά αφού ο διαιτητής Δούρος αλλά και ο επόπτης δεν κατάλαβαν την παράβαση. Προς τιμήν του, ο Ντέμης σήκωσε αμέσως το χέρι και παραδέχτηκε πως το γκολ δεν πρέπει να μετρήσει, σώζοντας έτσι και τον Δούρο από ένα μεγάλο λάθος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σκορ εκείνη τη στιγμή ήταν ακόμη στο 0-0. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Νικολαΐδης ξανά, αυτή τη φορά κανονικά, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του που τελικά επικράτησε με 3-0 και κατέκτησε το Κύπελλο. Μάλιστα η Διεθνής Επιτροπή για το «Fair Play» είχε επίτιμο προσκεκλημένο τον Νικολαΐδη και τον βράβευσε για το ήθος που επέδειξε στον τελικό.

Η ανάρτηση του Ντέμη για το γεγονός:

20 χρόνια10/5/2000-10/5/2020 ΑΕΚ-ΙΩΝΙΚΟΣ 3-0 (τελικός κυπέλλου Ελλάδος)

Δημοσιεύτηκε από Demis Nikolaidis στις Κυριακή, 10 Μαΐου 2020

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ